עבור לתוכן

מסיבת רשת קטנה

Featured Replies

פורסם

אוקיי , ביום שישי אני וחברים מתכננים מסיבת רשת קטנה בביתי , עכשיו , בבית יש לי שני מחשבים , אחד עם שני כרטיסי רשת , ואחד עם כרטיס רשת אחד , יש לי כבל לא מוצלב שמחובר למודם וכבל מוצלב שמחובר למחשב השני , עכשיו , החברים מביאים איתם עוד מחשב אחד , מה שאני רוצה לשאול זה , אם החברים יביאו איתם עוד מחשב עם כרטיס רשת ועוד כרטיס רשת כדי לחבר על המחשב השני שלי(זה שמתחבר מהמחשב הראשון בכבל מוצלב) ואז אני יחבר לכרטיס רשת של המחשב השני את המחשב השלישי , אני יוכל לעשות את שלושתם ברשת אחת עם שיתוף אינטרנט ללא SWITCH?

ואם לא או בכלל זה קשה להסבר , אז אחד החברים מסוגל להביא SWITCH\HUB... והכבלים שיש לי בבית זה , אחד 10מטר מוצלב , 1 שהוא 2מטר לא מוצלב , ועוד שני כבלים מוצלבים 2מטר , מה אפשר לעשות איתם במקרה ויש SWITCH\HUB...

הרשת כרגע מוגדרת ככה:

1st lan card @ 1st comp:

IP : 10.0.0.1

Subnet : 255.0.0.0

gateway : 10.0.0.138

DNS: bezeqint dns

2nd lan card @ 1st comp :

IP : 192.168.0.1

Subnet : 255.255.255.0

Gateway : none

DNS : same DNS as in the 1st lan card

1st lan card @ 2nd comp :

IP : 192.168.0.2

Subnet : 255.255.255.0

Gateway : 192.168.0.1

DNS : same DNS

אני מקווה שהבנתם מה הולך ומצטער על ההודעה הארוכה אבל אני צריך קצת עזרה כאן למרות שבתיאוריה אני יודע מה לעשות.

*שאתם מסבירים , גם תסבירו איך לחבר הכל פיזית(מוצלב \ לא מוצלב \ למחשב\מודם\ראוטר\האב)

פורסם

זה צריך לעבוד, כן.

מודם לכרטיס ראשון במחשב 1, עם כבל ישר.

כרטיס שני במחשב 1 לכרטיס ראשון במחשב 2, עם כבל מוצלב.

כרטיס שני במחשב 2 לכרטיס ראשון במחשב 3, עם כבל מוצלב.

על כל הכרטיסים ברשת הזאת אתה מגדיר IP מאותו הסוג (תמשיך הלאה ל-192.168.0.3, 192.168.0.4 וכו', ככה על כל כרטיס וכרטיס בתצורה הזאת).

אז ה-IPים יהיו כך:

מודם (?) לכרטיס ראשון (10.0.0.1) במחשב 1, עם כבל ישר.

כרטיס שני (192.168.0.1) במחשב 1 לכרטיס ראשון (192.168.0.2) במחשב 2, עם כבל מוצלב.

כרטיס שני (192.168.0.3) במחשב 2 לכרטיס ראשון (192.168.0.4) במחשב 3, עם כבל מוצלב.

Gateway ושרתי DNS תגדיר רק בכרטיסים שדרכם מגיע האינטרנט (Gateway תמיד ל-192.168.0.1).

כלומר: Gateway ו-DNS יוגדרו על הכרטיסים שכתובתם 192.168.0.2, ו-192.168.0.4.

במחשב 2, האינטרנט מגיע דרך הכרטיס 192.168.0.2 ולא דרך הכרטיס 192.168.0.3 שנמצא עליו. לכן על הכרטיס הזה לא צריך להגיד Gateway ו-DNS.

כמובן שכל זה היה יכול להיות הרבה הרבה הרבה יותר פשוט אם הייתה רכזת (HUB/Switch). אם המודם שלך תומך בזה (אם הוא גם נתב, או תומך בריבוי IPים), חבר את המודם לרכזת ואת כל המחשבים גם לרכזת וזהו. הכל יעבוד מצויין. אם המודם לא תומך בזה, או שאתה לא יודע אם המודם תומך או לא, עזוב ותחבר כך: מודם לכרטיס ראשון במחשב 1, כרטיס שני במחשב 1 לרכזת, וכל שאר המחשבים לרכזת.

במקרה כזה, תצטרך רק במחשב אחד 2 כרטיסים (כל זאת כמובן אם אתה חייב שיתוף אינטרנט), וגם זה לא בטוח.

מודם לרכזת = כבל מוצלב.

מודם למחשב = כבל ישר.

מחשב לרכזת = כבל ישר.

מחשב למחשב = כבל מוצלב.

כל אלה מדברים על יציאות רגילות. אם יש לך יציאת Uplink על הרכזת, פשוט תסתכל איזה כבל צריך לפי מה שרשמתי, ותהפוך אותו. כלומר: אם ליציאה רגילה מחברים מוצלב, ל-Uplink צריך כבל ישר. אם לרגילה מחברים ישר ל-Uplink צריך מוצלב.

פורסם

נראה לי שבנוסף אתה צריך להגדיר network bridge על המחשב השני

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולכם , לדעתי יהיה יותר קל עם כרטיסי רשת ללא רכזת...

לפורשר , זאת הייתה התיאוריה שלי... פשוט לא הייתי בטוח בה...

פורסם

מסיבות שונות ומשונות זה ממש לא יעבוד ככה...

הם חייבים להיות על סאבנט שונה אחרת המחשב לא ידע לאיזה כרטיס לגשת כל פעם

בכל מקרה אני אהיה היום אצל גיא (סטינגר) אז אני אראה לו

פורסם

הא? סאבנט שונה?

אצלי זה עבד ככה מצויין.

פורסם

לא יכול להיות ששמת על מחשב שני כרטיסי רשת עם כתובות של 192.168.0.1 ו 192.168.0.2 וזה עבד בלי בעיות פשוט בגלל שהמחשב לא ידע לאיזה כרטיס לפנות כשהוא מחפש את המחשב 192.168.0.3

אם תשים אחד מהם 192.168.0.1 ואת השני 10.0.0.1 אז הוא ידע טוב מאוד לאיזה כרטיס לפנות בשביל 192.168.0.3

(זה קצת יותר מסובך מזה וכולל לדעת מה זה בכלל סאבנט ומה זה סאבנט מאסק ואיך עובדים עם זה אבל תאמין לי שאני צודק)

פורסם

על תגדיר network bridge זה ידפוק לך את הרשת (נוסע בLP ולא עבד ובלי network bridge זה כן עבד)

פורסם

האמת, עשיתי את זה עם אייפי מסוג 10.0.0.1 וכו', ולא 192.168.0.1. זה היה מזמן, אבל אני יודע שזה עבד.

יכול להיות גם שהיו סאבנטים שונים על כל כרטיס (אני כבר לא זוכר), אבל בכל מקרה, כולם היו אייפים של 10 והייתה רשת "אחת" בין כולם, בלי שום bridge.

פורסם

זה אפשרי שכולם עם IP מאותו סוג וסאבנטים שונים אבל כמו שאמרתי זה הסבר ארוך למה בדיוק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים