עבור לתוכן

מחשב לעבודה עם מאטלב - 2500 שח

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, העומס הכי גדול על המחשב יהיה עם מאטלב (תוכנה שצורכת זיכרון)

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך בציוד היקיפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן קשיח, כונן אופטי

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? איזור המרכז

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? השבוע

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אין

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. אני מתכוון להוסיף בעצמי wd 1tb black, כונן סידירום.

חשבתי על המפרט הבא, מבקש חוות דעת. מבקש גם חוות דעת על החנות (אף פעם לא קניתי שם).

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i3 4160 3.6Ghz LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪584

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2

כמות: 1 - מחיר: ₪134

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3

כמות: 1 - מחיר: ₪289

מארז:

Fractal Design Core 1100 USB3.0 Black

כמות: 1 - מחיר: ₪242

ספק כוח:

FSP HEXA 400W 80Plus A.PFC

כמות: 1 - מחיר: ₪255

זיכרון:

בקניית מחשב חדש בלבד - SAMSUNG DDR3 8GB 1600

כמות: 1 - מחיר: ₪349

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch

כמות: 1 - מחיר: ₪397

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪2250

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2205 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/vzraxtyn

פורסם

בתקציב שלך זה לא רע אבל מניסיון ארוך שנים בתחום, MATLAB תלויה כמעט אחד לאחד בתדר המעבד (עבור ארכיטקטורה נתונה - לאינטל יש יתרון אדיר כאן).

מה שחשוב זה ביצועי ליבה בודדת מעל הכל.

ה-SSD כמעט לא יתן לך דבר.

הייתי דווקא מנסה לבסס את המפרט על I5 + OC אם אתה רוצה ביצועים מקסימליים עם חריגה מסויימת.

מעט רועש אבל חזק מאוד:

מעבד:

[..] INTEL 4670K : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.4Ghz - TRAY ₪1169

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-Z87M-HD3 ₪450

זיכרון:

[..] ADATA 8GB DDR3L 1600Hz 1.35V ₪369

מארז:

[..] ANTEC VSK4000B-U3 w/o PSU ₪164

ספק כוח:

[..] SEASONIC 400W : SS-400ET ₪239

קרור למעבד:

[..] COOLERMASTER HYPER 101 ₪95

קרור למארז:

[..] ANTEC TrueQuiet 120mm ₪61

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב מעל 3,500 ש"ח ₪56

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪2603

נערך על-ידי tmpusr

פורסם
  • מחבר

חשבתי, נראה לי שאני מעדיף לא לעשות OC וגם i5 יקר משמעותית מאשר i3. כרגע אני עובד עם e8400 וזה נותן ביצועים סבירים. האם יש הבדל משמעותי בין ה e8400 ל i3 ?

פורסם

אני בדיוק גם חושב לקנות מחשב כמעט זהה לשימושים דומים.

(SSD כבר קניתי עכשיו מאמזון במבצעי BL - אולי לא יעזור הרבה ל-MATLAB אבל המחשב גם משמש לעבודה שוטפת)

tmpusr, אם מה שחשוב ל-MATLAB זה בעיקר ביצועי ליבה בודדת זה אומר ש-i5 ללא OC לא ייתן הרבה יתרון על i3? (כי יש לו יותר ליבות אבל ביצועי ליבה בודדת טובים באותה מידה אם אני לא טועה)

מה לגבי i3 לעומת G3250? (אם נניח שכולם באותו תדר וההבדל זה רק 2 ליבות/ 2+HT או 4 ליבות)

גם אני היום עם Pentium E6300 והביצועים לא עד כדי כך נוראים.. וG3250 בטח פי כמה וכמה יותר טוב (הבדל משמעותי הרבה יותר מאשר בין G3250 ל-i3 4160).

אם לא עושים OC יש סיבה לקנות קירור יקר יחסית כמו Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 לעומת למשל Alpine 11 Rev.2 שעולה פחות מחצי מחיר?

מהניסיון שלי הייתי מרוצה מ-TMS (קניתי אצלם עד היום רק מוצר בודד- כרטיס מסך, שהתחיל לעשות לפני כמה זמן בעיות אחרי שנתיים - החליפו לי לכרטיס חזק יותר משמעותית עם איסוף והחזרה מ/עד הבית עם שליח).

(למרות שאני חושב כרגע לקנות בKSP אילת בלי מע"מ, חוץ מלוח האם שאין להם)

נערך על-ידי yonir

פורסם

ל-I5 יש טורבו שאין ל-I3 - העלאת תדר המעבד באופן משמעותי שמביא לשיפור כמעט לינארי בביצועי ליבה בודדת.

פורסם

אני חושב שזה תלוי בגרסא שהוא משתמש בה . הגרסאות מהשנים האחרונות תומכות בחישוב בכרטיס מסך והישנות לא. עד כמה שאני יודע במצבים מסוימים כרטיס מסך בינוני יכול להיות יעיל יותר ממעבד חזק.

פורסם
  • מחבר

אפרופו כרטיס מסך, מה עדיף - להוסיף כרטיס מסך מלפני איזה 4 שנים (לא זוכר את הדגם) או להשתמש בכרטיס מסך המובנה במעבד ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים