עבור לתוכן

שמירה על איכות חיי סוללה חדשה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחר תקופה ארוכה בה הסוללה של הנייד לא עבדה רכשתי חדשה ( 350ש"ח מקורית מ DCS למחשב HP ).

הסוללה הקודמת פשוט הפסיקה להיטען ובכדי לשמור על הנוכחית רציתי לשאול מה הדרך הכי טובה לשמור על אורך חיי הסוללה ( לא שתעבוד יותר זמן שהמחשב דולק, אלא שתישאר בחיים ולא תהרס )?

בהנחה שרוב הזמן אני ליד מקור מתח, האם זה תקין להשאיר את הסוללה מחוברת למתח ונגיד פעם ביום לנתק ולהטעין?

לבצע פריקה מלאה של הסוללה והטענה מחדש?

אשמח לקבל עצות.

תודה רבה.

פורסם

במידה והמחשב מחובר לחשמל כל הזמן, על מנת לשמור על חיי הסוללה יש לפרוק אותה אחת לשבועיים בערך ( לא צריך לרדת ל 0 , אפשר ל10% ) .

פריקה כל יום הינה מיותרת ותשחק את הסוללה יותר מהר.

פורסם

בולשיט .

אם מדובר בנייד סטנדרטי שיודע לעבוד על חיבור ישיר לחשמל (ללא סוללה) ,

אז אחרי טעינה מלאה מומלץ לנתק פיזית את הסוללה מהנייד כדי לשמור על חייה.

רק במידה ויש צורך לעבוד על הנייד ואין זמינות לשקע חשמל , רק אז יש טעם לחבר

את הסוללה .

כל הנאמר לעיל אינו תקף לטאבלטים וחלק מהניידים ההיברידיים , ששם הזנת החשמל נעשית אך ורק דרך הסוללה שהיא לרוב מובנית .

פורסם

אני רק אוסיף שלדעתי זה מיותר לקנות סוללה מקורית ובטח בטח ב-350 ש"ח למוצר כימי מתכלה. באותה עלות אתה יכול לקנות 2-3 סוללות לאורך השנים שיספיקו לך גם ליותר זמן.

במקום סוללה מקורית לשנתיים נניח שעולה 350 ש"ח, סוללה חלופית כל שנתיים שעולה 100~ ש"ח = 6 שנות עבודה. זאת במידה וסוללה ממוצעת תספיק לך נניח לשנתיים או יותר אז מה טוב.

פורסם
  • מחבר
אני רק אוסיף שלדעתי זה מיותר לקנות סוללה מקורית ובטח בטח ב-350 ש"ח למוצר כימי מתכלה. באותה עלות אתה יכול לקנות 2-3 סוללות לאורך השנים שיספיקו לך גם ליותר זמן.

במקום סוללה מקורית לשנתיים נניח שעולה 350 ש"ח, סוללה חלופית כל שנתיים שעולה 100~ ש"ח = 6 שנות עבודה. זאת במידה וסוללה ממוצעת תספיק לך נניח לשנתיים או יותר אז מה טוב.

המחיר שמצאתי באיביי התקרב ל 250 שקלים בגלל המשלוח הסופר יקר ( יותר מעלות הסוללה ). כשיצרתי קשר עם המוכר הוא אמר שמשלוח סוללות זה עניין יקר ואין אפשרות למשלוח אחר.

אפשר לקזז מ-ה 350 את המע"מ וזה מה שבפועל עלתה הסוללה, לא כזה נורא.

בעבר שאלתי כאן לגבי הנושא:

http://hwzone.co.il/community/threads/535682-%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%9C%D7%94-%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%A2%D7%9F-%D7%9C%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-%D7%A9%D7%9C%D7%90-%D7%91%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8-%D7%A9%D7%9C-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%A4%D7%94#.VHWLDcn-s94

או שאין משלוח לישראל ואז צריך לערב עוד חברה בנושא וזה גם ממש מייקר, או שיש משלוח והוא יותר יקר מהסוללה.

אז העדפתי כבר לקנות משהו כאן בארץ וזהו.

--

ואין קשר לכותרת אבל אולי מישהו יענה..

אני שוקל להחליף את כונן הדיסקים לכונן SSD.

רק שיש במחשב SATA1, לפחות ככה נדמה לי:

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01997737&cc=lb&dlc=en&lc=fr

האם יש טעם בכלל?

יווצר צוואר בקבוק?

נערך על-ידי יניב51

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים