עבור לתוכן

חשד לבעיה בהארדיסק

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם :)

בזמן האחרון לעיתים רחוקות קורה לי שבזמן גלישה הדפדפן (firefox) נתקע לחלוטין. מה שכן הדבר נפתר בקלות ע"י סגירה של התוכנה ופתיחה מחדש. לא מדובר במאמץ משמעותי על המחשב, אבל זה השימוש היחיד במחשב.

חשבתי שכנראה מדובר באיזה וירוס או באג, לא יחסתי לזה יותר מדי חשיבות. אתמול בלילה, בזמן שזה קרה, שמעתי באותה שניה שהדפדפן נתקע רעש חלש מההארדיסק. כמו זה של הארדיסקים שמתו שמתחילים לצקצק, אז צקצוק אחד כזה.

השאלה שלי איך אני בודק האם זה סימפטום של כשל בהארדיסק וכדאי להחליף לפני שיגסוס, או שזה רעש של פעולה רגילה.

הרצתי את ה chkdsk של הווינדוז ולא היה משהו חריג, וביצעתי error scan ב hd tune והיו רק משבצות ירוקות. אך בלשונית health סעיף (05) rellocated sector count נמצא בסטטוס אזהרה (ערך 100)

פורסם

לפי מה שאתה מתאר רב הסיכויים שישנה בעיה בדיסק - לא הייתי שולל גם ספק כח (כבר ראיתי מקרים של ספקי כח זולים שגרמו לתופעה של תיקתוקים בדיסק)

עצתי לך - לעולם על תסמוך על דיסק קשיח מכני - כל שכן דיסק שמציג בעיות כאלו. אם הוא באחריות תחליף אותו.

פורסם
  • מחבר

הורדתי את התוכנה של seagate, יש שם הרבה בדיקות. איזה בדיקה צריך לבצע ? (יש שם גם כמה עם אזהרה שמידע עלול להימחק, נשמע לי קצת מפחיד)

פורסם
  • מחבר

מה הסבירות של מחיקת מידע כתוצאה מהבדיקות ?

ממש אין לי פנאי לנזק ולפרמט ולהתקין הכל מחדש גם כשהכל מגובה, ובטח אין לי זמן עכשיו בתקופת מבחנים..אם הסבירות היא מעל לנמוכה מאוד אז אני חושב שאני מעדיף כבר לקנות SSD ולגמור עם הכל

אם אני הולך בנתיב הזה - יש אופיה\תוכנה שאני אחבר את ה SSD ביחד עם ה HD וזה יעביר לי את הכל מה HD ל SSD כתמונה ואז אני יכול להוציא את ה HD ולהמשיך להשתמש במחשב כאילו לא קרה כלום ? (במקום להעביר רק קבצי גיבוי ואז להתקין את הכל מחדש)

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה.

יש משהו מיוחד שצריך לדעת על SSD ?

האם מתאים לשימוש במחשב שפועל 24\7 ?

אמינות ואורך חיים לפחות כמו דיסקים קשיחים קלאסיים נכון ?

פרמטרים שחשוב להסתכל עליהם בקנייה (מעבר לנפח ומחיר) לשימוש בסיסי ?

פורסם

האם מתאים לשימוש במחשב שפועל 24\7 ? - כן.

אמינות ואורך חיים לפחות כמו דיסקים קשיחים קלאסיים נכון ? אין מספיק מידע (בכל זאת דיסקים קשיחים מכניים קיימים עשרות שנים בעוד SSD לא) אבל מנסיון שלי אורך חיים מספק בהחלט (מבחינתי אם חלק חומרה מחזיק 3 שנים אני מחשיב אותו כאמין).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות והעזרה :)

מה דעתכם על הספציפי הזה ?

https://www.tms.co.il/product/12017

בגדול אני צריך 240GB, תקציב עד 500 (אם יש בפחות מאוד אשמח, פשוט זה הכי זול שמצאתי בנפח הזה ומחברה שנראית לי אמינה. אבל אני לא מבין גדול)

פורסם

עדיף כונן של CRUCIAL - M500 סדרה שנותנת תמורה מאוד טובה לכסף

פורסם
  • מחבר

סליחה על הבורות, אבל מה ההבדלים בעצם ?

נצא מנקודת ההנחה שביצועים כלל לא חשובים לי, כי ממילא מדובר על שדרוג משמעותי, וגם ככה המהירות זו לא בדיוק הסיבה לשדרוג.

הפרמר היחיד שחשוב לי זה האמינות. והמחיר כמובן.

פורסם

m500 אחלה כונן וגם ה-MX

ההבדלים בביצועים שלהם (בעולם האמיתי) - זניחים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים