עבור לתוכן

הצילו! הארד-דיסק 160GB חדש עובד ב-PIO

Featured Replies

פורסם

לפני יומיים רכשתי HD של WD עם קיבולת של 160GB ובאפר של 8MB

חיברתי אותו למחשב, עשיתי מחיצות (אחת של 10GB לכונן של מע' ההפעלה ואחת של כל השאר) והתקנתי את מע' ההפעלה על מחיצת ה-10GB...

לתדהמתי גיליתי שלקח למחשב המון זמן לעלות לאחר התקנת ה-XP ולאחר בדיקה קצרה גיליתי כי ההארדיסק שלי עובד במצב PIO במקום במצב DMA.

ניסיתי להחזיר את מצב DMA במספר דרכים שונות, כמו: להסיר את Primary IDE Channel ולתת למערכת להתקינו מחדש, פעולה שלא עזרה.

חיפשתי ב-Google והגעתי לכל מיני אתרים המסבירים איך ניתן לסדר זאת דרך ה-Registry, ניסיתי וגם זה לא עזר.

לכן, יצרתי מחיצה על ההארדיסק השני שלי (WD קיבלת 80GB ואף הוא 8MB באפר) שמחובר עם החדש כ-Slave והתקנתי עליו את מערכת ההפעלה.

לאחר התקנת מערכת ההפעלה על ההארדיסק הישן של ה-80GB, המערכת עובדת מצויין, על DMA והכל עובד מהר כפי שצריך.

רק הבעיה היא, שההארדיסק החדש, ה-160GB , עדיין עובד על DMA! אפילו שמערכת ההפעלה אינה מותקנת עליו והוא רק מחובר כ-Slave.

ניסיתי גם לעדכן את הצ'יפסט של לוח האם שלי (ALi Magic) וזה אכן התקין לי משהו שקשור גם ל-IDE, אך לא פתר את הבעיה.

מה יכולה להיות הבעיה ומה עוד אני יכול לעשות?

פורסם

ההרדיסק מחובר עם כבל IDE של 80 גידים?

פורסם
  • מחבר

כן,

והוא מחובר ביחד עם ההארד-דיסק של ה-80 ג'יגה של WD כי הייתי בטוח שהם יעבדו פיקס ביחד! אני ממש מופתע ומאוכזב מהבעיה, ההארדיסק עובד ממש לאט במצב PIO ותוקע את כל המחשב... איפה יכולה להיות הבעיה?

פורסם
  • מחבר

למעוניין לדעת:

הבעיה הייתה בלוח, כנראה יש לו בעיה לעבוד עם הארדיסקים חדשים גדולים...

החלפתי לוח ל-ABIT NF7 והוא עובד על DMA.

הלוח הקודם, איתו הייתה הבעיה:

ASUS A7A266

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים