עבור לתוכן

צה"ל משדרג בלי לשאול בפורום מפרטים

Featured Replies

פורסם

אני יכול להעיד שאצלי יש שני מחשבים תותחים ויקרים.....

אחד Xeon 2.66x2 עם 2 ג'יגה זיכרון ו Quadro 4.... נראה לי שהוא עלה איזה 50 אלף בזמנו או משהו כזה...

ואחד xeon 2.0x2 עם 2 גיגה זיכרון ו Quadro 2... האמת שהוא דיי מעאפן, אבל הוא היה יקר בזמנו.

שאר המחשבים הם או פנטיום 3 ישנים...

או P4 1.8\2 Williamette עם בדרך כלל giga זיכרון... לפעמים יש איזה Matrox G450... לפעמים משהו קצת יותר נורמלי... אבל אין דברים חדשים מדי.

כולם עם מסכי 21".

לזכות הצבא יאמר שאנחנו באמת צריכים את המחשבים האלה. היינו מתים לעוד מחשבים עם מעבד כפול (או לפחות איזה מעבד קצת יותר נורמלי מ P4 1.8 williamete).... כי אנחנו באמת צריכים אותם והם חוסכים לנו זמן. גם את המסכים אנחנו מנצלים (ואל תשכחו שכן יש הצדקה למסכים איכותיים.... כי אחרי הכל אצלנו עובדים מול המסך ממש הרבה). למרות שלדעתי מסכי 19" גם היו מספיקים (משום מה אף פעם לא נתקלתי במסך 19 בצבא... ).

בקשר לעכברים: אני לא יודע מה הדברים האלה על ה MX700... אבל ביח' שלי אין זכר לזה. עד עכשיו עבדנו עם עכברים מסריחים בעלי 3 לחצנים (כתוב IBM...אבל זה לוג'יטק OEM) או עכברים ממש גרועים שבהם במקום גלגלת יש לחצן מעצבן ורקוב. לאחרונה היח' שלי קנתה מכספה (כלומר לא רכש של צה"ל) לכמה מחשבים עכברים אופטים- העכבר האופטי הפשוט ביותר של מייקרוסופט, שעולה 60 ש"ח. וכן- צריכים את זה. אני עדיין עובד עם עכבר גלגלת מחורבן.

לרעת הצבא (או ח"א) יאמר שאני כן רואה מחשבים שלא צריך. בצבא יש מערכת אינטרא-נט ובה גם כל הזמן שולחים מיילים (זה הדרך שבה דברים עובדים בצבא היום... הכל מיילים). ואני רואה מחשבי רשת פנימית כאלה (שמה שעושים בהם זה לגלוש באינטראנט ולהיות ב Outlook) שהם P4 עם מסכי 21". בשביל מה צריך את זה??? בעוד שאנחנו עובדים עם תוכנות כבדות על P3 מחורבן משתמשים ב P4 חדש בשביל לגלוש.... מה שכן במחשבים החדשים שקנו שמיועדים לרשת באמת אין דברים כמו DVD (או כוננים בכלל)... ויש מארז יותר זול.... אבל כן יש שם עכברים אופטים...(שלא צריך שם). אני מבין את זה שלפעמים רוצים לקנות מחשב חדש לרשת הפנימית, אבל סלרון היה מספיק בהחלט (ולא רק להם).

ן- ido (גם אני), איפה ראית מחשבים בצבא עם כוניים מקומים של 40-80 ג'יגה? אני לא נתקלתי בזה (פרט למחשב מסויים מאוד אצלנו, שבו כן יש לזה צורך- וזה אפילו לא מספיק).

ודיי עם השטויות האלה של "הצבא צריך לקנות מחשבי AMD" וכל השטויות האלה.

1. תאמינו לי שגם בצבא יש אנשים שקצת יודעים מה הם עושים (למרות שהם מעטים)..... לפעמים יש הצדקה לדברים.

2. כפי שאמרו- לצבא יש הסכמי רכש עם חברות כמו HP, IBM וקומפאק. הוא לא יכול לבוא ולהרכיב מפרט בזיג זאג לכל מחשב ומחשב. הוא קונה כמות מחשבים גדולה (ואני מניח שזה יוצא זול) מהחברה (עם מפרט דיי קבוע) ואחרי זה בתוך הבסיסים עוברים למי שיותר צריך ולמי שפחות בצריך... בהתאמה לכוח שלהם וכו'.

3. בסך הכל במקומות שבהם לא צריך מחשבים חדשים- כן, אין מחשבים חדשים מדי או חזקים מדי (כלומר P3 או משהו כזה).

4. צהל זה צהל.... ברור שיש קצת בזבוז בעניין המחשבים. אבל כאדם (ככל אנשי פורום זה) שתמיד מתעניין בענינים האלה בכל מקום שהוא נמצא (חוקר איזה מחשבים יש שם) יחסית יש איזון מסויים בעניין. כלומר המחשבים מגיעים לאיפה שצריך אותם. נכון, זה לא מוחלט ולפעמים יש בזבוז.

פורסם

זה כמו שהמשטרה תקנה מכוניות פרארי לכל השטרי תנועה ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים