עבור לתוכן

חידושים במטבח הצבאי

Featured Replies

פורסם

מה שאתם לא יודעים שבצה"ל (בינתיים תודה לאל) אין הבדל במזון שמגישים לאלוף משנה ולטירון באותו הבסיס ז"א שאם אני יאכל שאריות מזון זה מה שהגנרל הנכבד יאכל ואין כזה דבר.

ודבר אחרון............ דיייייייייייייייייי לרדת על לוף יא מפונקים זה אחלה! זה טעים שיודעים להכין וזה מזין מאוד! זה שומן ובשר בקר משומר שזה אותו דבר כמו המבורגר אנחנו טיגנו את זה בשטח והוספנו לשקשוקה ......... מעדןןןןןןן !!!

בתור אחד שעשה מספיק תורניות מטבח, כן יש הבדל. חדר אוכל מפקדים יותר מדוגם, עם כלי אוכל מזכוכית, ועם מבחר יותר שופע של אוכל.

בכל מקרה, מחסור בטוח שלא יהיה להם.

באשר לתלושים בשלישות - כן זה לא כיף, מצד שני גם כשהייתי בשבטה אם הייתי מבקש תוספת בעיקרית (יענו עוד שניצל) ברוב המקרים לא היו נותנים לי. אלא אם כן יש לך קומבינות עם הטבח.. שזה סלח לי, פשוט מגעיל.

ולוף פשוט נראה כמו אוכל של כלבים.. אם מבשלים אותו הוא באמת לא רע במיוחד, אבל זה עדיין נראה כמו אוכל של כלבים.. :P

• תגובות 42
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קודם כל אני רוצה להגיד מראש שהייתי טבח בצה"ל (ב-3\2 מהשירות שלי) ובשאר השירות שלי הייתי לוחם ב"שמשון".

ככה שאני ראיתי את המטבח הצבאי משני צידי המטרס.

רציתי להגיד שיש מצד אחד הפקרות גדולה מצד הרס"רים למיניהם והטבחים הסדירניקים הם אלו שעומדים מול הדרישות המינימליות של הרס"ר(שהאוכל לא יהיה מקולקל ולא כל כך אכפת לו אם זה יצא טעים) לבין רצון החיילים לאוכל טעים עד כמה שניתן עם החומרים שצה"ל מספק להם.

ככה שלפעמים אפשר להאשים את הטבחים שהם זורקים ז*ן ולפעמים נתקלים במיקרים חריגים של טבחים שהשקיעו את הנשמה שלהם(כמוני) באוכל ככה שכל אחד יכול לשפוט את המטבח הצבאי כי אין סטנדרט צבאי אחיד בקשר לאוכל כי כל יחידה או בסיס מקבלים את האוכל קצת שונה ובכל מקום יש טבחים מוכשרים יותר ומוכשרים פחות ככה שזה "כל מקרה לגופו".

פורסם

אני היתי ג'ובניק בלשכת גיוס חיפה,אצלנו לפחות האוכל היה טעים.

פורסם

לפי המאמר הם מתכוונים להוציא את הלוף משירות עוד 3 שנים... נופל בדיוק בזמן עבורי ;D

אבל נו, אני ממילא אהיה סופר ג'ובניק .

פורסם

איי... מטבח... הסיוט הגדול שלי, וגם של שאר הסדירניקים. בד"כ אני דורש לדעת על המטבח שלי כשבועיים מראש, ע"מ להתכונן נפשית.

בד"כ יוצא לכל סדירניק (שלא ליקק לפסיכולוג או רופא היחידה/מוגן ע"י מפקד הגף שלו) לבלות יום שלם (או שניים, במקרים נדירים) במטבח, ביחד עם עוד שני תורנים ומס' מאוד מצומצם של טבחים (סדירים), האמורים לספק מזון ולערוך את חדר האוכל עבור למעלה מ500 איש לארוחה (בארוחות הצהריים והערב).

התורנות מתחילה בשש וחצי בבוקר ומסתיימת (במקרה הטוב) בסביבות תשע-עשר בלילה.

רס"רי מטבח תתי-רמה שהדרך היחידה שבה הם מתקשרים עם אנשים היא באמצעות צעקות, הטבחים מבצעים את עבודת הבישול בלבד ולא עוזרים לתורנים (אשר צריכים לשטוף את המטבח + חדר אוכל פעמיים-שלוש ביום, לפנות את הכלים, לשטוף אותם מאחר ואין מדיח ולערוך הכל מחדש לארוחת הבוקר שלמחרת).

תנאי העבודה בקנטים... בימי הקיץ החמים אני זוכר צפרדעים מקפצים אל תוך "גסטרונומים" (תבניות אלומניום עמוקות בהן מגישים את האוכל), ג'וקים וכו'... אני מדבר מנסיון. כמובן שתכולת אותם גסטרונומים "נגועים" נזרקה מיידית לפח, אבל בכל מקרה... תנאי התברואה קשים מאוד ובסופו של דבר, זה בא לידי ביטוי באיכות האוכל (אימרה שלי על המטבח שלנו - "קח ביצה מאספקה של תחילת שבוע, רשום עליה את שימך באמצעות טוש Permanent ותראה שהיא מוגשת לך ביום חמישי לאכילה, באותו השבוע).

טבחים שבוזים, תורנים שזורקים ז*ן (ובצדק) בגלל שפשוט לא מקלים עליהם ורס"רי מטבח שהולכים עם הראש בקיר.

קשה... קשה... איפה ה"דודות" איפה?

אגב, אני היחיד שהגיע למסקנה שכאשר הטבחים שכן יוצאים נשכרים ("הדודות") מכל העבודה הקשה הזו, מכינים עבור החיילים את האוכל, המצב נראה הרבה, אבל הרבה יותר טוב?... אפילו קרוב למושלם. (ניקח לדוגמא את חדר האוכל של כפר הנופש באשקלון - אני מאמין שחלק מהסדירניקים כבר בילו במקום הזה). ;)

במקום להוציא כ"כ הרבה כסף על רס"רי מטבח טפשים ומיותרים, צריך למצוא דרך ולייעל את הענין הזה.

אגב, ישנן שמועות שיהיו שניים או שלושה מטבחים ראשיים ברחבי הארץ, אשר כל אחד מהם יכין אוכל עבור מאות אלפי חיילים רעבים ביום. ספקי מזון יעבירו בכל יום מזון מוכן לבסיסים השונים. מיותר לציין שאם זה יהיה המצב, הדבר יהיה חמור עוד יותר - מזון באיכות נמוכה ביותר, בעיות תברואה ומשקיות עדיין תיהינה קיימות. יחס עלות/תועלת ישתווה למצב כיום, אם לא יהיה גרוע יותר (אם לוקחים בחשבון את תחזוקת הרכבים, בנוסף לכל) וכו'...

נו טוב... הזמן יעשה את שלו, אני כבר לא אהיה שייך למסגרת הזו. 8)

פורסם

אתה טוחן תורנויות אהה.

אצלינו התנאים הרבה יותר טובים משלך. משהו חיל אוויר ;)

תעבור אליי למחלקה יהיה לך יותר נחמד :)

פורסם

אני הייתי חובש בסדיר,

אני מיר את החובש שדאג שיסגרו את המטבח של ביסל"ש - ומי שאמר שבביסלש היה חרא של אוכל צודק.. ועוד איך.. מכל המטבחים שאכלתי בהם בצבא... הכי גרוע היה ביסל"ש, מקום שני היה בה"ד 10.. אם מישהו יודע איפה זה.. (זה היה לפני התקופה של הקייטרינג)... אחרי הקייטרינג הם השתפרו אבל לא בהרבה.

בכל אופן.. אני הייתי אחראי ביחידה שלי על התברואה בבסיס, ובין השאר... (בעיקר) במטבח..

אני יודע שזה מגעיל מה שאני הולך לומר עכשיו אבל - אם אתה חייל פשוט.. אין לך סיכוי לקבל אוכל נורמלי בבסיס, אתה נתון לרחמי הטבחים שלחוצים לצאת הביתה, לסיים לעבוד כמה שיותר מהר וכמה שפחות... הרס"ר ברוב המקרים.. לפחות ביחידה שלי לא נמצא.. והטבח עושה מה בראש שלו... - בשביל לאכול טוב אתה צריך להחזיק את הטבחים בביצים! או לחילופין להיות חבר טוב מאוד שלהם..

ומכיוון שהיה לי תפקיד שבעצם הוא התפקיד העיקרי שיכול לדפוק את הטבחים הם ניסו להיות איתי בסדר...

בכל אופן... 80 גרם בשר ביום?? בחלום! - היו פעמים שלשולחנות אנשי הקבע היה עודף עוף צלוי ולחיילים לא היה בכלל, המג"ד שלנו? לא אכל את האול שכולם אכלו.. היו שולחים לו למשרד מנה בנפרד וממש לא אותו אוכל שהחיילים אכלו..

הרבה פעמים הטבחים עושים "אוכל" לחיילים.. ואוכל טוב באמת לעצמם והיו אוכלים בנפרד מהחיילים.

בשנה האחרונה של השירות הייתה פשוט מקומבן, עם האפסנאות, הנהגים והטבחים.. וכל החברה מהאפסנאות, הטבחים והנהגים שתמיד היו צריכים האחד את עזרת השני בכל מיני דברים, היו אוכלים בנפרד מהלוחמים.. הרבה פעמים הייתי אוכל איתם.. כי פשוט לא היה אפשר לאכול את האוכל הרגיל של המטבח.

בקיצור... אם אתם רוצים לאכול טוב... רק קומבינות.

פורסם

וזו גבירותי ורבותי, המהות של המנטליות הישראלית שלנו - קומבינות.

או: כל אחד לעצמו (ואלו שיכולים להיות לו לעזר).

וזה פשוט מגעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעיל אותי שהצבא נגוע בזה מהיסוד.

פורסם
  • מחבר

אצלינו במטבח יש איזה רס"ב טמבל וקצין עם פלאפל שמקומו בפיתה שמתקשרים רק בצעקות כמו "גרביים שלי!", "בייצים שלי!", "ז*ן שלי", "יא בן-מוצצת תביא את הסלטים!". הטבחים, יש כל מיני. יש אחד ממש מפחיד ומכוער עם כרס בגודל של חבית Wersteiner אורגינלית (לא ה-5 ליטר אלומיניום, ה-100 ליטר מעץ), חסרות לו שיניים וכל הזמן נוזל לו ריר מהפה. איככככככככככככ... כשאתה חושב

שה... אני לא יודעת איך לקרוא לזה, עשה את האוכל אז אתה נבהל, מקיא, שוב נבהל ורץ לשירותים.

יש קופיף אחד כזה שמחפף ועושה הכל כדי לא להניף עצבה פעם אחת יותר מדי. ערס קטן מגעיל כזה. הוא מוציא כלים חד פעמיים ולו רק כדי לא לשתוף את הצלחות ועוד לנו יש מדיח וזה לוקח צ'יק צ'ק ובאמת, רק אם הביצים שלו על הכוונת (או שאתה סחבק שלו מהשכונת הערסים), אתה תקבל משהו שדומה לאוכל ולא יותר מדי רפשי.

אז ה-2 הנ"ל באמת שומרים לעצמם דברים כמו גבינות, בשר "גולמי" (שווארמה וכאלו כשיש), יוגורטים מתוקים, קרמבו, פירות בשלים, ארטיקים וכו'.

יש גם טבחים טובים אבל. יש אחד שהוא בחור רוסי נחמד שקט כזה שכשהפיתה והפלאפל הולכים הביתה הוא מרשה לכולם לקחת מה שהם רוצים ובלילה אם נשארים לישון הוא אפילו מוציא יין וקרמבו ואפשר לראות טלויזיה במועדון ולהשתכר בכיף. יש עוד אחד ישראלי שהיה עובד פעם במאפיה אז הוא יזם אפיית לחם בבסיס. הקטע הוא שהוא היחידי שיודע איך זה נעשה וכשהוא לא נמצא אנחנו מקבלים גוש כזה בטעם שמרים שכל פרוסה ממנו שוקלת כמו לבנה. מה עוד שהטבח המשקיען יותר הוא גם חברמן ואיתו הכל מותר, במיוחד כשהרס"ר מטבח מסתלק. באים בארוחת ערב, נכנסים למטבח עצמו ועושים ביצת עין, ביצה רכה, לוקחים כל מה שיש בנמצא ואוכלים. מילא, אנחנו בסיס קטן של איזה 250 איש או פחות ואחרי 5 וחצי בד"כ לא נשאר אף אחד חוץ ממאבטחים ותורנים ופדלאות כמוני שגרים רחוק אז הכל מותר. פעם הטבח הזה גם אפה קוראסונים עם שוקולד מהממרח השוקולד המעפן הזה של הצבא והאמת, בחיים לא אכלתי כזה קוראסון טעים. אז עכשיו כשיש לנו את הטבחים הנחמדים האלו אני יכולה להרגע ולפלח דברים למקרר במשרד ולאכול ביום ובלילה ולהשתכר. ;D

השאלה היא מה אני אעשה כשזה לא יהיה השבוע שלהם אלא של הבטלן ושל המפחידן?! כסף אין לי בגרוש והשקם כל הזמן סגור בגלל הפריחה השקמיסטית שכל הזמן מטיילת!!! :'(

פורסם

האמת שבקריה המצב סביר.. במיוחד בזמן האחרון כשבפיתיה יש לחמניות טובות כאלה ולא רק פיתות.

הטבחים לאט לאט משתפרים, לפי מה שהבנתי הגיע מפקד חדש או משהו. כמובן שיש ימים שאי אפשר לאכול בכלל, אבל מה לעשות..

פורסם

מה לעשות? יש לך את עזריאלי 5 דקות הליכה מהבסיס ויש לך מגוון עצום של ארוחות לבחור ממנו..

יש חיילים שתקועים באמצע המדבר בלי שקם נורמלי אפילו, ועדיין המטבח שלהם על הפנים.

אז לפחות יש לך את האפשרות..

פורסם

אנשים, תגידו, איך האוכל בבסיסים של פיקוד העורף או המודיעין? (אני מתכוון לבסיסי המחקר והפיתוח שלהם...)

פורסם
  • מחבר

רנוש, רק תזכור שלא לכולם יש כרתיס אשראי שאפשר לגהץ בקצב הטנגו. יש חיילים ששכר הרעב של הצבא זה כל מה שיש להם.

היום למשל הגישו לנו שניצל כזה מגעיל, לא הרגילים שהם מגישים, והוא תוגן ואחרי זה הם הרטיבו אותו במשהו, חומץ אולי וזה הפך

להיות לעיסה מגעילה ועם זה היה תפ"א "אפוי" זה בעצם תפ"א שרוף מבחוץ ונא מבפנים וכמובן, קשה כמו רגל עץ. חוצמזה היה

סלט מעגבניות לא בשלות, ירוקות-צהובות כאלו, טונה סלרי לא שטוף בחומץ ובצל וכמובן הקבבים ("קציצות חתולה").

...מזל שגנבתי גבינה ויין פטישים ערב קודם. אז אכלתי. ;D

פורסם
  • מחבר

אנשים, תגידו, איך האוכל בבסיסים של פיקוד העורף או המודיעין? (אני מתכוון לבסיסי המחקר והפיתוח שלהם...)

יש לנו בסיס של פיקוד העורף משולב עם מודיעין צמוד לבסיס שלי ועד עכשיו לא היה להם חדר אוכל אז הם היו נחנקים אצלינו אבל עכשיו בנו להם אחד והם אומרים שהאוכל יותר טוב.

פורסם

לדעתי אין על האוכל בפלס גולני(עשיתי שם טירונות עם סיירת אגוז), ואני יגיד לכם למה... עם כמות ענקית כזו של טירונים רעבים(אבל ממש רעבים תאמינו לי)להאכיל עדיין היה יוצא שם מלא אוכל, וליעיתים קרובות גם אוכל טוב. כמו עופות וכל מיני מאפים טעימים וטריים.

ועוד משהו... לא תאמינו אבל אכלנו שם משהוא כמו 7 ארוחות ביום!!!! 3 ארוחות גדולות ו 4 פריסות מטורפות שכללו איזה 4-5 סוגי נקניק ירקות טריים ועוד כל מיני שטיות!

הדבר לדעתי הכי מטורף שניתקלתי בו שם זה ענבים ואבטיחים!! את זה קיבלנו בסיום איזה מסע...

והאוכל הכי מגעיל לדעתי בצבא הוא בבליש! הצבא מעסיק שם קבלן מניאק!!! שמוציא אוכל כל כך זוועתי שלא תאמינו. אני אפילו לא זוכר מה היה שם...

טוב כולם מילואימניקים שם!!!

אבל בכלליות צהל מנסה לספק את המקסימום לחיילים במסגרת התקציב שלא... לא אמרתי שהוא עושה הכל אבל עדיין אין אפשרות כל כך טובה הביא לנו לחיילים אוכל טוב כמו שהיינו רוצים....

אז כל מי שעדיין לא היתגייס לא לידאוג אנשים חייו עם האוכל הצבאי 3 שנים אנחנו עכשיו אוכלים אותו... וגן לכם לא תהיה כל כך בעי לדעתי...

כשרעבים אוכלים הכל ולא שואלים :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים