עבור לתוכן

מערכת קירור מים לזמני מיתון..

Featured Replies

פורסם

http://www.angelfire.com/extreme4/subzero0/

תמצאו פה תתמונות תחת פרוייקט 002 ,

בשביל הבלוק של המעבד לקחנו תבלוק שהיה לחבר שלי , Vantec Aeroflow , וקיצצנו אותו מעט , בשביל הכרטיס מסך , גוף קירור של פנטיום 2 או שלוש אנארף ...

את שני המשאבות פירקנו ממכונות כביסה שמצאנו ברחוב , יש לי גם אחד מפלצתית של מדיח כלים אבל היא דיי גדולה ...

לכל אחת מהם יש בערך הספק של 300LPH שזה ממש מספיק שביל הבלוקים הללו ...

רדיאטור חבר אמור להשיג לנו ממוסך שהוא עובד בו אבל אין לנו אותו עדיין ..

אחרי מעט תכנון (תצחק תצחק ancient .. ;D ) , והרבה עבודה , אני גאה להציג את מערכת קירור המים הביתית האממ מה המילה ? זולה ? מסוכנת ? פועלת ? :P

כרגע יש מספר נזילות שנפתור אותן בהמשך ...

גם ככה אנחנו מחכים לרדיאטור אז אין מה להילחץ :)

אגב , את מי שזה מעניין , המערכת כולה עלתה בסביבות ה70 שקלים ..

פורסם

לא עובד

;[

פורסם
  • מחבר

אמור לפעול עכשיו , קישרתי בטעות ל bla2.html במקום blaa2.html ;D

פורסם

כרגע יש מספר נזילות שנפתור אותן בהמשך ...

גם ככה אנחנו מחכים לרדיאטור אז אין מה להילחץ :)

חחח, אהבתי! אם לי הייתה מערכתי קירור מים בבית הייתי דואג שבין הבלוק למעבד יהיה פלטייה רציני.

אם כבר מדברים על להכין דברים כאלה בבית, שמעתי על בחור שמכין בעצמו את הספקי כוח שלו... עכשיו זה מסוכן!

פורסם
  • מחבר

בהחלט .. זה דבר אחד שנשפך לך מים על הריצפה , אבל כבר משהוא שונה להתחשמל מ230V 8)

פורסם

אבל הדילמה האמיתית זה מה עדיף: לחטוף חזק את ה230 וולט או שישפך לך על הרדאון 9800פרו... עכשיו זאת דילמה...

פורסם
  • מחבר

חחחחחח

הייתי לוקח תסיכונים שלי עם ה 230V :P

פורסם

באמת אחלה.

לא כל כך הבנתי איך עשית את הבלוקים. הם מפלצתיים . תחבר את הצנרת לברז , פתח לאט. הלחץ ישמש בדיקה טובה מאד.

הרי יש לך גישה ל CNC , אז תחקה את ה ARCTICFLO שבנוי כמעגל שיש לו כניסה מרכזית ושתי יציאות . ותעשה בלוקים שטוחים לוידאו , וגם ל NB , MOSFETS .. ומה לא. אבל אז הרדיאטור יצטרך להיות חזק ..

לגבי החיבורים לבלוקים, תקנה צנרת סיליקון בקוטר מתאים (11 פנימי) ותשתמש בצנרת נחושת, למשל 12-13 . הסיליקון שומר על צורתו וגם יושב טוב מאד על הצנרת גם בלי טפלון. וגם העובי שלו כמעט ולא גוזל מצנרת המים. עד ה Y, משם רגיל.

תודא שיש זרימה טובה של מים , כי יכולת הקרור תלויה בכך ביחס ישר.

נ.ב יש לי תכנון של בלוק קרור שמכיל מאוורר בתוכו. התכנון כולל מזרקים מעל כנפי המאוורר שגורמים לסיבובם והמים מתנקזים למרכז - איפה שהיה המנוע - ונשאבים מעלה , בתקווה שיהיה טורנדו .

פורסם
  • מחבר

כל העקרון במערכת הזו הוא שתיהיה כמה שיותר זולה ומטורפת..

כרגע אין טעם לעשות בדיקת אטימות כי המערכת נוזלת ;D

למה לקנות צנרת חדשה ? הצנרת הזאת עושה תעבודה ... היה יכול להיות נחמד אם היא היתה קצת גמישה יותר.. אבל יהיה בסדר ..

הנזילות בבלוק של הכרטיס מסך הן בגלל חוסר תכנון ועבודה מהירה ... יכול להיות שנצתרך לבנות מעטפת חדשה :E

ואם אתה רוצה אולי נוכל לסדר משהוא בקשר לבלוק שלך .. ;)

פורסם
  • מחבר

page updated :)

פורסם

במה השתמשת לחיתוך הארופלו ?

פורסם
  • מחבר

בהתחלה השתמשנו במכונת CNC אבל זה עיקם את הפינים , אז עברנו למסור חשמלי והלך דיי חלק :)

פורסם

פשש, בהחלט נראה יחסית נקי מאוד

אני בתהליכי ניסור של אחד בעצמי, אבל התוצאות לא מי יודע מה משביעות רצון. הכלי עבודה היחידי שיש לי זה משורית קטנה, ומיותר לציין שהתהליך איטי עד אימה. יש איזושהי המלצה לכלי אחר אפקטיבי ולא יקר ?

פורסם
  • מחבר

דרמל ? אממ

גקסור אולי אם יש לך ..

מקדחה גם אפשרי ואחרי זה לשייף עם פצירה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים