עבור לתוכן

זכרון 500Hz - בעצם כל הסוגים טובים ל"OC", לא?

Featured Replies

פורסם

הייתי מתווכח אתך אבל ידוע שבנצמ'רק אחד שווה 1000 מילים. אז הרצתי את Sisoft Sandra ואת המבחן של הרוחב פס של הזיכרון והנה התוצאות:

במהירות באס של 217 (וזיכרון 434) עם תזמונים 2-3-3-8 (הכי טוב שהצלחתי להשיג יציב):

RAM Bandwidth INT Buffered iSSE2: 4874 MB/S

RAM Bandwidth FLOAT Buffered iSSE2: 4825 MB/S

במהירות באס של 220 (וזיכרון 440) עם תזמונים 3-4-4-8:

RAM Bandwidth INT Buffered iSSE2: 4868 MB/S

RAM Bandwidth FLOAT Buffered iSSE2: 4874 MB/S

נכון, זה לא בדיוק הפרש ענק אבל צריך לזכור שככל שהמהירות של הזיכרון יותר גדולה התזמונים אומרים פחות ואני בדקתי את הזיכרון במהירויות לא כל כך גבוהות (פשוט בגלל שעם הזיכרון שלי אני לא יכול להגיע למהירויות גבוהות ולהשאר עם תזמונים טובים).

אה, ובקשר למושקין, מבינים קונים את הזכרונות שלהם בגלל שהם איכותיים וזה אומר שהם יכולים לעבוד עם מעט מתח במהירויות ותזמונים סבירים - עם הרבה מתח הם יכולים להגיע רחוק רחוק...

פורסם

הייתי מתווכח אתך אבל ידוע שבנצמ'רק אחד שווה 1000 מילים. אז הרצתי את Sisoft Sandra ואת המבחן של הרוחב פס של הזיכרון והנה התוצאות:

במהירות באס של 217 (וזיכרון 434) עם תזמונים 2-3-3-8 (הכי טוב שהצלחתי להשיג יציב):

RAM Bandwidth INT Buffered iSSE2: 4874 MB/S

RAM Bandwidth FLOAT Buffered iSSE2: 4825 MB/S

במהירות באס של 220 (וזיכרון 440) עם תזמונים 3-4-4-8:

RAM Bandwidth INT Buffered iSSE2: 4868 MB/S

RAM Bandwidth FLOAT Buffered iSSE2: 4874 MB/S

נכון, זה לא בדיוק הפרש ענק אבל צריך לזכור שככל שהמהירות של הזיכרון יותר גדולה התזמונים אומרים פחות ואני בדקתי את הזיכרון במהירויות לא כל כך גבוהות (פשוט בגלל שעם הזיכרון שלי אני לא יכול להגיע למהירויות גבוהות ולהשאר עם תזמונים טובים).

אה, ובקשר למושקין, מבינים קונים את הזכרונות שלהם בגלל שהם איכותיים וזה אומר שהם יכולים לעבוד עם מעט מתח במהירויות ותזמונים סבירים - עם הרבה מתח הם יכולים להגיע רחוק רחוק...

א. מבחנים סינטטים לא אומרים כלום

ב. אתה לא יכול להשוות 2-3-3-8 ל-2-2-2-6

תנאי ההתחלה של מושקין לא עד כדי כך שונים מזכרונות אחרים, יש לכם פשוט headroom מטורף.

פורסם

לגבי מושקין. נכון, הם מפתים בגלל ה headroom שלהם (או במילים אחרות זה שהם יכולים לעבוד מהר עם מעט מתח). אני אישית לא הייתי קונה אותם בגלל שאני חייב לדעת שהזכרונות שלי יעבדו במהירות שאני צריך או שאני אוכל להחזיר אותם ליצרן.

אני אפנה אותך לכתבה באתר www.tomshardware.com שמדברת על הפנטיום 4 במהירויות באס גבוהות:

http://www.tomshardware.com/motherboard/20030812/index.html

הנה העיקר:

Memory Timings Irrelevant?

What is striking about our results is that all available fast memory modules for 466 MHz and up do not support CAS latency of 2.0 clock cycles. Not too long ago, this CAS latency support was considered second to none in the quest for maximum performance. This appears to have considerably less impact on Intel's latest chipsets in the 865 and 875 range than was the case with earlier models, such as the 845, and with Athlon chipsets from nVIDIA and VIA.

We conducted a variety of tests in which we operated DDR400 memory at ideal timings (2-2-6, CL2.0) before repeating the readings at conservative timings (3-3-6, CL2.5). While the variance is measurable, they were voided if the system-clock speed was raised only slightly. A mere 3 MHz of extra FSB speed is enough to outperform the optimized system with run-of-the-mill timings, which clearly demonstrates how much the Pentium 4 profits from high-system clock speeds. However, it also shows that pursuing ideal timings on the Pentium 4 is a waste of time.

פורסם

א - עזוב אותי מטומס הארדוור. די ברור מה הדעה המקצועית עליהם ועל הכתבות שלהם. סיבוב קצר בפורומים רציניים יבהיר את העמדה שלי.

ב - בקשר למושקין, לאו דווקא. במתחים נמוכים הם לא עד כדי כך שונים מזכרונות אחרים ופחות טובים. בשביל לגרום להם באמת לזהור צריך לפטם אותם במתח, ואז הגדולה שלהם באה לידי ביטוי

פורסם

קראתי פה היום שאנשים מעבירים 3.6 ואפילו 4 וולט דרך הדימים שלהם (DIMM). אני לא יודע מה איתך, אבל אני לא הייתי ישן טוב בלילה בידיעה שרעש מהמחשב הוא לא מהמאווררים אלא מרוב מתח שמטגן לאט אבל בעקביות את הזכרון שלך. טוב, אז טיפה הגזמה, אבל אתה מבין את הרעיון, מתח שהוא מעל ומעבר להגדרות של הזיכרון (וגם מעבר למה שלוח אם רגיל בלי Vmod יכול לתת) מפחיד אותי.

פורסם

לא צריך 4, 3.2 והוא רץ מעולה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים