עבור לתוכן

האם פיצוציה יכולה למכור חלב במחיר גבוה מהמפוקח?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ראיתי שמוכרים בפיצוציה מסוימת חלב 3% ב 6.50 כאשר המחיר הממשלתי המפוקח הינו 6.30. האם מותר להם לחרוג מהמחיר המפוקח?

תודה,

פורסם
  • מחבר

כן, חלב רגיל של תנובה 3%.

איפה אפשר להתלונן? יש מספר טלפון\מייל שעונים על תלונות יחסית מהר?

פורסם

בגלל ה-20 אג' האלו?

עזוב אותך ותן לבעל הפיצוציה לנסות לשרוד איכשהוא בעולם הקשה הזה.

תתרכז בעבירות אמיתיות של עבריינים, ולא בבעל פיצוציה מסכן.

לי אישית זה נשמע שאתה "מחפש" אותו בגלל עניין אישי...

פורסם
  • מחבר

אתה רציני שאתה חושב שיש לי עניין אישי איתו? זה מאד נח לי שהוא פתוח בשבת, לדברים ששוכחים לקנות.

אבל - זה לא אומר שמותר לו לעבור על החוק. מה זה משנה אם זה 20 אגורות או 5 שקלים?

הממשלה קבעה מחיר מפוקח, ובזה הם צריכים לעמוד. לא משנה אם אתה פתוח 3 שעות ביום או 7\24.

ואם תכנס למקום מסוים ותראה שמוכרים לך לחם בשקל מעל המחיר המקסימלי? לא יהיה אכפת לך?

יש לכל פיצוציה עשרות מוצרים אחרים שאפשר להפקיע בהם מחירים. חלב\לחם\גבינה לא נכללים.

פורסם

לא בטוח שיש ערך לתלונות האלה.אני שלחתי שתי תלונות למשרד הכלכלה על הפקעת מחירים בפיקוח, ולא חזרו אליי אף פעם, אבל לדעתי חשוב שתתלונן.

הם גונבים מכולנו. אם לא מתאים לך למכור במחיר המפוקח, אל תמכור את המוצר. (שגם מסובסד [בין אם בצד ובין אם לא] כדי שאתה תוכל למכור אותו ברווח במחיר המפוקח)

זו גניבה לכל דבר ועניין, ומצידי, אם הוא לא סוגר את החודש, שיסגור את העסק וילך לעשות משהו אחר. גניבה זה לא פתרון להיעדר הכנסות. (אם אתה מוטרד ממצבו, אולי פשוט תתרום לו את הכסף שלך, במקום לנדב את הכסף של ה-OP?)

פורסם

כי פה בפורום כולם מקפידים על החוקים, לא מעלימים מכס בכניסה במסלול הירוק בנתב"ג, נוסעים רק מתחת למהירות המותרת, לא מורידים תכנים מוגני זכויות יוצרים...

זו גניבה לכל דבר ועניין, ומצידי, אם הוא לא סוגר את החודש, שיסגור את העסק וילך לעשות משהו אחר. גניבה זה לא פתרון להיעדר הכנסות.

תביא לי את הלינק, אולי אני אתלונן גם על הפנצריה שסידרה לי אתמול פנצר ולקחה 40 ש"ח ולא נתנה לי קבלה.

פורסם

זו השוואה מעוותת. כל הדוגמאות שהבאת הן בגבולות ממשלה מול צרכן ולכן ההשוואה לא רלוונטית.

מחירים מפוקחים על מוצרי יסוד (מנגנון שאינני מסכים איתו, אבל זה לא הכי קשור) נועדו להיטב עם הצרכן - לא עם הממשלה או רשות גבית המסים. אם בעל עסק עובר על זה הוא פוגע ישירות בצרכן. גבולות הגיזרה פה הן סוחר מול צרכן. הצרכן הוא זה שמתלונן פה ולכן לא ברור לי מה לא הגיוני או לא קשור בטענה שלו.

אם יש מישהו שחושב שזה לגיטימי, לבריאות. רק תפסיקו עם הקריאות הדביליות האלה להשלים עם זה. מה זה בדיוק אומר "תתרכז בעבירות אמיתיות של עבריינים"? בשביל זה יש משטרה. אתה מצפה שהוא ילך לחפש רוצחים במקום להתלונן על בעל עסק שעובר על חוקים שאמורים להגן על הצרכן? מה הקשר בכלל?

אני לא הכי אוהב את השימוש במילה "גניבה" לצורך תיאור העבירה הזו, אך עם זאת, זוהי עדיין עבירה.

נ"ב

אני גם לא מצליח להבין את הצדקנות המעוותת הזו לגבי בעלי עסק "קשיי יום" שלגיטימי, כביכול, שהם יעלימו מס. סליחה - עם כל הכבוד, אין סיבה שאזרח X ישלם מס ואזרח Y לא ישלם מס. יש מספיק אזרחים שהחיים שלהם לא קלים ועדיין משלמים מסים, לפי הקבוע בחוק. אין סיבה שהם ישלמו מסים עבור אחרים שהחליטו שהם לא צריכים לשלם. זהו לא תפקיד בעל העסק להחליט שלו מגיע לא לשלם מסים. די עם הצורת מחשבה הדבילית הזו.

פורסם

זה חלק בקרטון ? או בשקית? רשום על המוצר ״מוצר בפיקוח״?

פורסם
  • מחבר
כי פה בפורום כולם מקפידים על החוקים, לא מעלימים מכס בכניסה במסלול הירוק בנתב"ג, נוסעים רק מתחת למהירות המותרת, לא מורידים תכנים מוגני זכויות יוצרים...

תביא לי את הלינק, אולי אני אתלונן גם על הפנצריה שסידרה לי אתמול פנצר ולקחה 40 ש"ח ולא נתנה לי קבלה.

באמת שזו השוואה מעוותת. אתה הולך לפנצ'ריה שמעלימה מס כי בסוף לך יוצא יותר זול, מבחירה שלך.

זה שאתה משתף עם זה פעולה בכלל לא נותן לך לגיטימציה להתלונן למישהו שנותן לך בסוף מוצר סופי במחיר נמוך יותר. זה כביכול ש"התחלקתם" בחסכון במס שבעל העסק העלים.

במקרה של הפיצוציה זה נטו עברה על החוק שאתה נפגע מזה בסופו של דבר.

פורסם

גם אני חשבתי בהתחלה שהפיקוח הוא רק על חלב בשקית ולא בקרטון, אבל זה לא נכון. תסתכל על הלינק שצירפתי בתגובה הראשונה.

פורסם
  • מחבר

חלב בקרטון 1 ליטר 3% של תנובה. רשום בגדול עם מסגרת שחורה "מחיר בפיקוח ממשלתי".

אנשים באמת לא מודעים לעניין שלא רק חלב בשקית בפיקוח, אלא גם בקרטון.

פורסם

זאת השוואה מדוייקת ולא מעוותת כלל. מי שמעלים מס גונב ממני . אין שום הבדל בין בעל עסק "קשה יום " שמעלים מס או גונב 20 אג' מלקוחות לבין אזרח פרטי "קשה יום " שמבריח לארץ כרטיס מסך של 3000 ש"ח בלי לשלם מס.

מיסים אינם מיועדים לממשלה אלא לאזרחים כספי מיסים חוזרים בדרך זאת או אחרת לאזרח , מי שלא טוב לו עם הדרך שבה הממשלה הנוכחתי מחלקת את עוגת התקציב מוזמן להביע את דעתו בקלפי בעוד שלושה חודשים .

ההבדל בין 20 אג' ל 5 ש"ח הוא 4.8 ש"ח ומבחינה אחוזית הוא משמעותי מאוד .

לגבי פותח הדיון , ישנן ( או לפחות היו ) פיצוציות ואפילו מוכולת שמכרו (ואולי עדין ) חלב בפיקוח גם ב10 ש"ח לא בטעות ולא במקרה .

6.5 ש"ח במקום 6.3 ש"ח מרגיש קצת כמו טעות , נכון שיכול להיות שזה שיטת מצליח , אני לא אומר שלא אבל זה קצת מרגיש כמו טעות.

כמה קרטונים הוא מוכר בחודש ? 1000 ? ( ואני בספק ) זה 200 ש"ח , הקנס על זה גדול פי כמה וכמה , לפני שאתה הולך ומתלונן , תפנה אל בעל המקום או לפחות לאחד המוכרים .

קח בחשבון שכך או כך , אם יש לו שכל , הוא פשוט יפסיק להביא קרטוני חלב רגיל ויתחיל להביא "חלב מועשר" כזה או אחר שמחירו אינו בפיקוח וגם אצל רמי לוי נמכר ב 8.90 .

ואל תתפלא אם הוא יקח ממך עליו 12 ש"ח ביום רגיל ו 15 ש"ח ביום שבת , מותר לו .

פורסם
באמת שזו השוואה מעוותת. אתה הולך לפנצ'ריה שמעלימה מס כי בסוף לך יוצא יותר זול, מבחירה שלך.

זה שאתה משתף עם זה פעולה בכלל לא נותן לך לגיטימציה להתלונן למישהו שנותן לך בסוף מוצר סופי במחיר נמוך יותר. זה כביכול ש"התחלקתם" בחסכון במס שבעל העסק העלים.

במקרה של הפיצוציה זה נטו עברה על החוק שאתה נפגע מזה בסופו של דבר.

חח זה מצחיק אבל יוצא שכל עוד בעל העסק עובר על החוק אבל לוקח את כל הנתח בשבילו ולא מתחלק איתו עם הצרכן. כאן מגיעה התרעומת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים