עבור לתוכן

מחשב לא עלה מספר דקות לאחר עליית מתח

Featured Replies

פורסם

יש לי בבית מחשב, מסך ורמקולים. הם מחוברים כולם לאותו מפצל שמחובר למגן ברקים (מהפשוטים של Hyundai) שמחובר לשקע בקיר.

לפני מספר דקות הייתה כנראה עליית מתח והמגן ברקים הפסיק את אספקת החשמל לרגע. זו לא פעם ראשונה שזה קורה.

בפעמים הקודמות שזה קרה אספקת החשמל חזרה מיד אחרי והכל היה בסדר (כל המכשירים נדלקו שוב וחזרו לעבוד). הפעם קרו שני דברים שונים...

האחד הוא שהנורה במגן ברקים שאמורה להעיד האם קיימת הגנה נדפקה (היא בקושי מאירה). אני מניח שזה אומר שצריך להחליף אותו.השני והוא מה שמדאיג אותי זה שהמחשב לא נדלק הפעם מיד אחרי, בעוד שאר המכשירים כן. חשבתי שאולי רכיב כלשהו נשרף, אבל לא היה שום ריח.

אחרי דקה-שתיים ניסיתי לשנות את השקע שאליו מחובר המחשב לאחד אחר במפצל - זה לא עזר.

מיד אח"כ באתי להחזיר את המחשב לשקע המקורי במפצל, ותוך כדי שעשיתי את זה, עוד לפני בכלל שהכנסתי את התקע עד הסוף - המחשב נדלק.

כרגע המחשב דולק ועובד כרגיל, אבל אני לא מבין את ההתנהגות הזו... אשמח אם למישהו יש רעיון.

תודה

נערך על-ידי errrr

פורסם

האם זהו מגן ברקים מהסוג שמנתק את המתח ל X שניות/דקות (אם צליל של קליק) ואז מחזיר אותו (שוב אם צליל של קליק) ? אם לא, אז אין בו את ההגנות היותר חשובות שאמורות להיות ב "מגן ברקים" נורמלי

בהרבה מגיני ברקים משתמשים במנורת נאון ירוקה לסימון ה "הגנה". היא מראה שהפיוז התרמי שמנתק את רכיבי ספיגת מכת המתח עדיין שלם, כלומר, שהרכיבים עדיין לא ספגו מכה בעוצמה ששורפת אותם ואת הפיוז. כשמגיעה מכה גדולה שהרכיבים סופגים ונשרפים, הם שורפים איתם את הפיוז, והמנורה לא נדלקת יותר. הבעיה היא שמנורות ניאון ירוקות בעצמן משחירות ונשרפות אם הזמן, כלומר אם היא דולקת חלש או לא דולקת, יכול להיות להיות (ובדרך כלל זה מה שקורה) שהמגן עדיין עובד והמנורה שרופה

לא שהגנת מכות המתח של המגינים האלה באמת שווה משהוא.... אולי קצת

קורה שספק כוח של מחשב "נתקע" במצב הגנה לאחר עליית מתח. במקרה כזה ניתן לנסות לאפס אותו על ידי הוצאת התקע מהחשמל ולחיצה ממושכת על לחצן ההפעלה. אם הבעיה נמשכת, תנסה להדליק את המחשב אם ספק אחר (תפרק ממחשב אחר לבדיקה) ותראה אם התופעה קשורה לספק

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המפורטת (:

אני חושב שזה בדיוק המגן שיש לי - http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=20059

אני לא זוכר מה קרה בפעמים הקודמות, אבל הפעם לא הייתה השהייה, אלא המגן המשיך לספק חשמל מיד אחרי הקפיצה.

הנורה הירוקה עבדה רגיל לפני הקפיצה, ועכשיו אחרי הקפיצה היא בקושי עובדת ומהבהבת. זה נראה כמו משהו שקרה מיידית ולא לאורך זמן.

דבר נוסף, הרמקולים הפעם לא נכנסו למצב standby - מה שתמיד קרה להם אחרי שלא הגיע אליהם חשמל לקצת זמן.

שוב אני אומר - המחשב עובד כרגיל. באמת יכול להיות שיש לו (לספק?) הגנה פנימית עם השהייה. אני לא באמת יודע.

זה הספק - http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=SS-650RT

פורסם

בהתחלה לא הבנתי מה הקשר למטבע חוץ.

מתח רושמים עם "ת".

אתה יכול לערוך את הכותרת בעריכה מתקדמת של ההודעה הראשונה.

פורסם

מגן שנשרף חלקית ? - אוליי. יש לך במקרה מולטימטר ואפשרות לפתוח את המגן ?

בספקים אין הגנת השהייה, מה שעלול לקרות זה שהספק מזהה שהוא לא מצליח להוציא מתח יציב (כשמתח הכניסה לא תקין) וקופצת בו הגנה כלשהיא. בשביל שהוא יתאפס צריך לפרוק את המתח מהקבלים בתוכו - בדרך כלל על ידיי הוצאה מהשקע ולחיצה ארוכה על מפסק ההפעלה של המחשב. נשאר לקוות שאין נזק בלתי נראה בתוך הספק

פורסם
  • מחבר

אין לי מולטימטר ואני לא מתכוון לפתוח את המגן. נראה לי שאני פשוט אקנה חדש, זה לא יקר.

בכל מקרה, אין כרגע שום אינדיקציה שמשהו בחומרה נדפק - המחשב עובד כמו שצריך.

תודה רבה על העצות (:

נ.ב

כן, בזמן האחרון אני נהיה דיסלקט. הסמים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים