עבור לתוכן

חידושים במטבח הצבאי

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2890473,00.html

מי מכם שמשרת או כבר סיים שרות צבאי יכול להעיד שהשמן הגדול שאחראי על תוכן כיבתנו (או יותר נכון, חוסר התוכן) של הצבא פשוט מזיין בשכל.

בשבועיים הראשונים אחרי ההצבה שלי, הקאתי לפחות 3-4 פעמים ביום. יצא לי להכיר דרך חברים מהנדס מזון שסיפר שצה"ל בא אליו וביקש להנדס לו נקנקיות שלא מכילות בשר (תחליף לבשר) ושיהיו זולות. הוא ניסה וניסה ומה שיצא לו זה שאריות מעיים, עצמות וטלפיים וציפורניים טחונות (לעיטים עם נוצות ושאר ירקות), כל מה שאי אפשר שלאכול וה"מעדן" עלה משהו כמו שקל הקילוגרם. ...והצבא ביטל את העיסקה בטענה שזה יקר מדי. אז אם זה יקר מדי - מה לכל הרוחות אנחנו אוכלים??? ??? :puke:

  • תגובות 42
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הקיבה שלך זה לא הדבר היחיד שאמור להשתבש מהאוכל המטונף הזה ...

אף אחד לא יודע מה אוכלים אצלכם . חבר שלי שירת בחר"פ בצריפין , ולפי הסיפורים שלו , דווקא שם היה להם אוכל פחות או יותר אמיתי .

מה שכן , הצבא מחשל אותך לחיים . אם תשרדי את הצבא , סביר להניח שתשרדי דרך כל דבר בחיים .

פורסם

תחלס טיב האוכל שיש בבסיס תלוי בגודל הבסיס ובמקצועיות הטבחים, וגם עם הרס"ר מטבח זרקן או לא.

יצא לי לאכול במספר בטבחים בצבא, חלקם היו ממש זוועתיים וחלקם מטבחים שהגישו ארוחות "גורמה".

במטבחים של קורסים כמו ביסל"ש (בית ספר לשיריון) שבו עשיתי את הטירונות והמקצועות, האוכל הייה סיוט לא נורמלי, זה מטבח שמגיש למאות חיילים, ולכן האוכל שם יוצא תעשייתי ומעובד (עם כמות סודה לשתיה לא מבוטלת, לדיכוי הגברה), לרוב הוגש שם פחממות כמו פתיתים ואורז ופירה, הרבה בייצים קשות, סלט ירקות של אתמול, וכבשר קציצות חתולה וקציצות כלב( הקציצות הצבאיות המבחילות), חודש לפני שסיימתי את המקצועות, סגרו את בהמטבח וחדר האוכל מטעמיי בריאות (רצו במטבח הרבה ג'קים וחתולים, המטבח היה זוועה, הרבה טבחים סגרו שם שבתות בגלל שהם הכינו אובל מרקולקל, היה גם מקרה של חזה עוץ שפג תוקפו מזמן ושינה את ציבעו לירקרק, והכינו ממנו שניצלים, הרבה שילשלו עצלנו וחצי מהשירותים בבסיס הענק הזה נסתמו), אז בחודש האחרון העברנו באכילת מנות חמות קבנוס, ממרח חומס משימורים ולחם, היה על זה כתבה בעיתון לפני שנה בערך, ואפילו הרמטכל התערב, וכמה ראשים נערפו שם.

לאומת זאת במטבח היחידתי שלי בכיסופים בעזה, האוכל פשוט מעולה, הטבחים שם מדגמים את כול החיילים (אולי כי בבסיס שלי יושבים חוץ משיריונרים שבוזים גם כמה יחידות מובחרות, שלא עושים כלום כל היום, אבל זה לא קשור), בחדר אוכל לפעמים הם מכינים אוכל מוקפץ במקום עם ווק, אין כזה דבר יותר קציצות חתולה, או שניצלים בלוף (שניצלים מוכנים), פעמים בשבוע יש דגים, לפעמים אופים לחמים ועוגות, בקיצור הטבחים משקיעים.

אני חייב להתחיל לעשות מדסים, בקצב הזה אני יתפח ויתפח מהאוכל הטוב.

פורסם

ראיתי לא מזמן בחדשות כתבה על מסעדת יוקרה ברמאללה שם (בין השאר) הכין השף איזה מעדן מהלוף המגעיל של צה"ל(שזה לפי מה שהבנתי כמו ה"SPAM" האמריקני) של צה"ל.

בקיצור, צה"ל משקיעים בכל מה שאפשר להשוויץ בו, כמו 102 מטוסי f16 I במליארדי דולרים נגד אויב לא ידוע עם צבא כמו של בריטניה.

דרך אגב, מזכיר לי את זה שכשההיתי בארצות הברית בבית ספר בטקסס ששם הלימודים היו חינם וקיבתי חינם כולל סיפרי לימוד(תאורתית גם אצלנו זה אמור להיות ככה. חוק חינוך חינם, לא?) והיה גם חדר אוכל(קפיטריה).

זה הדבר היחיד שעלה כסף, אבל ממש גרושים- בערך 40$ לשבועיים שכולל ארוחת בוקר עם מבחר נאה של דברים טעימים, ארוחת צהריים עם מבחר ממש נאה(היה באמת קשה לבחור) וגם איזה משו מתוק(היה מבחר איכותי של גלידות וממתקים כגון twix).

ומעבר לזה, כללית הבית ספר היה יותר טוב(לא בשיטה הדפוקה של ישיבה בכיתה אחת כל הזמן עם אותם אנשים כל הזמן).

כשחזרתי והלכתי לבית ספר יום ראשון לבית ספר שנחשב טוב וגם יקר יחסית לאחרים(זה לא בית ספר פרטי), ואחרי שהבנתי שחוזרים לשיטה של ישיבה בכיתות, לא התלוננתי על זה(החלטתי לוותר להם) אבל כשניכנסתי לחדר אוכל הריח היה מגעיל והאוכל גם מגעיל, לפחות יחסית למה שהורגלתי אליו בבית.

הבנתי שצריך להביא אוכל מהבית ואני כבר לא מתקרב קרוה לחדר אוכל(מה שמפתיע שכמעט כולם הולכים וכולם מתלוננים על איכות ה"אוכל").

למה אני מספר את כל הסיפור הזה? כדי להראות מעוד זוית כיצד המדינה דופקת את התלמיד\חייל\אזרח הקטן(הרי ברור שזה עיניין של תקציב)...

מעניין אותי אם גם צבא ארצות הברית\אנגליה מנסה להרעיל את החיילים שלו.

פורסם

אני הסכמתי לאכול במטבח הצבאי של שבטה (בית ספר לתותחנים) עד פז"מ של שנה ותשעה חודשים ככה..

אז יצאתי לקורס מפעיל מחשב חודש בשלישות ר"ג ונדהמתי...

בחדר אוכל יש מקום שאתה יכול להעביר את החוגר שלך כדי לקבל תלוש אוכל למנה עיקרית.

יש שני מטבחים, כאשר באחד אתה יכול לבחור בין אוכל מוקפץ לכריכים סגנון Sub-Way.. ובשני אתה יכול לבחור בין מנה רגילה (שניצל/עוף וכו'..) לבין המבורגר או נקניקיה (בלחמניות תואמות!).. 5 מנות עיקריות לבחור מהן כל יום!

זה נעשה ע"י קייטרינג אזרחי ולפי מה שהבנתי זה היה ניסוי..

עזבו את העובדה שמעצבן שהניסוי נערך על ג'ובניקים שחיים טוב, משרתים במרכז ר"ג וחוזרים כל יום הביתה (אם כבר היו מנסים על קרביים שתקועים באמצע שום מקום במדבר, וגורמים להם לקצת אושר).

הבנתי שהאוכל בצבא יכול להיות טוב אם רק רוצים.

כשחזרתי לשבטה לא נכנסתי יותר לעולם לחדר אוכל... מן מרד אישי כזה של לא רוצה יותר לגעת בזבל הזה.

הסתמכתי על השק"ם בלבד עד סוף השירות שלי.

פורסם

אחח האוכל שלה הצבא... חשבתי הרבה אם להגיב לנושא ולספר לכם את הסיפור מנוקדת מבט של סטיל"ן גאה (ספינות הטילים) ששירת 3 שנים על ספינה.

אז ככה אצלנו בבסיס האכול מתחלק לשתיים, 1. חדר אוכל שכל הג'ובניקים אוכלים בו שיש שם אוכל טוב מאוד שיש יצא לי לאכול שם לא הרבה פעמים האוכל מצויין במיחד אם אתה עושה שבת או חג אתה מקבל איזה צלי, סיני, מוקפץ,בורקסים, קינוח ושתייה לא רע (פעם גם היה קולה ;D).

2. השני זה הספינה האהובה אלי כולכך (שלא נזכיר את שמה) שבה פשוט הואכל איך להגיד לפעמים טוב לפעמים לא. מה זאת אומרת אצלינו היו הרבה טבחים שבאמת הגיעו השקיעו גם בחוף ובהפלגות הייתה אוכל ונהנה בשר, שניצלים,סיני,מוקפץ,בורקסים מלאוחים,מרקים,עוגות ועוד הרבה דברים טובים (כל זה היה לפני הקיצוצים לאחר מכן כל הצ'ופרים פשוט לא הגיעו אלינו בעייות תקציב או משהו כזה) בקיצור כמו כל חייל ב שרות הסדיר גם הטבח מתישהו משתחרר. כך ש חייבים למצוא פתרון. הפתרון היה מאוד פשוט מכניסים חיילים צערים שזה עתה הגיעו ואומרים להם היום אתם מכנים אוכל ל 60 איש. כמן כל בן אדם בלי נסיון שניגש למשהו חדש יש נפילות, וכך היה האוכל למשך תקופה ארוכה שניצלים שרופים, המון שמן בכל דבר אפילו הסלטים הרסו אותם איכשהו לפעמים מכינים קמות קטנה מדי. בקיצור הרבה פעמים יוצא ש חיילים פשוט נשארו רעבים (בלי להעשים את החילים החדשים הם ניסו כמיטב יכולתם. (חשבנו הרבה פעמים לימרוד ולעשות בלאגן לשלוח אפילו כתבה ובקשה לרעיון אם איזה עיתון מוביל בארץ על מנת להפסיק את מה שהולך שם). בסוף כל אחד פנה לדרכו, ולמי יש גם עומץ לצאת נגד המערכת הזאת שקוראים לה צה"ל, (והחיילים עדיין סובלים). הרבה פעמים הגענו למצב שאנחנו מתחננים ללחם טרי או לגבינה שלא פגת תוקף (ניהול מטבח לקוי של הרס"ר) היו הרבה פעמים שאנשים שילשלו בגלל אוכל מקולקל ורמת היגיינה ירודה. אבל חייבים לציין זאת כאשר הייתה אמורה להופיע איזה ביכורת אכ"א או ביקורת חר"פ אז הכל דפק כמו שעון. למזלינו הייתה אפשרות להזמין אוכל מבחוץ בסוף היום כל השואורמות והפצריות עשו קופה לא רעה על החילים >:(. אז זהו בקיצור כמו בכלמקום בצבא אין מה לעשות אוכלים את מה שיש ומסים לסבול שלוש שנים כי בסוף כולנו נשתחרר ונחזור לאוכל של אמא ;)

פורסם

איך שזה לא נותן חשק להתגייס!

פורסם

אני בתקווה שאפול על מטבח טוב יותר בצבא מאשר המטבחים שאני שומע עליהם פה.

פורסם

אני בתקווה שאפול על מטבח טוב יותר בצבא מאשר המטבחים שאני שומע עליהם פה.

שזה יהיה הדבר האחרון שידאיג אותך 8)

פורסם

זה מאוד תלוי על איפה תשרת ועל איזה טבח תיפול.

תקווה שתיפול על טבח שמפנק ;D

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2890473,00.html

מי מכם שמשרת או כבר סיים שרות צבאי יכול להעיד שהשמן הגדול שאחראי על תוכן כיבתנו (או יותר נכון, חוסר התוכן) של הצבא פשוט מזיין בשכל.

בשבועיים הראשונים אחרי ההצבה שלי, הקאתי לפחות 3-4 פעמים ביום. יצא לי להכיר דרך חברים מהנדס מזון שסיפר שצה"ל בא אליו וביקש להנדס לו נקנקיות שלא מכילות בשר (תחליף לבשר) ושיהיו זולות. הוא ניסה וניסה ומה שיצא לו זה שאריות מעיים, עצמות וטלפיים וציפורניים טחונות (לעיטים עם נוצות ושאר ירקות), כל מה שאי אפשר שלאכול וה"מעדן" עלה משהו כמו שקל הקילוגרם. ...והצבא ביטל את העיסקה בטענה שזה יקר מדי. אז אם זה יקר מדי - מה לכל הרוחות אנחנו אוכלים??? ??? :puke:

מישהו עוד עלול להאמין לקשקוש הזה ...... צר לי אבל זה פשוט קשקוש

קודם כל הצבא מחוייב למינימום של 80 גרם בשר ביום שאנחנו מקבלים יותר!

אני כן מסכים שיש מקומות שהאוכל בהם לא טעים, יש מקומות שהאוכל לא טרי וזה מזעזע !!!!!!!

בשלישות ברמת-גן אמנם טיב האוכל מעולה ויש שם ממש באר לא נורמאלי אבל אתה אוכל עם תלוש כמו איזה "יהודון" לעומת זאת בקרייה טיב האוכל נחות יחסית אבל יש פיתות ויש אוכל בשפע והטריות ללא פשרות (טוב כי זה בסיס שמפוצץ אלופי משנה ואם אחד מאלה יקבל הרעלת קיבה אוי לראשו של רס"ר המטבח) אני אישית בגלל פינוק כמעט לא אוכל בקרייה אבל מה רע בנקניקיות זוגלובק ? קבב? שניצל חם ?

ומה שלא תגידו אפילו בחור הכי נידח בצה"ל איןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן כזה דבר ביצים או סלט לא טרי!!!!!!!!! אין מצב שאין!

יש טבח שמבזבז, יש אחסון לא נאות של מזון יש המון דברים........ אל תגידו שהאוכל הקר לא טרי, בשר זה משהו אחר וזה פשוט מצער.

האוכל בצבא הולך ע"פ דירוג תוספים שבסיסי הדרכה ובסיסי יח' קרביות מובחרות מקבלים תוסף רמה 5 שזה בית מלון! (מילקי בורקסים קרמבו עופות מובחרים בקר מרקים וכו').

מה שאתם לא יודעים שבצה"ל (בינתיים תודה לאל) אין הבדל במזון שמגישים לאלוף משנה ולטירון באותו הבסיס ז"א שאם אני יאכל שאריות מזון זה מה שהגנרל הנכבד יאכל ואין כזה דבר.

ודבר אחרון............ דיייייייייייייייייי לרדת על לוף יא מפונקים זה אחלה! זה טעים שיודעים להכין וזה מזין מאוד! זה שומן ובשר בקר משומר שזה אותו דבר כמו המבורגר אנחנו טיגנו את זה בשטח והוספנו לשקשוקה ......... מעדןןןןןןן !!!

פורסם

זה מאוד תלוי על איפה תשרת ועל איזה טבח תיפול.

תקווה שתיפול על טבח שמפנק ;D

לי מספיק שהמוצרים יהיו טריים, ישמרו על הגיינה ולא אקיא ממה שאוכל. :D

פורסם

נכון מאוד, אחרי הכל חבר'ה תזכרו שעל האוכל של הצבא אתם לא בדיוק משלמים אחרי הכל וזאת לא מסעדה.

מטרת הצבא היא להזין לא להסעיד ....... אפשר לאכול נקניקייה חצי מבושלת ואפשר להוסיף שתי כפות רסק עגבניות ותיבול חריף ולבשל את זה טוב טבו ולקבל משהו אחר לגמריי במעט יותר השקעה.

כמו שנאמר זה תלוי בטבח. לגבי טריות והגיינה (לפחות בקרייה) מאוד מקפידים.

פורסם

ומה שלא תגידו אפילו בחור הכי נידח בצה"ל איןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן כזה דבר ביצים או סלט לא טרי!!!!!!!!! אין מצב שאין!

מה שאתם לא יודעים שבצה"ל (בינתיים תודה לאל) אין הבדל במזון שמגישים לאלוף משנה ולטירון באותו הבסיס ז"א שאם אני יאכל שאריות מזון זה מה שהגנרל הנכבד יאכל ואין כזה דבר.

ודבר אחרון............ דיייייייייייייייייי לרדת על לוף יא מפונקים זה אחלה! זה טעים שיודעים להכין וזה מזין מאוד! זה שומן ובשר בקר משומר שזה אותו דבר כמו המבורגר אנחנו טיגנו את זה בשטח והוספנו לשקשוקה ......... מעדןןןןןןן !!!

בקשר לאוכל הלא טרי - כן עובדה אני לא יתחיל לפרט אבל מה שנכתב זה מתוך נסיון.

ובקשר למה שמגישים ל מפקד לחיל הפשוט אז כן!!!!!! תאמינו או לא לנו היה את ההבדל הזה ראיתי את זה מספר פעמים בשירות שלי. ותאמין לי אני לא רציתי להתפנק מהאוכל אלא לשבועה ממנו.

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2890473,00.html

מי מכם שמשרת או כבר סיים שרות צבאי יכול להעיד שהשמן הגדול שאחראי על תוכן כיבתנו (או יותר נכון, חוסר התוכן) של הצבא פשוט מזיין בשכל.

בשבועיים הראשונים אחרי ההצבה שלי, הקאתי לפחות 3-4 פעמים ביום. יצא לי להכיר דרך חברים מהנדס מזון שסיפר שצה"ל בא אליו וביקש להנדס לו נקנקיות שלא מכילות בשר (תחליף לבשר) ושיהיו זולות. הוא ניסה וניסה ומה שיצא לו זה שאריות מעיים, עצמות וטלפיים וציפורניים טחונות (לעיטים עם נוצות ושאר ירקות), כל מה שאי אפשר שלאכול וה"מעדן" עלה משהו כמו שקל הקילוגרם. ...והצבא ביטל את העיסקה בטענה שזה יקר מדי. אז אם זה יקר מדי - מה לכל הרוחות אנחנו אוכלים??? ??? :puke:

מניסיוני הנקניקיות והנקניקים ה"אזרחיים" הם לא יותר טובים ,לא פעם מצאתי נוצות בתוך הנקניקיה ולכי תדעי מה עוד טחון שם.

אני מזמן לא נוגע בכל מה שמכיל בשר טחון (נקניקיות,נקניקים,המבורגר וכו')

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים