עבור לתוכן

אובד עצות, מסך נכבה ודורש כיבוי מלא של המחשב

Featured Replies

פורסם

היי,

אני עומד בפני בעיה שבכנות אין לי מושג יותר מה לבדוק בשביל לנטר את הגורם שלה...

מפרט המחשב עם הבעיה:

מעבד: Intel Core 2 Duo E7500 @ 2.93GHz

זיכרון: 4GB DDR3 1066MHz

לוח אם: Gigabyte G41MT-S2PT (Socket 775)

כרטיס גרפי: Gigabyte GTX 650 Ti 2GB

ספק כוח: 500W איכותי יחסית ששימש אותי במערכת גיימינג ישנה יותר

תסמינים:

לאחר כשעה שעתיים של משחק (לפעמים פחות) המסך פשוט נכבה ומפסיק להגיב, המחשב לא מגיב לריסטארטים אלא רק לכיבוי והדלקה מלאים כדי שהמסך יחזור לפעילות. מה שקורה בפועל עם המחשב במהלך משחק נראה כמו "כרטיס מסך שלא מגיב" בפתאומיות המחשב מפסיק לשדר נתונים למסך ויש צורך בכיבוי והדלקה מלאים כדי שיתחיל לשדר שוב.

דברים שנעשו לניטור התקלה:

כרטיס מסך:

• כרטיס המסך הוצא מהמערכת ונבדק במערכת אחרת עם משחק ספציפי שהיה גורם לכיבוי המסך באופן קבוע (GTA IV) - הכרטיס הריץ GTA IV במשך 24 שעות ויצא תקין בבדיקה.
  • כרטיס המסך נשלח ל- Gigabyte לבדיקה - לטענת Gigabyte כרטיס המסך תקין.
  • כרטיס המסך נבדק תחת Stress Test והטמפרטורות תקינות לחלוטין, הכרטיס עמד תחת הלחץ בהצלחה ויצא תקין.

לוח אם:

• לוח האם נבדק ללא כרטיס מסך והמשחקים נבדקו עם כרטיס המסך המובנה - אין כיבוי מסך
  • הלוח נשלח לבדיקה מקיפה ב- Gigabyte - לטענת Gigabyte הלוח תקין.

לוח אם + כרטיס מסך:

• לוח האם וכרטיס המסך נבדקו ביחד לאחר חזרתם מ- Gigabyte תחת Stress Test והרצה של GTA IV למשך 4 שעות - אין כיבוי מסך
  • מספר שעות לאחר בדיקה זו הוחזר המחשב למקומו ויום למחרת המסך כבה שוב במהלך משחק.

מסקנות והערות:

המערכת הייתה תקינה לפני השדרוג ל- GTX 650 Ti, כרטיס המסך הקודם במערכת היה GT 9500 שמת בפתאומיות וללא הודעה מוקדמת או תקלה. מכאן התחלתי לחשוד בתקלה בלוח או לפחות ב- Slot שעליו יושב כרטיס המסך, אך Gigabyte טוענים לתקינות הלוח על כל רכיביו

כרטיס המסך היה החשד הראשון אך מאחר שנבדק במערכת אחרת ובנוסף נשלח ל- Gigabyte ויצא תקין בכל הבדיקות שלי ושלהם אני לא חושב שהוא הבעיה

שקלתי בעיה בספק הכוח אך הוא שימש אותי לבדיקות של מחשבים עד כה, ועד לא מזמן היה מותקן במערכת טיפה יותר כבדה עם כרטיס מסך GTX 650 ומעבד i5 ולא הייתה שום בעיה איתו.

המערכת נבדקה ב-5 מסכים שונים כדי להוציא מהמשוואה תקלה במסך,

מסך 20"

מסך 21"

מסך 24"

ו-2 מסכי 32" אינצ' שונים

הוצאתי מהמשוואה מערכת הפעלה, המחשב עבר פירמוט מלא והתקלה ממשיכה, אם כי המערכת היחידה שנוסתה היא Windows 8.1 של- GT 9500 לא הייתה בעיה איתה בכלל.

החשד העיקרי שלי כרגע הוא שהלוח אולי ישן מדי בשביל הכרטיס? אולי אין תאימות בין הרכיבים? מישהו יכול לאשש את זה בשבילי? איך אני בודק תאימות זו?

לגבי דרייברים, התקלה בת מעל ל-3 חודשים, הדרייברים גירסאות הדרייברים שנוסו הם כל הדרייברים שיצאו ב-3 חודשים האחרונים... מומלץ לנסות דרייברים ישנים יותר?

אשמח לקבל עזרה מכם, אולי הצעה לבדיקות נוספות שיעזרו לי לאתר את התקלה

תודה מראש,

דולב

פורסם

לאחרונה הייתה לי בעיה דומה למה שאתה מתאר.. זה היה קורה לי משום מקום אם זה באמצע משחק או במהלך גלישה באינטרנט ואפילו כשלא הייתי נמצא והייתי מדליק את המסך. אני רואה שהמחשב עבר פירמוט אבל בכל זאת הייתי מציע לך לנסות אין לך מה להפסיד.

נכון לעכשיו אני שבוע לאחר הבעיה והיא לא חזרה על עצמה שוב.. מה שעשיתי היה לעשות מחיקה של הדרייבר לחלוטין לפי מדריך הזה. אני יודע שזה מדריך לגבי כרטיסי AMD אבל זה בדיוק אותו דבר כלפי NVIDIA. זה תהליך קצר יחסית ולי זה פתר את הבעיה. מקווה שיעזור לך גם. תעדכן D:

פורסם
  • מחבר

אני אנסה, תודה :)

פורסם

אהלן דולב

מה שאתה מתאר נובע לרוב מחוסר תאימות בין רכיבי החומרה (וקשה לי לאמין שהלוח אם והכטיס מסך עברו בדיקה של 4 שעות ללא תקלה אצל גיגהביט)

לפי דבריך, הבדיקה שעשית בוצעה בצורה מקצועית מאוד, ועל פי כן זאת ההוכחה שזאת אכן בעיה בתאימות חומרה.

כפי שציינת, קיימת אפשרות והשילוב יעבוד בצורה טובה כאשר תתקין מנהל התקן ישן יותר (דרייבר) התואם למערכת.

בכדי לעשות זאת...

ראשית הורד את התוכנה DDU - Display Driver Uninstaller בגירסת האחרונה.

http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

שמור אותה על גבי שולחן העבודה ופעל את המחשב "במצב בטוח".

לאחר שהמחשב עלה, חלץ והפעל את התוכנה כמנהל, לאחר מיכן בצע "הסרה ומחיקה -מומלצת" ואז הפעל מחדש את המחשב.

הורד והתקן את הדרייבר הישן הזה:

http://download-euro.oldapps.com/Nvidia/310.70-desktop-win8-win7-winvista-64bit-international.exe

עכשיו, נסה לשחק ותראה אם הבעיה חוזרת על עצמה.

במידה וכן הייתי שוקל להחליף או את כרטיס מסך לסדרה נמוכה יותר כמו - 550 GTX או אפילו 450 GTX או את הלוח אם (שכמובן זה דבר שדורש ממך לשדרג גם את המעבד, זיכרונות ואולי גם ספק)

נסה את השיטה הזו ותחזור אלי עם תשובה

בהצלחה :)

נ.ב.

איזה חברה ספק הכח שלך?

פורסם
  • מחבר

היי, תודה על התגובות :)

שמעתי לעצתכם והסרתי את הדרייבר הקיים בעזרת DDU במצב בטוח, התקנתי את הדרייבר שבלינק של Helper ועכשיו מחכה לגזר הדין ;)

בנתיים חצי שעה שהמשחק רץ לו בלי בעיות ומחובר לשני מסכים.

אעדכן בקרוב אם נפתרה הבעיה... אני רוצה לתת לו כמה ימים לראות שזה לא חוזר...

ספק הכוח הוא של חברת CoolMax והוא 600W לא 500W כמו שחשבתי.

תודה רבה חברים,

גם אם זה לא יפתור את הבעיה, למדתי משהו חדש :)

פורסם

helper מה שכתבת לו זה בדיוק מה שכתבתי חחח

ודולב מקווה שזה פתר לך.. תעדכן בבקשה !

פורסם
  • מחבר

היי, אני מעדכן לגבי הבעיה...

התיקון לא עזר, כיבויי המסך אמנם באים בתדירויות יותר נמוכות ( 4+ שעות משחק ) אבל התקלה עדיין נמשכת...

כרגע המחשב חזר אליי לבדיקות נוספות,

• אני מתכוון להחליף ל- Windows 7 בשביל לשלול מערכת הפעלה בוודאות.
  • להחליף ספק כוח ולבדוק שוב למקרה שהספק הוא זה שעושה את הבעיות.
  • ואם הנ"ל לא יעזור, בלית ברירה אני אניח שזאת בעיית תאימות ואקנה לוח אם ומעבד חדשים. בדקתי מחירים לכרטיסי מסך ישנים יותר אבל המחירים גבוהים יחסית ויותר משתלם להתקדם ללוח ומעבד חדשים יותר מאשר לשנמך לכרטיס מסך ישן יותר.

אעדכן אם הבעיה נבעה ממערכת ההפעלה או מהספק :)

תודה על העזרה חברים,

ושוב... גם אם התיקון שהצעתם לא פתר את הבעיה - למדתי פה אפשרות נוספת להסרה של דרייבר מסך והחלפתו לגרסא ישנה :P

דולב

פורסם

סתם שאלה,

כשהמסך "נכבה" כביכול ואתה עם אוזניות או התקן אודיו אחר כלשהו שאיננו חלק מהמסך,

אתה יכול לשמוע את המשחק ממשיך לרוץ ברקע? ואם כן אתה יכול ללחוץ על בקרי המשחק שמחוברים למחשב (מקלדת, שלט עכבר) ולשמוע את המשחק מגיב בהתאם ללחיצות שלך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים