עבור לתוכן

משדרג לוח ומעבד, קיבלתי הצעה ויש לי מספר שאלות

Featured Replies

פורסם

אני משדרג את הלוח שלי:

ASUS A7A266

ואת המעבד שלי:

AMD Athlon 1.33

ללוח ומעבד יותר חדשים.

קיבלתי הצעה מהחנות של המחשב, בגלל שהוא דיי "חייב לי" על טירטורים בעבר וכאלה... כזו:

לוח gigabyte 7vt600-L שהוא מוכר בד"כ ב-468 ש"ח (ראיתי כזה ב-377 ש"ח ב-zap...)

ומעבד amd xp2000 שהוא מוכר בד"כ ב-520 ש"ח (ראיתי כזה ב-365 ש"ח ב-zap...)

במחיר של 650 שקלים.

עכשיו, אני לא יודע איך הלוח מבחינת ביצועים, מה שכן הוא מר לי, שבעוד 140 שקלים הוא יתן לי מעבד amd xp2500

על המעבד אני דיי סגור, אני חושב שאני אקח כמובן 2500, כי אם כבר אני משדרג אז שיהיה שידרוג...

אבל בקשר ללוח אני בדילמה, לכן רציתי לשמוע דעותיכם בנוגע ללוח ולשאול שאלה כזו:

יש לי מספר התקני IDE (צורב, DVD, ו-5 הארדיסקים) , המחוברים אל ה-IDE של הלוח ואל כרטיס הרחבה שמתחבר לסלוט PCI. הבעיה היא שהכרטיס הזה דיי מאט את הביצועים מאחר ומחובר אליו הארדיסק של 160 ג'יגה של WD עם 8 מגה באפר שעובד לאט יחסית, לכן השאלה שלי היא, האם כדאי לקנות לוח שיש בו יותר מקומות ל-IDEים ולהיפטר מכרטיס ההרחבה? האם זה יתן ביצועים גבוהים יותר מכרטיס ההרחבה?

תודה רבה לכם על הקריאה ומקווה שתוכלו לענות לי במהרה מאחר והאחריות של הלוח והמעבד שלי מקיעה לקיצה.

אגב, שכחתי לציין שיש לי זיכרון DDR 512MB עם קירור, של GEIL , שאותו אחבר ללוח והמעבד החדשים.

פורסם

אם זה כולל את ההתקנה (פיזית ואת מערכת ההפעלה) אז זה סביר.

אין סיבה שכרטיס יאט לך את ההרדיסק, אבל אם נראה לך שכן תשים את ההרדיסק על בקר בלוח ואת הכוננים האופטיים על הכרטיס, אין צורך לשלם בשביל לוח יקר כאשר יש לך כבר כרטיס.

פורסם
  • מחבר

אבל זו בדיוק הבעיה....

ההארדיסק לא מוכן לעבוד במצב DMA כשהוא מחובר ישירות ללוח. מדובר על הארדיסק 160 ג'יגה של WD עם 8 מגה באפר שנקנה בשבוע שעבר. כשאני מחבר אותו ללוח (ל-IDE0 או 1) הוא עובד במצב PIO, גם אם הוא Master וגם אם הוא Slave. לכן חיברתי אותו לכרטיס PCI, שם הוא מזוהה ב-DMA ועובד מהר יותר מאשר שהוא על הלוח. אך איטי יותר מאשר מה שהוא היה אמור לעבוד כשהוא על הלוח (אני יודע כי יש לי 80 ג'יגה של WD והוא עובד מהר יותר מ ה-160 ג'יגה... והם בעלי נתונים זהים חוץ מהקיבולת).

לכן חשבתי לשדרג לוח וכבר לקנות עם 4 מקומות ל-IDE וכך גם אולי לא תהיה לי הבעיה של ה-PIO (משום שאולי הבעיה נעוצה בלוח...) וגם אוכל להיפטר מכרטיס ההרחבה.

רציתי לדעת, כמה בערך עולה התוספת הזו של RAID ללוח?

פורסם

זה לא קשור לזה שהחיבור על הלוח, ה A7A266 הוא ממש לא לוח רציני במיוחד והצ'יפסט הזה של ALI ידוע כבעייתי.

אין סיבה להאמין שעל לוח חדש תהיה לך את הבעיה הזו.

פורסם
  • מחבר

אני מקווה שאתה צודק וכי הבעיה היא בלוח.

אז הלוח של gigabyte 7vt600-L הוא בסדר?

אם אקח אותו ומעבד AMD Athlon XP 2500 , ואחבר גם זיכרון DDR של GEIL בקיבולת 512MB, אקבל תוספת ביצועים משמעותית?

ואגב, רציתי לדעת מה העניין של לקחת 2 זכרונות במקום 1 והאם זה נותן יותר ביצועים? אני קורא פה ושם על משהו כזה ולא מבין איך זה פועל.

פורסם

זה מועיל רק אם הלוח תומך ב Dual channel והמעבד מסוגל לנצל זאת, במקרה הזה הלוח לא תומך והמעבד לא היה מנצל את זה בכל מקרה.

זה טוב רק אם יש לך P4 או AthlonFX.

פורסם

בקשר לדיסק קשיח לא בטוח שזה בעיה בלוח

חפש UDMA בביוס...

פורסם
  • מחבר

AthlonFX זה AMD64 ?

מה הקטע של AMD64 , שמעתי שיש איתו בעיות וכד'... זה נכון?

בקשר לדיסק קשיח לא בטוח שזה בעיה בלוח

חפש UDMA בביוס...

ניסיתי בביוס, זה לא זה.

בביוס הוא מזוהה כ-DMA ממילא...

רק ה-WINDOWS XP מעביר אותו ל-PIO. ניסיתי גם להתקין דרייברים אחרונים של הצ'יפ שלי מהאתר של ALi , ללא תועלת.

פורסם

אתה יכול לנסות לשים אותו ב dma בוינדוס ממנהל ההתקנים

פורסם
  • מחבר

למה לנסות? הוא כבר על DMA... אך עובד במצד PIO... ניסיתי להסיר את ה-IDE ולהתקין מחדש - לא עזר.

ניסיתי גם שינויים ברג'יסטרי (שמצאתי לאחר חיפושים בגוגל) - לא עזר.

מוזר שרק דרך כרטיס ההרחבה הוא עובד על DMA... כנראה שהבעיה היא בלוח אחרי הכל.

פורסם

AthlonFX זה בעיקרון A64 רק שיש לו שני ערוצי זיכרון (למרות שעם המעבר לסוקט 939 צריכים לצאת גם מעבדי A64 עם שני ערוצים).

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

נותרה לי עדיין השאלה:

אם אקח אותו ומעבד AMD Athlon XP 2500 , ואחבר גם זיכרון DDR של GEIL בקיבולת 512MB, אקבל תוספת ביצועים משמעותית?

והשאלה של "כמה בערך (באחוזים) התוספת במחיר ללוח שיש בו RAID?"

פורסם

ביחס ל Athlon 1333 עם ה SDR שהיה לך לא הייתי מהסס לומר שהביצועים בכל מה שמוגבל ע"י המעבד (קידוד, דחיסה וכו') יפעל פי 2 מהר יותר.

משחקים תלויים בעוד דברים, כ.המסך בעיקר.

התוספת היא 100-150 שקל כשמשווים לוחות זהים שההבדל היחידי ביניהם הוא ה RAID, אבל אני לא בטוח שיש גרסאת RAID ללוח הזה.

פורסם
  • מחבר

וואי סבבה ממש עזרת לי!

אני חושב שאקח את הלוח הזה ואת המעבד xp2500 עם DDR , אם הביצועים באמת יהיו פי 2 , כי אני ממש צריך את זה לקידוד סרטים ועבודה עם מעבד.

אבל גם למשחקים אני צריך את זה, לכן קניתי לא מזמן את ה-Radeon הזה (8500).... הוא לא מספיק טוב למשחקים? :-\ משחקים לא יעבדו לי טוב יותר עם הלוח והמעבד החדש כשהכרטיס הזה יהיה מחובר?

קניתי אותו לפני פחות משבועיים, ב-300 ש"ח, יד שניה, חשבתי שהוא יספק אותי.

פורסם

הוא כרטיס לא רע למשחקים של DX8, אבל לא חזק מספיק ברוב המקרים בשביל להפעיל את המשחקים עם AA ו AF ובטח שלא בשביל משחקים שיתבססו על DX9.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים