עבור לתוכן

MacBook Pro 3.0GHz D Core i7 vs 2.5GHz Q Core i7

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני צריך לקנות מחשב למתכנת אנדרויד/IOS אשר עובד בעיקר עם תוכנת IntelliJ IDEA.

הבחירה היא בין המחשבים הבאים:

1. MacBook Pro 13" with DUALCORE 3.0GHz i7
  2. MacBook Pro 15" with QUADCORE 2.5GHz i7

לאחר שדרוג ה13" ל 16גיגה ראם, מגיעים בערך לאותו המחיר.

אני רוצה את עזרתכם להבין האם המחשב עם הארבע ליבות יהיה יותר חזק בשימוש עם תוכנת IntelliJ IDEA.

תודה

פורסם

מבחינת כוח עיבוד, המרובע ליבות יהיה עדיף, לא יודע לגבי התוכנה הספציפית שאתה מדבר עליה, תברר אם היא תומכת בריבוי ליבות.

ועדיין מרובע ליבות היום יפיק תועלת מרוב התוכנות שבשימוש.

מה גם שלעבודה רצינית של כמה שעות כנראה שמסך 15 יהיה עדיף בהנחה שלא צריך ניידות גבוהה, מצד שני בכלל עדיף לחבר למסך חיצוני.

ובאופן כללי פיתוח אפלקציות זה לא עניין כבד עד כדי כך שיהיה הבדל גדול בין הכפול למרובע, סך הכל מדובר במשימה שרוב הכפולים יבצעו ללא בעיות.

פורסם

א. למה לקנות מאק אם לא חייבים.

ב. רשמת i7 בשניהם, זה טעות.

ג. מחשבי i7 ידועים כמתחממים יותר ומרעישים יותר, לא יודע אם הם פתרו את זה.

ד. תבדוק האם המעבד i5 מגיע עם hyper threading או לא.

ה. לא נראה לי שהמרובע ליבות יעזור הרבה יותר.

פורסם

אאל"ט, מתכנת IOS חייב מק לתכנות.

יכול להיות שזו העדפה אישית שלו.

פורסם

מתכנת IOS צריך מערכת הפעלה MAC OS X, לא מחשב MAC.

פורסם
א. למה לקנות מאק אם לא חייבים.
כי זה מחשב טוב, אפילו טוב מאוד.
ב. רשמת i7 בשניהם, זה טעות.
למה טעות? נראה נכון.
ג. מחשבי i7 ידועים כמתחממים יותר ומרעישים יותר, לא יודע אם הם פתרו את זה.
יש מצב, למרות שבין I5 2.8 לI7 3.0 לא מאמין שיהיה הבדל מורגש. הQUAD לעומת DUAL - כן, ללא ספק. אך מראש מדובר במחשב גדול ומאוורר יותר.
ד. תבדוק האם המעבד i5 מגיע עם hyper threading או לא.
כל הI5 לניידים הם עם HT ככל שידוע לי.
ה. לא נראה לי שהמרובע ליבות יעזור הרבה יותר.
אולי לא ספציפית לשימוש הזה, אבל וודאי שמבחינת תקרת ביצועים הוא הרבה יותר עדיף מאשר כפול הליבה. במקרה הזה זו נטו התלבטות של ביצועים לעומת ניידות.
מתכנת IOS צריך מערכת הפעלה MAC OS X, לא מחשב MAC.
מי שצריך / רוצה לעבוד עם MAC OS X - עדיף לו משמעותית לקנות מחשב MAC נורמלי מאשר להתחיל להתעסק עם האקינטוש ולעשות דברים בצורה עקומה על מחשב מחורבן.
פורסם

אין ספק שאם אתה רוצה לזרוק כסף לפח, אז לקנות בארץ מאק זה עסקה טובה (בחו"ל זה סיפור אחר).

למה טעות ? כי לחצתי על הלינקים ואחד מהם הוא i5 (ולכן גם הוא שאל על האם עדיף את המרובע ליבות, כי אחד מהם לא).

אל תאמין, אבל יש הבדל (מנסיון).

צודק, לגבי ה HT, ככה שיכול להיות שלדבר כזה, זה יהיה "מספיק". בכל מקרה, הוא שאל לצורכי פיתוח.

עדיף זה נכון, משתלם, לא בהכרח.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות!

המחשב יחובר למסך במשרד ובבית, ולכן גודל המסך לא משנה. ה15" דווקא בחסרון כי הוא שוקל חצי קילו יותר.

לא הצלחתי למצוא מידע אונליינ לגבי היכולות ריבוי ליבות של התוכנה, אז שלחתי להם אימייל. נגיד והתוכנה לא תומכת בריבוי ליבות, האם המעבד DUAL עם השעון הגבוה יותר יתן ביצועים יותר טובים?

לגבי הטעות - ה 13" מגיע עם i5 במקור, אבל אפשר לשדרג אותו ל 3.0GHz D Core i7 והמחיר יוצא דומה. בנוסף, אני ממליץ לך לא לנסות להעסיק מתכנת iOS שיודע מה הוא עושה, ואז להגיד לו שאתה נותן לו מחשב שהוא לא MAC :)

פורסם
אין ספק שאם אתה רוצה לזרוק כסף לפח, אז לקנות בארץ מאק זה עסקה טובה (בחו"ל זה סיפור אחר).
הבלעדיות ותאבת הבצע של היבואן בישראל היא אכן בעייתית, אין ספק. אבל יש אנשים שעבורם התמורה לא נמדדת רק בגיגה-הרצים וגיגה-בייטים לשקל, אם הם יכולים להרשות לעצמם.
למה טעות ? כי לחצתי על הלינקים ואחד מהם הוא i5 (ולכן גם הוא שאל על האם עדיף את המרובע ליבות, כי אחד מהם לא).
אז פעם הבאה תשים יותר לב. אם תגלול למטה, תגלה שה"13 מאפשר שדרוג לI7 3GHZ, וזה בדיוק המעבד שהוא הזכיר בהודעתו.
המחשב יחובר למסך במשרד ובבית, ולכן גודל המסך לא משנה. ה15" דווקא בחסרון כי הוא שוקל חצי קילו יותר.

לא הצלחתי למצוא מידע אונליינ לגבי היכולות ריבוי ליבות של התוכנה, אז שלחתי להם אימייל. נגיד והתוכנה לא תומכת בריבוי ליבות, האם המעבד DUAL עם השעון הגבוה יותר יתן ביצועים יותר טובים?

כן, בשימוש חד-ליבתי, התדר הגבוה יתרום לביצועים. כמו כן, אם המשקל הנמוך הוא יתרון והמסך הגדול לא יתרון, נראה שה"13 יותר מתאים למה שאתה מחפש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים