עבור לתוכן

צריכה עזרה למפרט מחשב לגרפיקה כבדה (תקציב 10k)

Featured Replies

פורסם

היי אשמח לעזרתכם לבנות מחשב מקצועי ורציני שילווה אותי לכמה שנים טובות! :)

1. מה התקציב המקסימאלי? 10 אלף

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מקסימלי אלא אם כן ההפרש בביצועים לא גבוה.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 10,500

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). maya, 3d max, zbrush, photoshop, after effects העיקריות

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים בסיסיים כמו sims וwow

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2 מסכים של 22 אינץ׳ ( 1920/1080)

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? בין 5 ל-6.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. ksp/ivory באילת!!! (חשוב!)

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? החודש הקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). ssd לפחות 256g ועוד הרדיסק נוסף 2T,

usb3

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הדגשת הערות חשובות: את המפרט יש לבנות בksp או בivory בסניפי אילת על מנת לחסוך את המע״מ (תושבת אילת).

ssd לפחות 256g ועוד הרדיסק נוסף 2T ו-usb3

פורסם

התקציב שלך גבוהה יחסית גם אם זה עם מע''מ. אז שמורידים מעמ זה בכלל סכום מפלצת לדרישות שלך.

הכל פה תלוי בכמה תוכנות תעבדי במקביל ואז לא יהיה אכפת אלא לשים 32GB RAM, ואם תעשי עריכות 3D.

עם תקציב כזה אפשר לרכוש מסך יותר גדול יותר איכותי ועם רזולוציה יותר גבוהה

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 5820K 3.3Ghz 15MB L3 Cache s2011-3 - Box 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-X99-UD4 LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 4xPCI-E 1

זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 4x4GB DDR4 2400Mhz PC4-19200 1

כרטיסי מסך: כרטיס מסך MSI GTX970 Gaming 4GB OC GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E 1

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Purple 2TB 64MB Sata III WD20PURX 1

כונני SSD: כונן קשיח Crucial MX100 CT256MX100SSD1 256GB SSD SATA III 1

צורבי DVD: צורב פנימי Asus DRW-24D3ST DVD±RW x24 Black Sata 1

ספקי כוח: ספק כח אקטיבי SeaSonic 550W 80+ Gold S12G-550 1

מארזים: מארז ללא ספק Antec P100 Mid Tower Black 1

הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע

מחיר החבילה: 7279 שקל

עמוד מוצר

ישנה אפשרות לעוד מפרט: מעבד מרובע ליבות במקום משושה והקירור הוא חיצוני ולא אחד שבא יחד עם המאוורר.

גם בעליון את יכולה לקחת חיצוני וטוב הרבה יותר השאלה מה הרבה של התוכנות עם העריכה

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Scythe Katana 4 SCKTN-4000 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H97-D3H LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Aegis 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL11-11-11-28 1

כרטיסי מסך: כרטיס מסך MSI GTX960 GAMING 2GB OC GDDR5 DVI HDMI 3xDP PCI-E 1

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Black WD2003FZEX 2TB Sata III 1

כונני SSD: כונן קשיח Crucial MX100 CT256MX100SSD1 256GB SSD SATA III 1

צורבי DVD: צורב פנימי Asus DRW-24D3ST DVD±RW x24 Black Sata 1

ספקי כוח: ספק כח אקטיבי SeaSonic 550W 80+ Gold S12G-550 1

מארזים: מארז ללא ספק Antec P100 Mid Tower Black 1

הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע

מחיר החבילה: 5496 שקל

עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר

שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

נערך על-ידי mMmSaK

פורסם

לא לא לא.

הישומים שהיא משתמשת בהם מרוויחים באופן ישיר מהקאש על המעבד ומריבוי ליבות.

עם תקציב כמו שלה שימו לה אקסטרים.

ובנוסף היא צריכה יותר מ-4GB VRAM בכרטיס מסך.

הייתי ממליץ על TITAN Z עם 6\6.

והיא תרוויח גם מהדיוק הכפול.

שימו לב...זה מחשב לתלת מקצועי.

עריכה:

אני רואה שהטיטאן Z עדיין ממש יקר.

אולי שווה לך לחכות קצת לגרסאות 8GB של 980.

פשוט 4GB לדעתי ממש יגביל אותך בסצנות כבדות.

אצלי יש 8GB וכבר הגעתי למצבים ב-3DS MAX של תפוסה של 5.5GB בתכנון סצנה כבדה מאד.

שיקול.

כמו כן לא הייתי מתפשר על פחות מ32GB זכרון RAM.

נערך על-ידי se7en

פורסם

לפני שרצים פה למערכות כבדות, מדובר על מערכת שהיא גם לדו וגם לתלת. השאלה באילו תוכנות היא משתמשת יותר וכיצד.

אתה מגיע ל-5.5 ג'יגה ב-3dmax? אני המקסימום שהגעתי היה לאיזור ה-3. אין שום כרטיס טוב ומשתלם שכולל כמות זיכרון גבוהה, לכן נכון לעכשיו רק GTX970 הוא האלטרנטיבה הטובה ביותר, למרות בעיות הגישה ל-0.5 האחרונים שלו.

16 ג'יגה ראם יכול להגביל גם בדו-מימד, מצטרף להמלצות ולקחת מראש 32 ג'יגה.

לגבי המעבד, זה מאוד תלוי באיזה תחום יש יותר דגש. אם העבודה היא יותר על תוכנות דו-מימד - 5820K יהיה מעולה. במידה ורוב העבודה תהיה בתלת, בהחלט אפשר לשקול 5960X, במידה ובאמת זה לפרנסה וזמן = כסף.

לכן morbiton, נשמח אם תספקי מידע נוסף אודות חלוקת העבודה שלך בין דו לתלת מימד.

פורסם

. maya, 3d max, zbrush, photoshop, after effects העיקריות

רינודורי מעבד חייב ריבוי ליבות + רווח נקי מהקאש = זמן.

"מאיה העיקרית" + מקס = כמה שיותר VRAM בזמן תכנון הסצנה.

זה מחשב שהולך לעבוד הרבה שנים פי 2-3 ממחשב גיימינג.

והתקציב מכובד.

פורסם

כשהיא רשמה "עיקריות", היא התכוונה לכל הרשימה. הרשימה הזאת כולל גם תוכנות דו-מימד, ולא "מאיה העיקרית".

הרכבה למחשב עבור תלת-מימד נטו (או כשימוש עיקרי) היא לא שחור ולבן, כלומר לא "מעבד חזק יותר, כרטיס חזק יותר" אלא גם צורת השימוש בתוכנות הללו. אם יהיו לה פרוייקטים גדולים/רחבים שבהם יהיה רינדור סופי כל תקופה מסויימת כאשר רוב העיסוק יהיה ב-view ports - מסכים לגבי הכרטיס. במידה והמחשב יהיה יותר לפרוייקטים קצרים, כלומר ביצועי רינדורים סופיים בתדירות גבוהה, עדיף יהיה להשקיע יותר על המעבד.

בנוגע לזה שהמחשב הולך לעבוד פי 2-3 יותר זמן מאשר מחשב גיימינג - זו דעה אישית שלך, כאשר היא נכונה ספציפית למקרה זה כי פותחת הדיון ציינה זאת. ראיתי מספיק גראפיקאים שמחליפים מעבד או שילוש במידת הצורך בכל דור ודור, כנ"ל לגבי כרטיס המסך - זה ממש לא משהו חד-משמעי. לגבי התקציב - הוא לא רלוונטי, וזה שהוא מכובד זה לא אומר שישר צריך לנצל אותו, כנ"ל ההפך. המפרט הסופי המומלץ יהיה אותו דבר בין אם מדובר על תקציב גבוה או נמוך, כי לפעמים אין ברירה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכל המגיבים (סליחה על הדיליי).

עוד קצת פרטים על המחשב:

המחשב הולך להיות מחשב מקצועי - מחשב העבודה העיקרי שלי, כלומר, אני רוצה לנצל את כל התקציב ולהשיג את המיטב שאני יכולה ממחשב זה מכיוון שזאת פרנסתי.

לגבי העבודה שלי על המחשב - אני משתמשת באופן יום יומי בתלת ודו מימד. אנימציות ומידול כבד במאיה, מקס וזיבראש ושימוש נרחב בפוטושופ ואפטר אפקטס.

אשמח מאוד לקבל עוד מפרטים שיגיעו למירב התקציב שציינתי.

תודה רבה לכולם ושיהיה שבוע חמים!

פורסם

קחי את הראשון אם באמת תנצלי את כל שש הליבות שלו , למרות שה-4790k ממש לא פראייר הוא אוברקלוקר נהדר ,

בפעולות שנדרשת ליבה אחת הוא לא רואה את ה-5820k שכן הוא המעבד 6 ליבות החלש של אינטל.

אם את באמת רוצה ללכת על כל התקציב את יכולה לקחת 5930k למרות שלדעתי זה overkill.

נערך על-ידי iSyndroMe

פורסם

עם כבר 5960k עם 8 ליבות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים