עבור לתוכן

זכרון כל הזמן קטן בכונן C איפה שמותקן ה win7, עזרה!

Featured Replies

פורסם

תמיד היה לי זיכרון פנוי ויציב בכונן C סביב ה 30-20 גיגה, ואם פעם בא היה יורד מכל מיני התקנות או "זבל" הייתי מנקה קבצי זבל ,

לאחרונה לא מבין מה הולך כל הזמן ללא התקנות(למעט עדכונים שוטפים של הווינדווס) יורד לי הזכרון אפשר לתאר את זה כל כמה ימים יורדים לי כמה גיגה ולא מוצא איפה בעיה,

איבדתי שליטה על הפנוי של הזכרון לדוגמא מצליח לנקות 700 מגה יום למחרת יורד 2גיגה ,כאילו יש איזה ווירוס או משהו שממלא לי בזכרון ,

עכשיו הגעתי למצב יש לי 5-4 גיגה בכונן ,ולא מצליח לפנות ..

נעזר בתכונה sequoiaView מה שעזר לי לפני כן גם לפנות רבצים גדולים מיותרים ,עכשיו

גם אם זה לא מצליח לעשות כלום ,

עשיתי סריקת ווירוסים לא גילה כלום,

מיואש לפני פירמוט

יש מישהו שאני יכול לעשות ??

מצורף תמונה וויזואלית של sequoiaView ,ומה שנראה שטופס את עיקר את הזכרון זה שני בלוקים גדולים אלו שבצד ימין של התמונה בשמות c:\pagefil.sys & c:\hiberfil.sys , שאת שניהם לא יכול למחוק או לפתוח ולא מזהה אותם כקבצים שמחפש בין התיקיות ...

נערך על-ידי alexc32

פורסם

את הקבצים האלה באמת אי-אפשר למחוק.

את הpage file אפשר להקטין. כמה הוא גדול עכשיו וכמה זכרון פיזי יש לך?

את hiberfil.sys אפשר לבטל כליל כשמבטלים מצב שינה עמוקה (hibernation). אם אתה לא משתמש בפיצ'ר הזה, אין טעם שיתפוס מקום סתם.

תנסה גם להריץ CCleaner - התוכנה יכולה למצוא ולמחוק הרבה קבצים זמניים שאתה לא צריך.

פורסם

בחלון CMD כ ADMIN, מה רשום לך ב:

vssadmin list shadowstorage

פורסם
  • מחבר
את הקבצים האלה באמת אי-אפשר למחוק.

את הpage file אפשר להקטין. כמה הוא גדול עכשיו וכמה זכרון פיזי יש לך? - גודל הקובץ 7.9גיגה לפי הבנתי וזיכרון פיזי בכונן C כ 80 גיגה.

את hiberfil.sys אפשר לבטל כליל כשמבטלים מצב שינה עמוקה (hibernation). אם אתה לא משתמש בפיצ'ר הזה, אין טעם שיתפוס מקום סתם.לא משתמש במצב שינה ,איך לבטל ולפנות מקום?

תנסה גם להריץ CCleaner - התוכנה יכולה למצוא ולמחוק הרבה קבצים זמניים שאתה לא צריך.-הרצתי עוד לפני כן פינה לי 1 גיגה,שזה סבבה אבל לא עוזר אחר שנעלמו לי עוד כ 15 גיגה

- - - תגובה אוחדה: - - -

בחלון CMD כ ADMIN, מה רשום לך ב:

vssadmin list shadowstorage

לא הבנתי איך מגיעים לזה?

פורסם

איזה חלונות אתה ? או לחלופין תחפש בגוגל running cmd as admin

לגבי ביטול hibernate:

powercfg.exe /hibernate off

באותו חלון.

פורסם
  • מחבר

חלונות 7 ,

לגבי ביטול המצב השינה -יופי פינה לי כ 6 מקום עכשיו אני על כ 10 ג'יגה פנוי כאשר המטרה לחזור למצב הרגיל שלי שהיה תמיד שזה סביב ה 20

- - - תגובה אוחדה: - - -

עשיתי running cmd as admin

מצורף תמונה עם תוצאה

מה עכשיו?

פורסם
  • מחבר

הרצתי את הפקודה vssadmin Delete Shadows /For=C: /Oldest שנתתה בלינק : מצורף תמונה רשם שמחק אבל אין השפעה על הזכרון

עוד תמונה להמחשה שחלקה של הזכרון ,ניתן לראות בברור שהתוכנה זיההתה 47 גיגה סה"כ כאשר פיזית בכונן יש 79 גיגה ופנוי רק 9.5 גיגה ,

אז לאן נעלמו לי עוד ה 20 גיגה :embarrassed:???

נערך על-ידי alexc32

פורסם

רואים בברור לאיפה נעלמו לך ה 20 גיגה. ל SHADOW COPY. תסתכל על השורה שלישית מהסוף של מה שכתבת בחלון CMD.

אולי

vssadmin.exe Resize ShadowStorage

יעזור, או שתחפש בגוגל איך מקטינים אותו...

פורסם
  • מחבר

יופי מעולה מחקתי את ה SHADOW COPY בצורה מאוד פשוטה -נכנסים ל disk cleanup ושם מוחקים .

עכשיו יש לי 33 גיגה פנוי :hat:

פורסם

אמורה להיות גם דרך לקבוע כמה הוא יכול לתפוס במקסימום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים