עבור לתוכן

המלצה למחשב נייד לסטודנטית ללימודי מידע תואר שני עד 3.5K

Featured Replies

פורסם

* מטרות המחשב? לימודים - עבודה עם לשוניות מרובות, חיפושים, ניתוחים סטטיסטיים.

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-14 אינץ' גג. (עדיף 13). מסך מאט - חשוב מאד!.

* רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא ברור לי עד כמה קריטי - הדגש יהיה על עבודת טקסט וחיפושים באינטרנט של מידע.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת שקטה זה שיקול, עדיף מקשים נעימים למגע ובאיכות טובה וגבוהה.

* משקל רצוי? אזור הקילו וחצי.. לא יותר (שתי קילו זה כבר דיל ברייקר..)

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) שיקול חשוב - אם יש אפשרות ליום עבודה מלא ללא הטענה זה יהיה נחמד מאד. (גם עבודה רציפה של 4 שעות אינטנסיביות זה סבבה)

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא.

* Bluetooth? לא חובה.

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) השאיפה היא לכונן SSD. ברור לי שזה קשה בתקציב הזה אבל גם התקנה פרטית של כונן 128GB זאת אופציה עבורי אם זה יאפשר זאת. בכל מקרה - אין עניין בכונן קשיח HDD בלבד. (-אם יהיה משהו אטרקטיבי במיוחד ב - SSD Cache אפשר לשקול זאת..)

* כונן אופטי? לא חובה

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא חובה

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא דיל ברייקר - אבל עדיף.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Lenovo, Dell

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) ממש אין צורך במסך מגע / התקפלויות מיוחדות / טאבלט וכו'.. חשוב מחשב קל ונייד שיאפשר זמן עבודה ארוך ונוח (מקלדת), מהירות תגובה טובה (SSD), ומסך מאט (כיתות עם ניאונים).

תודה רבה..

פורסם
  • מחבר

תודה!

זה בהחלט מחשב ששקלתי (לי אישית יש Latitude משנת 2008! שעדיין משמש אותי ללימודים בצורה טובה מאד) אבל בכל מקום שהסתכלתי המחיר שלו *ללא SSD* מגרד את אזור ה - 4K. המחיר באתר שהצעת הגיוני??? 3220 ש"ח - כולל 128GB SSD וכולל מערכת הפעלה? נשמע לי קצת פישי.. אבל אשמח לגלות שאני טועה.. זה אתר/חנות אמינים?

כעיקרון אני בהחלט שוקל את הדגם המסוים הזה, ויצא לי גם קצת לשים עין על הלנובו ideapad u330p שאני חושב שאפשר להשיג בגרסה נקיה באזור ה - 3200 ואז מקסימום להוסיף באופן פרטי כונן SSD ומערכת הפעלה לא OEM.. אשמח לדעתך בנושאים..

והמון תודה :)

פורסם

זמן הסוללה ב-DELL ארוך יותר, כמו כן האחריות היא 3 שנים באתר הלקוח מאשר אחריות לשנה בלנובו (ניתן להרחיב בתוספת תשלום בלנובו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים