עבור לתוכן

שווה להוסיף עוד 400-600 שקל בשביל 9800 XT או לקנות עכשיו

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני די בקיא בתחום הכרטיסי מסך, אני בודק הרבה בנצמרקים קורא חדשות על הכרטיסים הבאים והכל ומבין די טוב בתחום, אבל יש לי שאלה לאנשים שיודעים קצת יותר ממני וידעו לענות לי על השאלה.

בעיקרון יש לי מספיק כסף עכשיו בשביל Radeon 9800 Pro 256 Retai (2300 ש"ח +-) קיצר אני יכול לחכות עוד קצת זמן עד שיהיה לי מספק כסף בשביל 9800 XT בערך בזמן של חודש. הבעיה היא ששאר המערכת שלי היא די ישנה...

יש לי לוח אם MSI 533 MHZ AGP 4X בלי Dual DDR והמעבד שלי גם הוא לא High End ולא Mid End - p4 1.8 Ghz 512 k cach. 512 Mb DDr 333 MHZ

אני יכול לקנות את ה- 9800 pro 128 BULK ב- 1500 ככה שבערך נשארים לי 900 ש"ח ואז אני אוכל לקנות לוח אם חדש של -800 Fsb עם Dual DDr ו Agp8X במחיר הזה, אבל עדיין ישאר לי מעבד איטי וזיכרון גם לא הכי מהיר.

אז עכשיו התור שלכם - האם אני אצטרך את ה-9800 Xt בעתיד או ש- 9800 פרו יספיק לי לשנתים הקרובות לעבוד על רזולוציה של 1280X1024 שהכל על גבוה ועם פילטרים מופעלים (קצת קשה לדעת לא?).

אז מה עדיף לי? 9800 XT\9800 pro 256\128 +לוח אם?

תודה מראש

פורסם

עדיף ללכת על הפרו גם ככה ההבדלים מאוד קטנים שלא שווים את הכסף.

פורסם

ההבדל בין 9800PRO 256 ל128 הוא אפסי , בין הXא לPRO ההבדל הוא מקסימום במקרים הכי קשים 10-12אחוזים , לרוב זה לא יותר מ6-5אחוזים...

ככה שה9800PRO ב1500שקל הוא הבחירה הכי טובה , ובכסף שנשאר תקנה לוח אם ABIT IS7-E שעולה 470שקל , וסטיק של זיכרון A-DATA PC3200 512MB..

אחר כך שיהיה לך עוד כסף, תשדרג את המעבד.. ויהיה לך מחשב ממש ממש טוב.

לא שעכשיו הוא לא מחשב טוב , זה מחשב לא רע בכלל לפי דעתי.

פורסם

גם אני חושב שעדיף ללכת על הפרו למרות שיהיה הרבה פוטנציאל לא מנוצל בגלל הרכיבים הישנים....

אם באמת בא לךאתה לא ממהר הייתי מחכה עוד קצת וחוסך לשדרוג כולל

פורסם

באמת שאין סיבה לקנות (כרגע לפחות) את ה9800XT, כשיש לך את ה9800 פרו של ספיר ב1500 שקל - הדיל הכי טוב שאפשר למצוא כרגע בתחום... זה כרטיס שיחזיק אותך טוב מאד בשנתיים הקרובות (למרות שלא נראה לי שתוכל לשחק איתו עם הכי הרבה פירוט במשחקים שיצאו באמצע 2006... גם הXT לא יחזיק אותם). המחיר של הXT מופרז כ"כ רק בגלל שהוא כרטיס הhigh end הנוכחי של ATI.

מה שחשוב לזכור הוא שה9800XT הוא לא הרבה יותר מאשר 9800 פרו עם OC, חוץ מאשר המהירויות שעון יש לXT יתרון של בערך 10% (בתחומי ה fill rate וה geometry rate).

לכן יש לך 2 אפשרויות - לקנות עכשיו את ה9800 פרו של ספיר ב1500 שקל, ולשדרג את המערכת שלך ב900 שקל הנותרים (מעבד + לוח אם) או לחכות בערך חודשיים שיצאו הכרטיסים החדשים של ATI וnVidia, ואז לקנות 9800XT במחיר נמוך יותר, למרות שאי אפשר לדעת אם הוא באמת ירד למחיר שיהיה משתלם.

אם הייתי במקומך - הייתי קונה את ה9800 פרו, חוסך עוד 400-500 שקל ואז עושה שדרוג רציני למערכת.

פורסם

האמת גם לי יש כרטיס מסך 9800 פרו והוא עובד חלש בגלל המעכרת שלי לוח אם של VIA משו חרא

וכרטיס של 256 ראם של MUSKIN 400MHZ

דדוקא יש לי מעבד כמו שלך 1.8 גם ואני בקרוב משדרג מחליף לוח אם וזכורות ושם קירור לכרטיס מסך שלי

עצה שלי קנה ת9800 פרו הוא כרטיס חיה ותחסך עוד 600 שקל ככה ותקנה ABIT IC7 MAX 3 מה שאני קומה משהו סוס!

פורסם

הIC7-MAX3 הוא לוח מצוין, בייחוד לOC, אבל ממש לא נראה שכדאי לבזבז יותר מ1000 שקל על לוח אם.

עדיף ללכת על מחיר קצת יותר שפוי ולקנות את הIS7 או הAI7, ולחסוך בערך 500 שקל...

פורסם

אתם יודעים, יש רק שאלה שממש משגעת אותי

בעיקרון אני חייב מחשב חדש כבר, כי שלי כבר נתקע במשחקים (נראה לי שהכרטיס R 8500 שלי דפוק)

והדילמה שלי היא האם לחכות לכרטיסי מסך של ATI שתומכים ב PCI, ולחכות לכרטיסי זיכרון בטכנולוגיה החדשה.

או לקנות כבר עכשיו מחשב חדש באיזה 6000 שקל.

פורסם
  • מחבר

טוב תדה רבה על העצות שלכם!

אתם צודקים באמת כדאי ללכת על ה-128 MB pro וההבדל הוא באמת זניח ביניהם חוץ מזה שאם יש 9800XT אפשר להתלהב על החברים שלך שלהם עדין יש GF2 (אבל זה לא יפה). 8)

אבא שלי בכלל חושב על לקנות לי מחשב חדש ולהעביר את שלי לאח שלי ואז אני אקנה בכלל מחשב חדש במקום לשדרג את כל החלקים כי בעיקרון זה יכול לצאת עדיף יותר באיזה דיל טוב, אבל עד שהרעיון הזה יצא לפועל אם בכלל יקח הרבה זמן.

לפי מה שאני רואה עכשיו אני אחקה עוד חודש ויאסוף ככה עוד איזה 500 שקל, אני אקנה את ה- 9800 Pro 128 עם מעבד חדש ולוח אם חדש ואח"כ אני אחליף זיכרון וספר (יש לי 300 W, זה בכלל יספיק ל- r9800 pro?).

תדה! ;)

פורסם
  • מחבר

ד"א אם כבר אני מחכה חודש בשביל עוד כסף בזמון הזה כבר לא יצאו ה- r420 וה- PCI express?

זתומרץ שאם הם יצאו אז לא יהיה שווה לי כבר לקנות לוח אם עם PCI express וכרטיס מסך תואם?

פורסם

לדעתי הרעיון של סטינגר היה ממש לא רע :)

אבל לא חשוב :)

פורסם

ד"א אם כבר אני מחכה חודש בשביל עוד כסף בזמון הזה כבר לא יצאו ה- r420 וה- PCI express?

זתומרץ שאם הם יצאו אז לא יהיה שווה לי כבר לקנות לוח אם עם PCI express וכרטיס מסך תואם?

פעם הבאה ערוך את ההודעה במקום להוסיף תגובה, זה יותר יעיל

אני לא בטוח שעוד חודש הכרטיסיפ האלו ימכרו. כרגע מציגים אותם בדלתיים סגורות בגלל שהם לא מוכנים, עד שהם יוצגו רישמית, ישווקו, יגיעו לארץ, ויעלו פחות מ3000 שקל יקח זמן...

פורסם

לדעתי וגם לדעת עוד אחד כאן , ההצעה שלי הייתה באמת יותר משתלמת...

אז לדרור , תיקח 9800פרו 128MB ולוח אם ABIT IS7-E ב460שקל ובעוד 440שקל תיקח זיכרון 512MB וזה יוצא בסביבות ה2500שקל , זה שידרוג ממש משתלם ומעולה.

המעבד שלך גם כן טוב מספיק לעוד שנה לפחות , ובמקומך הייתי עושה איתו אוברקלוק עם הלוח החדש... הוא צריך בכיף לעשות 1.8@2.4...

ואפילו יותר... אני יודע שאנשים הגיעו עם המעבד הזה ל2900 על קירור אוויר... , אז בינתיים גם מעבד לא צריך...

ושיהיה לך יותר כסף תקנה מעבד+ עוד סטיק של זיכרון 512MB PC3200 ותשים את הזיכרונות בDUAL....

ואז יהיה לך מחשב טוב מאוד.

תהנה.

פורסם
  • מחבר

ההצעה שלך נראית מאוד מעניינת אתה יכול לתת פרטים על נלוח אם עי אני לא ממש מכיר אותו. ואני בנתיים מתרחק מאוברקלוקינג, גם בגלל שאין לי זמן לזה (סידור קבלים הרכבת מאוררים) וגם בגלל ששרפתי יותר מדי דברים במחשב שלי בזמן שהוא היה פתוח (ידים שמאליות) ככה שאני לא הייתי רוצה לשרוף איזה r9800 pro חדש...

כמה סלוטים של Ram יש בלוח הזה?

פורסם

אני הייתי לוקח את הפרו של ספיר ב-1500 ומשפר את שאר המערכת

בהצלחה עם הבחירה ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים