עבור לתוכן

פחות מיממה חלפה מאז התאונה ליד להבים, וכבר מתחיל ה"אכלו לי שתו לי"

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

גם כלפי המצרים לא צריך להיות "גזען". את חושב שהמצרים שגרים בקהיר פחות "מערביים" מהערבים בכפר קאסם? אתה חושב שהבדואי מהנגב מערבי יותר מהבדואי מחצי האי סיני? כל אדם הוא תולדה של חברתו וסביבתו. הערבים "מערביים" היכן שזה לא מתנגש להם עם התרבות שלהם, והיכן שזה משתלם - כמו כל אדם אחר. בישראל יש ביקוש לעורכי דין יותר מבמצרים, אז יותר ערבים יהיו עורכי דין בישראל מאשר במצרים. אין זה "שינוי שנכפה מבחוץ", כי הערבים הם שעשו חשבון (במודע או לא) ובחרו לנהוג באופן "מערבי" יותר בתחומים מסויימים.

גם השינויים שתארת בחברה האמריקאית התרחשו כולם מבפנים, ובהדרגה. השלב היחיד בתהליך הזה שהתרחש מהר ובכפיה, נעשה אגב מלחמת אזרחים עקובת דם. אני לא בטוח שזו הדוגמה שאתה רוצה ללכת איתה.

בנוגע ל"נפש האדם", הרי שלדעתי הדברים שאתה אומר יפים, אך אינם מעוגנים במציאות. נפש האדם היא לא דף חלק, כשמדובר באדם בוגר לפחות. אם תגיע לחברה שבה הנורמה החברתית היא נודיזם, למשל, יהיה לך מאוד קשה להתרגל לכך למרות שלא מדובר בדבר "רע". אם הנורמה תהיה מעורבת, כלומר גם הנודיזם יהיה בנורמה וגם לבוש רגיל, תראה שאתה מעדיף להיות לבוש... וגם במקרים בהם יש נורמות שבפירוש טובות יותר מהנורמות ה"מקובלות" בחברה זו או אחרת, אתה חושב שמספיק להעמיד אותן כנגן עיני האנשים? אני בטוח, למשל, שהערבים לא נהנים לדרוס את הילדים שלהם בשכיחות גבוהה בהרבה מזו שבחברה היהודית - האם הם מאמצים כתוצאה מכך נורמות נהיגה אחרות? העובדות בשטח מראות שלא.

ובנוגע ל"אסון" - עניין של הבנת הנקרא: איש לא אמר שהמצב כיום בשלמותו הוא אסון, אלא שהשמאל הביא אסונות. הפיגועים בעקבות אוסלו אינם בגדר "אסון", לדבריך? אבל זה לא העניין פה.

• תגובות 55
  • צפיות 11.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

החברה האמריקנית היא לא דבר הומוגני. ישנם מקומות בהם זה התקיים באופן כלשהו שהוא יותר "מבחוץ".

אני מסכים איתך לגבי מידת היכולת להשפיע על אדם בוגר. אבל יש גם אנשים שעדיין אינם בוגרים. מדינת ישראל צריכה לחשוב גם על עוד 30 שנים. לגבי הפיסקה הראשונה - אז הרי שאנחנו מסכימים. בסופו של דבר, אדם ישאף לעשות מה ש"משתלם לו". אני כן מאמין שבגדול מה ש"משתלם" לרוב האנשים זה שלום ואורח חייו שלו. הטענה שלי היא שבסופו של דבר אנחנו צריכים לשאוף למצב כלשהו בו זה אכן מה ש"ישתלם" לכל מי שבגבולות ארץ ישראל. לבוא ולהגיד שיש דברים מסויימים שכך הם ולא יכולים להשנות, זה לא חכם (גם אם זהו המצב הנוכחי).

מעולם לא טענתי שהשמאל חף מטעויות וגם כיום, כמצביע שמאל (כנראה), אני בהחלט לא שלם ולא מסכים עם כל דבר שהמפלגה אליה אני מצביע עושה (האם יש כזו?). ברור שגל פיגועים הוא "אסון". אבל בסופו של דבר המצב שאסכמי אוסלו יצרו עדיין קיים וכעת אין "גל פיגועים". אני די בטוח שרוב הישראלים כיום לא רוצים לחזור למצב ששרר קודם לכן. האם היית מגדיר זאת אחרת?

פורסם
  • מחבר

המצב בעוד 30 שנה, בכל הקשור להתנהלות החברה הערבית בעניינים הנידונים, יהיה זהה לחלוטין למצב כיום. מדינת ישראל יכולה, בתאוריה (ואם הממשלה תשאף לכך), להפעיל כפייה בתחומים מסויימים: אפשר לכפות תשלום מיסים, אפשר למנות מועצות לישובים הערביים בכדי לוודא שהמיסים הללו אכן ילכו לשיפור תשתיות, אפשר להוריד מהכביש נהגים מסוכנים, אפשר לירות בגובי הפרוטקשן וגונבי הציוד הבדואים. אפשר לעשות הרבה דברים. האם משהו מהדברים הללו ישפיע על איך שהחברה הערבית\הבדואית רוצה להתנהל? לא. הם יילחמו בכל אחד ואחד מהדברים הללו, גם אם הוא לטובתם - בדיוק כפי שהיום הערבים בוכים על כמות מקרי הרצח במגזר, אבל יילחמו כאשר המשטרה תנסה להכנס לישוביהם ולהחרים את כל הנשק הלא-חוקי שבידיהם.

אפשר לכפות על הערבים לחיות בחברה "מערבית" על המשתמע מכך. אי אפשר להכריחם לאהוב את זה, אלא אם ירצו בכך בעצמם.

פורסם

יש לך מושג כמה המצב הבטחוני דורש עבודה?

יש מתיחות דליקה בשטח כל הזמן.

ההצלחה היחסית לנקש את הבעיות בשטח היא ברובה תודות לצה"ל ושב"כ וכוחות אחרים שפועלים בשטח.

כל עוד שאת צה"ל לא מנהלים יותר מידי שמאלנים, שום דבר לא יעצור את נחישותינו לקיים את המצווה עלינו כצבא הגנה לישראל.

אוסלו היה אסון נוראי.

היכולת המבצעית שלנו בשטח השתפרה מאז רבות.

פורסם

את צה"ל ניהלו הרבה אנשים, שהרבה אנשים יחשיבו כ"שמאלנים" (גם את השב"כ). איכשהו שרדנו ואף הצלחנו. גם "בנחישות".

- - - תגובה אוחדה: - - -

אפשר לכפות על הערבים לחיות בחברה "מערבית" על המשתמע מכך. אי אפשר להכריחם לאהוב את זה, אלא אם ירצו בכך בעצמם.

בסדר גמור, אני מסכים. אני טוען רק שצריך לנסות לכוון למקום הזה, לעשות מה שאפשר ולא להאחז בטענות גזעניות (ואני לא אומר שאתה העלת כאלה. אבל יש כאלה שכן). האם יתכן שיהיה כשלון? אכן כן.

פורסם
  • מחבר

הטענה לפיה עלינו, "הנאורים", לפעול לתיקונה של החברה הערבית, "החשוכה", היא הגזענות האמיתית פה, עידו. זה לא תפקידנו לתקו את חוליי החברה הערבית. אם הם ירצו, הם יתקנו אותם בעצמם. הבעיה היא שהם לא רוצים, כחברה. אין שום גזענות בציון העובדה הזו.

פורסם

תפקידנו הוא להיות אחראים ולדאוג לעתיד של המדינה שלנו (כמדינה דמוקרטית ומתקדמת) ושלנו (כיהודים במדינתם).

פורסם

יש כמה פוליטיקאים שמאלנים ואחרים ששכחו איך לעשות זאת מבלי לקדם תוכניות החלה ונסיגה.

זה מצטייר יותר טוב כשאתה יושב בתפקיד, אבל בשטח יש לזה השלכות.

פורסם

יש פוליטיקאים שמאלנים ששכחו איך לעשות את זה ויש פוליטיקאים ימניים ששכחו איך לעשות את זה. (שכחו - אם אי פעם ידעו בכלל)

פורסם

כן אבל מפלגות שמאל שמתלבשות כזאב במעיל כבש של ציונות ואחריות מדינית, הם בדיוק חבורת השמאלנים חסרי האחריות שידרדרו את המצב הבטחוני לדורות אם ינתן להם.

אם אובמה והערבים מעוניינים בכך, כנראה אנחנו חייבים לעמוד על המשמר מפני הסכם פאן ערבי נוסף מבית אובמה.

פורסם

אני מרגיש שאנחנו מתחילים לכתוש מים חוץ מזה שהדיון הזה מתפתח לנושאים פוליטיים שאין לי כח וזמן לעסוק בהם.

אז כמה דברים אחרונים-

אתה אמרת, "תכונות הפרט אינן נקבעות על ידי מוצאו", כאילו אנחנו באנו ואמרנו "תכונות הפרט כן נקבעות על ידי מוצאו". זה לחלוטין לא מה שנאמר פה,

ויק, כל בן אדם בר דעת שיקרא את כמה העמודים הראשונים של הדיון פה יבין טוב מאוד את הלך הרוח בן השורות.

הכל אפשר לשנות עם הזמן, אבל כל השינויים הללו חייבים לבוא מבפנים.

אני לא יודע אם שמת לב, אבל החברות שאנחנו מדברים עליהם חיים פה, בישראל, לידי ולידך. המדינה יכולה לעשות אקטיבית שינוי מבפנים. שינויים בחינוך, בשיטור וכו'..

נכון, זה לא כל כך פשוט בגלל האופי התרבותי השונה שלהם אבל זה בהחלט אפשרי. לגבי אופי הפעילות של המדינה בשביל כאלו שינויים כבר כתבתי שזה נתון לויכוח, כל אחד יגיד משהו אחר..

AICHEMY,

הנתונים שהצגת לא נכונים.

-פילוח נתוני הפשיעה ע"פ מגזרים זה נתון חסוי. היית יכול לקרוא על זה בעצמך בדוח שאתה בעצמך קישרת אליו.

-הדיבור באירופה על אי השתלבות המוסלמים מתייחס בעיקר לדור השני (הדור הראשון שנולד ממש באירופה). (ראה דוגמאת מוחמד מראח וחבריוץץ)

מלבד זה רשמת לי להפסיק להגיד דברים שמעולם לא אמרתי, חוץ מזה שאני לא חושב שהם נכונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים