עבור לתוכן

מסך נכנס לPower saving mode

Featured Replies

פורסם

שלום

כבר כמה ימים שהמסך נכנס לי לPower saving mode איך שאני מדליק אותו. המחשב עצמו עובד ושומעים שהווינדוס עולה.

השאלה אם זה בהכרח בעיה בכרטיס מסך ואם יש משהו לעשות חוץ מלהחליף אותו?

תודה

פורסם
  • מחבר
:cry:
פורסם

באיזה שלב בדיוק המסך נכנס למצב חיסכון באנרגיה (אני מניח שנורית החיווי שלו הופכת לכתומה) - האם זה מייד עם הדלקת המחשב או לאחר טעינת מערכת ההפעלה?

אם אתה יכול להיכנס לביוס, לראות את מסך ה "Starting Windows" וכד', ורק לאחר שמערכת ההפעלה נטענת המסך עובר למצב חיסכון באנרגיה, יכול להיות שבמערכת ההפעלה מוגדר שהתצוגה תופנה למקור פלט אחר (יציאה אחרת בכרטיס המסך, שאליה בד"כ מחוברת טלויזיה). אם זה אכן הגורם לבעיה, נסה ללחוץ על מקש ה Windows ועל מקש ה P ביחד כמה פעמים - זו דרך מהירה לבחור איך ריבוי מסכים באותו מחשב יעבוד. אם זה לא עוזר, נסה להיכנס למערכת ההפעלה במצב בטוח ותראה האם הבעיה קיימת גם שם.

אם הבעיה קיימת מרגע הדלקת המחשב, כלומר גם ברמת הביוס, אז מדובר כנראה בבעיית חומרה - כנראה בכרטיס המסך או במסך עצמו. הדבר הראשון שיש לעשות הוא לבדוק שכל הכבלים מחוברים כמו שצריך למחשב ושכרטיס המסך יושב היטב במקומו (אולי אפילו תצטרך להוציא אותו ממקומו ולהחזירו). אם זה לא עוזר, אתה תצטרך לנסות מסך אחר או כרטיס מסך אחר במחשב שלך, או לחילופין - לנסות את המסך או את כרטיס המסך שלך במחשב אחר, בכדי לגלות איזה מהרכיבים לא תקין.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

היי. הבעייה הייתה קיימת מרגע הדלקת המחשב. ניסיתי להחליף מסכים וכבלים ובסופו של דבר המחשב כן עולה עם כבל DVI, אבל רק בSAFE MODE.

תודה על התגובה ואני אשמח אם תוכל לעזור לי כי אני די אבוד..

נערך על-ידי bbdd612

פורסם

באופן כללי, פירוט של החומרה, ובפרט הדגמים של המעבד, לוח האם, כרטיס המסך וספק הכח יכולים לעזור כאן (וזה נכון לכל מקרה של בעייה במחשב).

אם המסך עובד במצב בטוח, אז הבעיה כנראה לא במסך והיא לא קיימת מרגע הפעלת המחשב אלא רק לאחר טעינת מערכת ההפעלה. הגורמים האפשריים לבעיה לדעתי הם:

א. כרטיס מסך לא תקין - אולי הוא לא מצליח להוציא אות תצוגה מסיבה כלשהי. יש לנסות את כרטיס המסך במחשב אחר או כרטיס מסך אחר במחשב.

ב. בעיה בספק הכח - אולי הוא לא מסוגל לתת לכרטיס המסך את ההספק הדרוש. יש לנסות את ספק הכח במחשב אחר או ספק כח אחר במחשב.

ג. בעיה בדרייבר של כרטיס המסך - זו אפשרות סבירה לאור העובדה שהמחשב עולה במצב בטוח. יש להסיר את דרייבר כרטיס המסך הקיים ולהתקינו מחדש.

ד. בעיה במערכת ההפעלה - מסיבה כלשהי מערכת ההפעלה מסרבת להיטען. לפני שאתה רץ להתקין מחדש את מערכת ההפעלה, נסה מערכת הפעלה live כלשהי ותראה האם הבעיה קיימת גם בה.

ה. מסך שלא מסוגל לעבוד ברזולוציה שהוגדרה - אם מדובר בהגדרת לא נכונה, אז ג' וד' מכסים את מקרה זה. אם משום מה המסך התקלקל והוא פתאום לא מצליח לעבוד ברזולוציה שהוגדרה, אז יש לנסות לחבר מסך אחר או לנסות את המסך במחשב אחר.

ו. הגדרת יציאת התצוגה ליציאה שונה מזו שהמסך מחובר אליה - הסברתי את זה בהודעה הקודמת (יש לנסות ללחוץ על מקש ה Windows ביחד עם מקש P מספר פעמים ולראות האם יש שינוי). בעיקרון גם מקרה זה מכוסה בסעיפים ג' וד'.

אני הייתי מתחיל פשוט משימוש במערכת הפעלה live כלשהי (יש ב Hiren BootCD מערכת הפעלה XP Live) - מערכת הפעלה כזו רצה מ CD או מכונן USB (מה שמכונה Disk On Key), אינה דורשת התקנה כלשהי לדיסק הקשיח ואינה משנה דבר במערכת ההפעלה הקיימת. אם הבעיה קיימת גם עם מערכת ההפעלה הזו, אז סביר להניח שמדובר במשהו חומרתי - כרטיס מסך, ספק כח או מסך לא תקין, ואז הפתרון הוא החלפת רכיבים עד שמאתרים את הרכיב התקול. אם הבעיה לא קיימת במערכת הפעלה כזו, מדובר במשהו תוכנתי - דרייבר לא תקין או בעיה כלשהי במערכת ההפעלה, כאשר הפיתרון הקיצוני במקרה כזה הוא התקנה מחדש של מערכת ההפעלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים