עבור לתוכן

המחשב מתחמם

Featured Replies

פורסם

אהלן,

יש לי בעיית התחממות במחשב ..

קצת רקע - המחשב נקנה לפני כחודשיים. אני מריץ עליו משחקים וסרטים..

לא שמתי לב להתחממות בחודשיים האחרונים עד אתמול ששיחקתי BF4 ופתאום שמתי לב לחום שהוא פולט, ממש התחמם לי כל איזור הרגליים.

פתחתי את המחשב ובדקתי המצאות אבק, לא היה יותר מדי, רק על המאווררים הקדמיים וניקיתי אותו. לאחר מכן הרצתי אותו ווידאתי שכל המאווררים זזים...

המאווררים במחשב הם שניים בכרטיס מסך - זזים. שניים מלפנים - זזים. אחד בקירור של המעבד - זז. אחד שלא זז מאחור.. לא בטוח אם הוא מתישהו זז אבל בכל מקרה עכשיו שמתי לב שהוא סטטי.

הורדתי SpeedFan וצילמתי את התוכנה בזמן שאני משחק BF4.. זה לאחר כמה דקות משחק :

אשמח לעזרה .. תודה!

פורסם

המאורר שלא זז מאחורה אמורה לפלוט את כל החום שמצטבר במארז לבחוץ. אם הוא לא עושה את זה אז מצטבר חום במארז ובעצם כל המאוררים שאמורים לקרר הם לא שווים (כי הם "דוחפים" אוויר חם לגופי קירור וגורמים להם להישאר חמים)

בקיצור תחליף את המאורר שלא פועל מאחורה למאורר חדש וטוב (שים לב שאתה מרכיב אותו שאתה מרכיב אותו בצד שהוא מוציא את האוויר מהמארז ולא להפך !)

פורסם
  • מחבר

הסקת שהוא התקלקל והפסיק לעבוד..

יכול להיות שהוא פשוט לא מופעל?

איך אני שולט על ההפעלה של המאווררים?

פורסם

בדקת אם הוא מחובר ?

פורסם

הסקתי שאם כבר פתחת את המארז אז היית שם לב אם הוא לא מחובר לחיבור חשמל. ואם השתמשת בתוכנה כמו speedfan ובהנחה שהלוח אם שלך תומך ומאפשר לך לשנות מהירות המאוררים אז הייתה יכול לראות ו לשנות את המהירות של המאורר..

אז אם הוא מחובר כנראה שהוא סתם מקולקל אם המחשב חדש תפנה לחברה ותבקש אחד חדש כי זה היה מקולקל כנראה מהתחלה

פורסם

לפעמים כן, לפעמים יש בעיה אחרת כמו שהוא מחובר לבקר מאווררים של המארז והוא זה שלא תקין, או ששכחו לחבר שם איזה שהוא כבל

פורסם
  • מחבר

הסתכלתי יותר לעומק וראיתי שמשהו התנתק.. חיברתי והם חזרו לעבוד וגם הטמפרטורה בסדר עכשיו :)

תודה לכל העוזרים!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים