עבור לתוכן

ביוס או EASY TUNE 4

Featured Replies

פורסם

קיבלתי את התוכנה עם הלוח אם, אבל עד היום לא השתמשתי בה, ועשיתי את כל הOCים שעשיתי דרך הביוס.

בביוס יש לי אפשרות להמהיר את המחשב שלי מ1.53GHZ למקסימום 1.9, ולהוסיף מקסימום 10V (מה שנראה לי קצת מוזר, זה לא יותר מידי ???)

עשיתי את הOC המקסימאלי שהביוס מאפשר לי ועם הקירור שיש לי (COOLER MASTER X-DREAM HAC V81) המעבד לא עלה יותר מ45 מעלות, וזה היה גם ביום חם ;). אני משער שבשיא המאמץ הוא לא יעבור את ה50.

הOC לא הייה יציב במיוחד, אבל הייה אפשר לעבוד (לפעמים המחשב עשה ריסט בלי שום סיבה ברורה, אבל ברוב הזמן הייה בסדר).

אני עוד לא בדקתי, אבל אני חושב שבתוכנה יש לי אפשרות לעשות OC יותר רציני, אבל אני לא מעוניין ביותר כוח, אני רוצה לדעת אם הOC שאני אעשה בעזרת התוכנה יהייה יותר יציב (אם כן, אז אולי אני אתחיל לחשוב על יותר כוח 8)), ובאופן כללי, איך יותר עדיף לעשות OC, דרך הביוס או עזרת תוכנה?

פורסם

עדיף בביוס, גם יותר יציב וגם לא צריך אחרי כל ריסט לעשות מחדש

בביוס את המתח של המעבד אתה יכול לשנות עד 10% לא 10v, כלומר אם המתח המקורי הוא 1.65 אתה יכול להגיע עד 1.8

בשביל להגיע למהירות מעל 1.9 יש לך סווצים על הלוח אם שקובעים אם המעבד הוא 100, 133 או 166, פשוט תעביר אותם ל-166 במקום 133.

פורסם

ביוס יותר בטוח

פורסם
  • מחבר

OK, ואחרי שאני משנה את הג'מפרים שעל הלוח מAUTO (אצלי הכל עובד בAUTO ;D...) ל166, אני אוכל לעשות משהו בביוס? זה לא יעשה את העבודה שאני עושה בתוכנה של הביוס?

אם לא, אז מה, זה יצא שאני אעלה במקום 32MHZ (133-165(

משהו כמו (166-200) 64MHZ :o

פורסם

יאפ, אם תשים את זה על 166 יהיה לך חופש מ-166 עד 200 ומשהו בביוס

פורסם
  • מחבר

אתה רוצה להגיד לי, שהאטלון 1800+ המסכן שלי ירוץ ב2.3GHZ???

אתה חושב שהוא יהייה יציב, כי אני לא חושב שאני יכול להעלות לו את המתח עם ג'אמפרים... והמקסימום שאני יכול להעלות בביוס זה כנראה רק 10%... זה מספיק?

אגב, שווה בכלל לעשות את זה, הלוח שלי תומך רק עד FSB 333MHZ...

פורסם

אני לא אומר בכמה הוא ירוץ, אף אחד לא יכול להגיד לך את זה

מה שאני אומר זה שאם נתקעת בבאס בגלל שהביוס לא מאפשר לך יותר כל מה שאתה צריך לעשות זה להזיז את הסוויץ שיאפשר לך באס גבוה יותר.

נסה להעלות עד שתתקע

פורסם
  • מחבר

כן, אבל הלוח לא יעצור אותי אחרי FSB333? כי זה המקסימום שבו הוא תומך...

פורסם

לא, הוא לא יעצור אותך

אולי בזה הוא תומך רשמית אבל הוא מסוגל לעשות יותר מזה

פורסם
  • מחבר

OK, עוד שאלה: מה הטמפ' המקסימאלית שהלוח שלי יכול לעמוד בה מבלי שיגרם לו נזק(!)

פורסם

יש סטיקי בראש הפורום עם טמפ מומלצות.....

פורסם
  • מחבר

"סך הכל טמפ' הצ'יפסט לא אמורה לעלות על 35 מעלות, ואם היא כן עולה מעבר לטמפ' הזו אז המארז לא מאוורר כראוי."

מה?????? המחשב נמצא בטבריה, בפעם האחרונה שראיתי אותו (לפני שבוע) לא הייה יום חם במיוחד, והטמפ' של הלוח הייתה 32 מעלות במאמץ- כשהמארז הייה פתוח! (במנוחה הטמפ' עמדה על 30/31 מעלות...) אני לא חושב שזה הגיוני המשפט הזה (שצוטט מהסטיקי שMoRtZkInG המליץ לי לבדוק...)

בכמה מעלות (בערך... מה קורא בד"כ...) הלוח שלי יתחמם אם אני אעלה את הבאס מ133 ל200?

אגב, ההיטסינק שיש לי לא מופיע ברשימה וגם לא בקישור (בסוף העמוד השני...),

קניתי אותו בארץ (50 ש"ח! http://www.svc.com/comaxwicocy.html - לא קניתי אותו פה ;))

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים