עבור לתוכן

כבל ספק תקול

Featured Replies

פורסם

לאחר זמן רב מאוד שבה המערכת שלי עבדה עם הארד דיסק מכאני החלטתי להתקין מערכת הפעלה על הssd שלי. הכל היה טוב ויפה ועבד למשל 5 שעות ולפתע דבר מוזר קרה - explorer.exe - קורס ברציפות. מיד חשדתי בssd שלי. אולם כשניסיתי להפעיל מחדש את המחשב הוא פשוט לא עשה פוסט, החשיך מסך וכך גם חשך עולמי. פירקתי הצלבתי בין כל החלקים האפשריים ופסלתי את כל האפשרויות - ספק כרטיס מסך זיכרון ואפילו ה ssd. מסתבר שהכשהחלפתי כעת את הכבל חשמל, הבעיה נפתרה, אומנם נדפקה לי מערכת ההפעלה החדשה והנקייה. מה אתם אומרים? אפשרי או לא אפשרי? בכל שנותיי לא נתקלתי בדבר שכזה..

פורסם

יכול להיות שיש בעיה בכבל (כמו בעיית אדמה אולי) אבל עדיין נדיר שבגלל זה יקרו תופעות כמו מה שאתה מתאר

בדוק אם זה אחד מהכבלים הזולים שעושים הרבה בעיות : הוא נראה דק בצורה קיצונית ? הגמישות שלו "משונה" ? (נותן הרגשה שהחוטים בתוכו דקים מידי, או שהם לא עשויים מנחושת אלא ממשהוא אחר) מה מודפס על הכבל לכל האורך (אם מודפס) ו/או על התקעים ?

אבל הייתי בודק גם כיוונים אחרים :

יש בעיית מגעים באיזה שהוא סלוט / ציפ כלשהוא נתלש קצת מהמקום (ה GPU בכ מסך למשל), וכשחיברת את ה SSD בתוך המחשב / כשפירקת את הספק או הזזת את המחשב וכו' כשחיפשת את הבעיה, הזזת אותו קצת אז הוא התחבר/התנתק

מעגל הבקרה בתוך הספק "נתקע" למה שהוא, ובזמן שניתקת וחיברת את הכבל הוא לא היה מחובר לחשמל ו "התאפס"

פורסם
  • מחבר

המחשב תקין לחלוטין מאז הוצאת הכבל. הכבל לא היה דק במיוחד אם כי בחלק החיבור של הכבל על היציאה לחשמל הוא היה דק בהרבה מלאורכו. כנראה שמוליכים היו דקים בהרבה. לגבי מעגל הבקרה בספק, המערכת נבדקה עם שני ספקים שונים. הלוח תקין, כל הסלוטים נקיים והמערכת מתפקדת ללא רבב... מסקנה - שימוש בכבלים איכותיים. זה שבו בזמן מערכת ההפעלה נדפקה זה כבר מקרה יוצא דופן.

* לגבי רכיבים שלא יושבים טוב על הpcb, מיד פניתי לבדוק ושוב דבר לא היה נראה לעין. הכל יושב במקומו יציב ואיתן.

פורסם

אתה יכול לבדוק/לצלם את הכבל, מה הנתונים שמודפסים לאורך הכבל ועל התקעים ? במיוחד אם הוא קצת קרוע לייד הכניסה ל 1 מהתקעים וניתן להציץ על החוטים הפנימיים

אני רוצה לראות אם אני אכן מזהה אותו בתור 1 מהכבלים הדקים הבעייתיים או שלא

מתחת לרכיבים כמו GPU או ציפסט יכולה להישבר הלחמה כתוצאה מהתחממות יתר - וקיבלת חומרה שעובדת/לא עובדת לפי "מצב רוח" וכו'. אתה לא תראה סימן נראה לעין לבעיה אם תסתכל עליהם

פורסם

נא לערוך את הכותרת כדי שתהיה אינפורמאטיבית.

פורסם
  • מחבר

אני ארים את גופי הקירור, אולי הלוח למרות זאת בעייתי (למרות שאני מתקשה להאמין שאני אצליח לזהות משהו חריג, הרכיבים על הלוח קרים וצוננים, זה לא שלא עברו בין ידי מאות לוחות כבר). לצערי ולמזלי הכבל נזרק, וכן הוא היה גמיש מאוד, דק בחיבור שבין הראש לכבל עצמו.. לדעתי זה מזוהה עם ההגדרה שלך לכבל בעייתי.

פורסם

במחשב שבו יש מצב לבעיה מהסוג הזה אל תפרק את הקירורים ללא צורך. אם כן יש בעיה, יכול להיות שהיא "תחכה" והמחשב יעבוד עוד שנים, אבל אם תזיז אותם אתה תביא את הבעיה להתממשות עכשו

בכל מקרה גם אם תפרק אותם, אתה לא תראה שם סימן נראה לעין כלשהוא

פורסם
  • מחבר

Dont worry its under warranty. And till now it works like a charm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים