עבור לתוכן

שאלה לגבי OC

Featured Replies

פורסם

עשיתי OC למעבד שלי כדי שיעבוד בFSB 333 (במצב רגיל הוא עובד על 266MHZ), את הזיכרון שלי הגדרתי גם כ333, ידנית (בד"כ הוא נמצא על AUTO ועובד ב266- בהתאם למעבד...).

למעבד הוספתי 10V ולזיכרון 0.1V. לזיכרון הוספתי מתח כי משום מה הוא עובד יותר טוב עם תוספת של 0.1V (ע"פ הבנצמרקים של אידה32לקראה/ כתיבה של המעבד לזיכרון...)

רוב הפעמים המחשב עובד בסדר, אבל לפעמים הוא נתקע או עושה ריסטרט, ואני לא חושב שזה בגלל חום, כי המעבד נמצא ב45 מעלות, במצב שבין מאמץ למנוחה...

אמרו לי שהזיכרון יכול לעשות בעיות אם התיזמונים שלו לא טובים (או משהו כזה).

זה המידע המלא על הזיכרון שלי:

Module Marking: 6A

Component Marking: 6A

Clock Frequency: 166MHZ

CAS Latency: 2.5

מתוך: http://www.spectek.com/pdfs/32_64MX64DDR.PDF (בטבלה הקטנה שבאמצע העמוד הראשון משמאל בקישור הבא...הדגם שיש לי זה ה6A...)

הלוח אם שלי מופיע ברשימת הלוחות שעובדים עם הזיכרון

את כל שאר הפרטים אפשר למצוא ב"מפרט מחשב"

איך אני יכול לשנות את התזמונים של הזיכרון כדי שהוא יעבוד יותר טוב?

תודה לעוזרים :)

פורסם
  • מחבר

חבר'ה, בבקשה תענו, אני קראתי באתר הרבה המלצות ודיונים על שינוי התיזמונים, בטוח שמישהו גם יודע איך עושים את זה :-\

פורסם

מר יגאל גלפר הנכבד.

זה פורום, לא ICQ.

לוקח קצת זמן לענות תשובה, לפעמים יום-יומים. לא יושב במערכת הפורום תאילנדי קטן שישר עונה על שאלות ;D ;D

בכל אופן, שינוי תזמוני זכרון ניתן לשנות (במידה והלוח תומך) דרך הביוס, תחת Advanced Chipset Figures או משהו כזה.

(אל תתפוס אותי על המילה)

פורסם

העלאת המתח לא אמורה לשפר ביצועים אלא רק יציבות.

לפי התקלות שאתה מתאר באמת נראה שהזכרון הוא מה שלא יציב.

שאלה: אתה בטוח שאין מקום שאפשר לשנות בו את המכפיל של המעבד? זה היה עוזר לך כאן מאוד.

פורסם
  • מחבר

לhck, אני יודע שלוקח קצת זמן לקבל תשובה, אבל תוך כמה שעות (לא יום יומיים) ההודעה עוברת לדף הבא, ואף אחד לא ידע שהיא שם...

בכל מקרה תודה על התשובה :D. אגב, בAdvanced Chipset Figures, איך האופצייה של שינוי התיזמונים אמורה להיקרא? (אני יודע שאתה לא יכול להגיד לי בדיוק, אלא אם יש לך דיואל ביוס של GB בגירסה F3 ;), אבל בערך...)

ytoledano, מה זה בדיוק "המכפיל של המעבד"? הדבר היחיד שאני יכול לשנות בביוס זה את תדירות השעון (CPU קלוק פריקוואנסי...) ואת המתח... יכול להיות שבתוכנה שיש לי (EASY TUNE 4) אני יכול לשנות דברים אחרים (אגב, מה זה "המכפיל של המעבד" באנגלית?)

אאא, ותודה גם על התשובה שלך ;)

פורסם

CAS Latency2.5T

RAS To CAS Delay3T

RAS Precharge3T

RAS Active Time7T

רק שאצלך המספרים (התיזמונים) אולי יהיו שונים.

.

פורסם

אני חושב שהטעו אותך. תזמונים ארוכים = עובד קצת יותר לאט אבל יותר יציב. תזמונים קצרים = יותר מהר ופחות יציב.

הזיכרון שלך אמור להיות יציב במהירות שלו עכשיו ובתזמונים המקוריים שלו, אם לא, יש הזיכרון לא מספיק טוב ואתה בהחלט יכול להחזיר אותו למי שמכר לך אותו (אחרי שתהייה בטוח שהוא הבעייה).

מכפיל של המעבד = Multiplier. לא תמיד אפשר לשנות (תלוי במעבד ובלוח).

עצה שלי, תנסה לעבוד עם המחשב בתזמונים הכי גרועים שיש (=ארוכים כלומר יותר לאט והכי יציב). אם זה פותר את הבעייה אז הבעייה הייתה זה שהזכרון לא היה יציב בתזמונים ששמת לו. אם בזמונים הרגילים שלו הוא לא יציב באיטיים כן - בעייה בזכרון ואפשר להחליף אותו. תזמונים איטיים = 3-4-4-8.

פורסם

כמה שעות בדקת יציבות ועם איזה תוכנה

אם לא בדקת אז תוריד את התוכנה PRIME95 ממחלקת ההורדות באתר

תריץ אותה ל6 שעות (אתה טוען את התוכנה, מחכה כמה שניות הולך לתפריט TEST בוחר STOP מחכה כמה שניות הולך לתפריט OPTION ומפעיל את ה TORTURE TEST)

הוא יתחיל להריץ לך בדיקות בדיקות שלא נגמרות, תוך 6 שעות אם המחשב לא נתקע לא עשה ריסט ממשיך לעבוד אז המעבד שלך יציב

בקשר למכפלה, אני כמעט בטוח שהמכפלה שלך פתוחה באט'לון 1800

פורסם

Prime95 - www.mersenne.org. יש שם אפשרות Torture Test ואפשר לבדוק שם את המעבד ואת הזיכרון. עם המעבד היא בד"כ מוצאת בעיות יחסית מהר (זה בד"כ לוקח 20-30 דקות אבל תמיד כדי להיות בטוחים מריצים את זה משהו כמו 10 שעות). עם הזיכרון יש לי פחות נסיון כי הוא תמיד היה יציב. זאת תוכנה שעובדת בעדיפות הכי נמוכה של המחשב - משמע, אתה יכול להפעיל אותה 24/7 בלי לשים לב שהיא פועלת חוץ מזה שהיא לוקחת המון זיכרון בבדיקה הזאת, אז זה יהיה קצת בעייה במשחקים.

פורסם
  • מחבר
לזיכרון הוספתי מתח כי משום מה הוא עובד יותר טוב עם תוספת של 0.1V (ע"פ הבנצמרקים של אידה32לקראה/ כתיבה של המעבד לזיכרון...)

כתבתי את זה בהודעה הראשונה שלי... אני יודע שהזיכרון שלי לא הכי יציב שיש, אבל עם התוספת הזאת הוא עובד הכי טוב...

אני עדיין לא בדקתי את הייציבות של המערכת שלי, ואני מתכוון לעשות את זה בהזדמנות הראשונה שתהייה לי, אבל בינתיים עוד כמה שאלות:

1. העלאת התיזמונים תפגע בביצועים של המחשב בOC?

2. לגבי המכפלות, כל מה שאני יכול לשנות בתפריט הfrequency and volteg control בביוס זה את הclock frequency של הDRAM והCPU ואת המתחים שלהם, ושל כרטיס הAGP. בת'רד אחר שפתחתי, המליצו לי לעשות OC רק דרך הביוס, ועכשו אני שואל שוב: אם דרך הביוס אני לא יכול לשנות את המכפלות (אגב, איך קוראים למכפלות באנגלית?) כדאי לעשות את זה ברך האיזי טיון 4?

3. מה הצורה היותר מומלצת לOC: להעלות את התדירות של הFSB או להעלות את המכפלה?

פורסם

1. כן, אבל אתה רק עושה את זה באופן זמני כדי לבדוק אם הזיכרון לא יציב, אין שום בעייה להחזיר את זה אח"כ למקור או אפילו לעשות אותם יותר טובים.

2. מכפיל באנגלית - Multiplier. גם אני חושב שהמכפיל אמור להיות פתוח (שאפשר לשנות אותו) אבל אם אתה אומר שאין אז אין.

3. מה שיותר מהר ויותר יציב. באינטל הרבה יותר חשוב להעלות את הFSB (זה גם בכל מקרה היחיד שאפשר לשנות) כי ה P4 צמא לרוחב פס. אצל AMD המהירות של הFSB פחות קריטית אבל עדיין אמורה לשפר את הביצועים. אבל כל זה לא משנה, בודקים כמה מגיעים עם יותר מכפיל ופחות FSB וכמה מגיעים עם יותר FSB, מה יותר מהר ואז בוחרים.

פורסם
  • מחבר

OK, עוד שאלה (כמה מפתיע...): באיזה OC המעבד יציב יותר, כשאני מעלה את הFSB וא כשאני מעלה את המכפלה?

אני לא יכול להעלות יותר מ10% מתח למעבד וכבר בבאס של 166 (זה הבאס, נכון?) המעבד נהייה לא כלכך יציב...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים