עבור לתוכן

אני יכול לעשות כל מעבד AMD Barton +2500 אוברקלוק?

Featured Replies

פורסם

גלשתי פה בפורום השזה ושמתי לב שאנשים אמרו שיש מעבדים שהמכפלה שלהם נעולה ובגלל זה אי אפשר לעשות OC.

זה נכון?

אני עומד לקנות בעוד שבוע מעבד:

AMD ATHLON XP 2500 ORIGINAL BOX

חשבתי לעשות לו אוברקלוק (לא בקרוב, בעוד חודשיים משהו כזה, כשיהיה לי כוח), אבל אני עכשיו חושב שאני בכלל לא אוכל לעשות לו אוברקלוק לפי מה ששמעתי.

אז אתם יכולים בבקשה להסביר לי: אני יכול לעשות למעבד הזה OC?

ועד כמה אני יכול להגיע בו מבחינת מהירות (עם וולקנו 12)?

מהירות שתהיה יציבה ולא תעשה לי בעיות.

פורסם

כל מעבד 2500+ שתקנה היום (כמעט כל אחד, יש סיכוי קטן שלא) תהיה לו מכפלה נעולה. זה אומר שאוברקלוק אפשר לעשות רק ע"י העלאה של המהירות אפיק. מבחינתך זה אומר שאתה צריך לקנות זכרון מסוג DDR400 או PC3200 (זה אותו דבר) כדי לעשות אוברקלוק של הבאס (אפיק) ממהירות של 166 למהירות של 200. יכול להיות שתצטרך לתת עוד טיפה מתח למעבד אבל בסופו של דבר כשהמעבד יעבוד עם מכפיל 11 (זה שאי אפשר לשנות) ומהירות אפיק של 200 תהיה לך מע' בדיוק כאילו היית קונה את ה3200+

- שווה, לא?

פורסם
  • מחבר

אההה

כן זה מספיק

אבל אם המכפלה של המעבד לא הייתה נעולה אז מה זה היה עוזר? מה משפר?

פורסם

יותר גמישות. אפשר להגיע לאותה מהירות מעבד עם שילוב של מכפילים שונים ומהירויות אפיק שונות. קורה הרבה שאותה מהירות יכולה להיות יותר יציבה בצורה אחת ופחות יציבה בצורה אחרת. עוד משהו, זה שאותה מהירות מעבד עם מהירות אפיק יותר גדולה תהייה יותר מהירה אז אפשר לקחת מכפיל יותר נמוך להעלות את המהירות אפיק (אם הזיכרון תומך בזה). מצד שני, אם יש לך זיכרון איטי שלא יעבוד במהירות אפיק יותר גבוהה מהרגיל (166 או 333) לא צריך להחליף אותו ואפשר לעשות המהרה רק ע"י בחירה של מכפיל יותר גבוה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים