עבור לתוכן

קניית עוד זיכרון RAM למחשב ישן

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי מחשב ישן (נקנה לפני 4 וחצי שנים), רציתי לשדרג לו זיכרון RAM כרגע יש לו 4 גיגה ראם 2X2.

רציתי להוסיף עוד 4 גיגה בצורה של 2X2, מכיוון שאף פעם לא עשיתי זאת, רציתי לשאול האם זה צריך להיות מאותו חברה? אותו סוג מהירות HZ? האם ניתן להוסיף סטיק אחד של 4 גיגה? (קשה למצוא היום 2X2) ובקיצור, מה הדברים שאני צריך לוודא לפני הקנייה?

Manufacturer : Kingston

Type : DDR3-SDRAM PC3-10700 (667 MHz) - [DDR3-1333]

Format : UDIMM (133.35 x 0)

Size : 2048 MB (2 ranks, 8 banks)

זה תיאור הדגם מה - PC 'WIZARD.

פורסם

לא מחשב ישן....

הלוח אמור להסתדר אם RAM מתאים (DDR3 שאינו ECC) בכל נפח או מהירות, בתחומים שהלוח תומך. בדרך כלל, הלוחות יתמכו בכל הסוגים הנפוצים. מצא את הדגם של הלוח באתר היצרן ובדוק מה הנפחים והמהירויות הנתמכות

בלוחות יש פיצ'ר של dual channel שמשפר ביצועים במידה מסויימת. בשביל לנצל אותו יש לחבר RAM בצורה סימטרית על 2 ה channels - בצורת 2x2 (כשהם מחוברים כ 0 2 0 2) וכו'. לפעמים ניתן להעביר את ה 2 הישנים לאותו צד ולהפעיל אותם מול 4 חדש יחיד (כשהם מחוברים כ 2 2 0 4). ה RAM בהחלט יעבוד, אם ה dual channel יעבוד תלוי באיך הלוח הספציפי רואה את המבנה של הסטיקים ובסטיק ה 4 הספציפי

בדרך כלל הוספת זיכרון תשפר את הביצועים גם אם אתה מבטל את ה dual channel, פשוט בגלל הגדלת נפח הזיכרון שיש לו השפעה גדולה יותר

פתח את המחשב וודא שיש לך בכלל סלוטים פנויים, לא בכל הלוחות יש 4 סלוטים

פורסם
  • מחבר

בסדר, כמה שאלות:

1- מה זה ECC?

2- האם להשקיע ולקנות 2X2 (קצת יותר יקר) או סטיק אחד של 4, האם שווה להשקיע בשביל ה- DEUL? (אני מזכיר שלאחר שאקנה 2X2 יהיה לי 2 2 2 2)

ואם כן, האם זה בסדר:

http://ksp.co.il/?uin=10227

תודה.

פורסם

ECC - זיכרון לשרתים. אם אתה קונה בחנות אתה לא תקבל כזה, אז אין יותר מידי מה לבדוק. אם אתה (או מי שקורא את הדיון אחרינו) קונה מיד שניה, תוודא שאתה קונה זיכרון רגיל ולא ECC כי ECC עובד אך ורק בלוחות של שרתים או מחשבים דומים

ה dual channel בהחלט מוסיף, אבל ההבדל שהוא נותן קטן יותר מההבדל שפשוט הוספת כמות זיכרון נותנת. חוצמזה, לא בהכרח תאבד את ה dual channel גם בסטיק יחיד של 4 : אם תעביר את ה 2 הקיים כך שעכשו 2 ה 2 יעבדו מול ה 4, הרבה מחשבים יצליחו להפעיל מזה dual channel של 4 ו 4. וגם אם אתה מוסיף 4, נשאר לך סלוט פנוי בשביל שתוכל בעתיד להוסיף עוד 4 (שכן המחשב הזה מספיק חזק בשביל לשמש לדברים שונים עוד הרבה שנים קדימה, גם אם לא למשחקים). בכל מקרה, לשיקולך

תוודא שהסטיק שאתה קונה מתאים ללוח מבחינת מהירות, ושהוא לא יותר איטי ממה שהלוח, המעבד והסטיקים הקיימים תומכים בשביל שלא תפסיד במהירות מהבחינה הזאת

פורסם
  • מחבר

סבבה, אז אני אקנה סטיק של 4, עכשיו בנוגע למהירות שציינת, מה בעצם מייצג את המהירות בסטיק?

זה? - 667 MHz

או זה?- DDR3-1333

אני אקנה את הסטיק הזה -

[h=1]G.Skill 1x4GB DDR3 1333Mhz[/h]

אז המערכת תעבוד לי על 1333 או על 667? זה בסדר אם אני לא מתאים את המהירות? או שרק ה- DDR3 משנה ורק אותו צריך להתאים? זהו שאלה אחרונה מבטיח :)

פורסם

667 ו 1333 הם אותה מהירות בדיוק : הזיכרון נקרא DDR כש ה D הראשון משמעותו Double : הנתונים עוברים במהירות כפולה מזאת שבה עובד רכיב הזיכרון. יש יצרנים שכותבים את המהירות של רכיב הזיכרון והיא 667, יש יצרנים שכותבים את המהירות בה עוברים הנתונים והיא 667x2 = 1333

פורסם

עוד נקודה שצריך לקחת בחשבון, אם אתה עדיין לא מודע אליה.

במידה ומערכת ההפעלה שלך כרגע היא 32bit תצטרך להתקין את גרסת ה-64bit. זאת אומרת לפרמט את המחשב ולהתקין מחדש את מערכת ההפעלה.

ללא מערכת הפעלה 64bit אין כל טעם להוספת הזכרון כי מערכת ההפעלה לא תעשה בו שימוש.

פורסם
  • מחבר

סבבה, אין בעיה, הוינדווס שלי 64 ביט, בדקתי, אבל חלק מהיצרנים רושמים 1600 MHz, אז מה זה מייצג? הכל אותו דבר בעצם? נב תודה על ההסבר אני קונה כבר השבוע את הסטיק.

פורסם

אורי

קצת לא נכון מה שאתה אומר כשאתה אומר "מערכת הפעלה".... מגבלת ה 32bit/4GB היא ספציפית מגבלה של וינדוס, ורק של הגרסאות שאינן server (אם כי משתמשים שיש להם משהוא אחר בדרך כלל מציינים את זה)

איתמר

זאת כבר מהירות שונה. אלה המהירויות הנפוצות, מהאיטי למהיר :

רכיב זיכרון 533 - העברת נתונים 1066

רכיב זיכרון 667 - העברת נתונים 1333

רכיב זיכרון 800 - העברת נתונים 1600

ברוב הלוחות (אם אין בעיית תאימות מיוחדת), הסטיקים יעבדו במהירות של הנמוך מביניהם. אם תשים 1600, הוא ירד ל 1333 בשביל להתאים לסטיקים האחרים שהם 1333

פורסם
  • מחבר

סגור, תודה רבה רבה לכל מי שעזר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים