עבור לתוכן

MemTest86 - "שגיאות (31) מי יבין, מנסתרות נקני"

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אז בחודש האחרון נתקלתי בכמה מסכים כחולים (אלה של המוות), בדרך כלל במהלך צפייה במדיה או במהלך משחק. השגיאה שאלה הציגו הייתה KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR.

חיפוש רחב מימדים בגוגל הציג גורמים ופתרונות שונים, כך שהייתי די חסר אונים.

ניסיתי לשער מה יכולה להיות הבעיה, היות ולאחרונה החלפתי מכרטיס מסך של ATI לכרטיס של NVIDIA ללא התקנה נקייה. כמו כן, מאחר ובדיוק באותה תקופה נשבר לי הקונקטור מפלסטיק של ה-SATA ב-SSD, חשבתי שאולי החיבור רופף, והוא זה שמוביל למסכים הכחולים.

החלטתי לפני מספר שעות להריץ בדיקה לזכרונות. במהלך הבדיקה, כאמור, התגלו 31 שגיאות. בתצלום המסך המצורף תוכלו לראות זאת בעצמכם.

2pplx0z.jpg

רציתי רק לדעת האם זה אומר שהזכרונות כבר גמורים (הם פועלים על אוברקלוק כבר משהו כמו 6-7 שנים), או שאולי יש עוד תקווה, ואחד מהם אולי לא יושב טוב בחיבור על הלוח אם (הייתי מוודא עוד היום בעצמי אם הם אכן רופפים, אבל מצב הכבלים במארז לא מאפשר לי. בשבועות הקרובים אטפל בבעיה).

אודה לכם לתשובה עניינית, ואולי גם כמה הצעות לנסות ולחקור את הבעיה לעומק.

יום טוב,

חג'בי.

פורסם

תבטל את הOC או שתעלה בזהירות את המתח (תברר קודם).

פורסם
  • מחבר

חדשות טובות. הפעם הבדיקה עברה ללא שגיאות כלשהן ב-2 מעברים.

האם ייתכן שהמעבר לכרטיס חזק יותר גרם לנפילת האוברקלוק?

אחרי הכל, המעבר היה די משמעותי, גם מבחינת הבדל המתחים - מ-ATi Radeon X1900XT המיושן (שדורש חיבור 6 פינים אחד), ל-EVGA GTX 660Ti SC+ 3GB הפחות מיושן (שדורש 2 חיבורי 6 פינים).

פורסם

ה RAM עובד מממיר מתח מקומי על הלוח. אם הממיר על הלוח תקין, הוא אמור לשמור על מתח קבוע ל RAM גם אם מסילת ה 12 עלתה או ירדה בגלל הכ מסך החדש

יכול להיות שה RAM גמור

יכול להיות שמשהוא בלוח גמור

האם זה קורה רק במצב ה OC ? או גם בקלוק סטוק אבל אם המתח של ה OC ? או בקלוק ומתח סטוק ?

אם בקלוק ומתח סטוק, מה קורה כשאתה מנסה RAM אחר בלוח הזה / את ה RAM הזה בלוח אחר, הכול בקלוק ומתח סטוק ?

פורסם
  • מחבר
ה RAM עובד מממיר מתח מקומי על הלוח. אם הממיר על הלוח תקין, הוא אמור לשמור על מתח קבוע ל RAM גם אם מסילת ה 12 עלתה או ירדה בגלל הכ מסך החדש

יכול להיות שה RAM גמור

יכול להיות שמשהוא בלוח גמור

האם זה קורה רק במצב ה OC ? או גם בקלוק סטוק אבל אם המתח של ה OC ? או בקלוק ומתח סטוק ?

אם בקלוק ומתח סטוק, מה קורה כשאתה מנסה RAM אחר בלוח הזה / את ה RAM הזה בלוח אחר, הכול בקלוק ומתח סטוק ?

אתה שואל המון שאלות ידידי, אבל למען האמת אני לא יודע איך לענות עליהן. הלוואי וידעתי. את האוברקלוק ביצע חבר שלי, בשעה שקניתי את המחשב (וזה היה, כאמור, לפני כ-7 שנים).

אוברקלוק בעצמי איני יודע לעשות (תמיד רציתי ללמוד, אבל משום מה לא עלה בידי). מה שאני כן יודע לעשות זה לטעון את הפרופיל של האוברקלוק מהביוס ולבטל אותו באמצעות טעינת הגדרות ברירת מחדל.

את הבדיקה של הזכרונות הרצתי לאחר טעינת ברירות המחדל, לכן אני מאמין שמדובר בקלוק ומתח סטוק.

להעביר את ה-RAM ממחשב למחשב נראה לי די מסורבל, מאחר וכרגע הוא תקין. מה בדיוק מטרת העברת ה-RAM בשעה שהזכרונות תקינים (לכאורה) במצב סטוק? אני שואל ברצינות, לא על מנת לקנטר.

אגב, זה עדיין לא אומר שהעניין של המסכים הכחולים תוקן. אדע זאת רק בימים הקרובים במהלך השימוש.

נערך על-ידי HaJ-B

פורסם

קודם כל בשביל לראות אם הבעיה באוברקלוק (החומרה לא מחזיקה יותר באוברקלוק אבל כן בסטוק), או שהחומרה גמורה סופית (לא מחזיקה בסטוק)

אם יש נזק לחומרה, הוא יכול להיות ל RAM (כתוצאה מהעלאת המתח), או לממיר המתח בלוח (כתוצאה מצריכת החשמל הגבוהה ממנו כשמעלים מתח ל RAM). בדיקת ה RAM במחשב אחר ו RAM אחר במחשב זה תאפשר למצוא מי מהם יותר את התקלה - זאת כמובן אם היא חוזרת ולא אם זה הסתדר מעצמו ועכשו מתנהג כמו תקין.....

פורסם

אתה יכול להוריד את רמת ה OC למשהו פחות קיצוני.

פורסם
  • מחבר

אז מה שאתה אומר זה בעצם שבשביל לדעת אם הבעיה בזכרונות אני אמור להריץ אותם על אוברקלוק בלוח אחר, ואם אני רוצה לדעת אם הבעיה בלוח, עלי להריץ זכרונות אחרים עליו עם האוברקלוק הנוכחי?

עוד משהו, נזכרתי שלאחר טעינת ברירות המחדל, ה-DEP (ככה קוראים לו, נכון?) היה מוגדר על Disable, כך שרק 3GB היו מזוהים (לפחות על ידי וונדוס).

האם ה-MemTest86, מתעלם מהגדרה זו ובודק את כל ה-4GB?

- - - תגובה אוחדה: - - -

אתה יכול להוריד את רמת ה OC למשהו פחות קיצוני.

אין לי מושג איך ומה לעשות. הייתי שמח לנצל את ההזדמנות וללמוד קצת על אוברקלוק. אודה לך אם תפנה אותי ל-dumb guide.

פורסם

לא ב OC אלא בסטוק ב 2 המקרים

אם OC התוצאה תהיה חסרת משמעות כי אולי פשוט ה RAM האחרים / הלוח האחר לא מחזיקים כזה אוברקלוק אז הם לא יעבדו, אבל זה לא אומר שהם לא תקינים

יש פיצ'ר של PAE שמאפשר למערכת 32 ביט לעבוד אם 4+ G RAM. אם יש לך מעבד 64 ביט והמערכת היא 64 ביט (ואני מנחש שהבינארי של memtest יודע לעבוד אם 64 ביט ..... פשוט כי מעולם לא ראיתי גרסאות נפרדות ל 32ו 64) לא אמור להיות צורך ב PAE בשביל לנצל 4G ויותר

פורסם
  • מחבר
לא ב OC אלא בסטוק ב 2 המקרים

אם OC התוצאה תהיה חסרת משמעות כי אולי פשוט ה RAM האחרים / הלוח האחר לא מחזיקים כזה אוברקלוק אז הם לא יעבדו, אבל זה לא אומר שהם לא תקינים

יש פיצ'ר של PAE שמאפשר למערכת 32 ביט לעבוד אם 4+ G RAM. אם יש לך מעבד 64 ביט והמערכת היא 64 ביט (ואני מנחש שהבינארי של memtest יודע לעבוד אם 64 ביט ..... פשוט כי מעולם לא ראיתי גרסאות נפרדות ל 32ו 64) לא אמור להיות צורך ב PAE בשביל לנצל 4G ויותר

אם ככה, אני לא רואה סיבה לבצע זאת (לפחות לא כרגע) כל עוד המערכת יציבה. תקן אותי אם אני טועה, אבל שוב אני מבין מהדברים שלך שאם הלוח/זכרונות (אחד מהם או שניהם יחדיו אפילו) לא היו תקינים, הייתי מבחין בזאת בבדיקה האחרונה שביצעתי. עדיין לא מבין מה הצורך בפירוק והרכבת אחרים בשביל לעלות על זה.

אגב, אני בטוח שאני לא היחידי שהקונקטור פלסטיק שלו נשבר, אז עבור כל נפגעי הקונקטור למיניהם, אני מצרף פתרון שגיליתי רק היום: http://www.ebay.com/itm/120623433781?_trksid=p2060778.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

כשאקבל אעדכן בע"ה עד כמה הפתרון אכן ישים.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב... אז הנה עברו כבר 20 ימים של שקט, והיום הוא חזר לבקר. כן, אתם יודעים כבר מי, המסך הכחול.

וזאת לאחר שהורדתי את המערכת מאוברקלוק.

עכשיו אני באמת מתחיל להסתקרן... מה יכולה להיות הבעיה?

האם עלי לפרמט ולהתקין מערכת הפעלה מחדש?

פורסם

אם היתה בעיה במערכת ההפעלה הייתי מצפה שלא תהיה תלות בין המסכים הכחולים וה OC (יכולה להיות תלות עקיפה - ומה שעקיף הוא פחות נפוץ). נראה כמו חומרה

בדוק את הסטיקים במחשב אחר + סטיקים אחרים במחשב זה - כולם במהירויות סטוק

פורסם

מעניין ביותר אבל...... לפי גרף זה אצלך אמורות להיות 0 תקלות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים