עבור לתוכן

צה"ל משדרג בלי לשאול בפורום מפרטים

Featured Replies

פורסם

חיל האוויר החל להחליף את המחשבים של כל מפקדי הגפים במחשבים מתקדמים בעלי מסך שטוח, וכיתות המחשבים בלשכת הגיוס בתל השומר צוידו במחשבי פנטיום 4 במהירות 2.8 גיגה הרץ עם די וי די. דובר צה"ל: כל רכישה מתבצעת לאחר חישוב עלות מול תועלת

גל מור

במקביל, חיל האוויר החל להחליף את המחשבים של כל מפקדי הגפים במחשבים מתקדמים בעלי מסך שטוח. זאת, נוסף על רכישת העכבר האופטי האלחוטי של לוג'טק, MX 700, עבור מאות קצינים בצה"ל. פנינו לדובר צה"ל ושאלנו מה ההצדקה לרכישת ציוד מיחשוב כה יקר בתקופה של קיצוצים, כאשר השימוש בו כה בסיסי (הן במקרה של לשכת הגיוס והן, לרוב, בעניין קציני צה"ל).

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2890230,00.html

אכן מדינה במשבר וקיצוצים בכל המקומות, קשה, קשה... אבל זה לא יפריע לכמה מפקדים להשתמש בעכברים אופטיים אלחוטיים שעולים 500 שקל, וכמובן שכל אחד מהם זקוק למחשב על עם DVD ומסך LCD בשביל להכנס לאתרי פורנו ולשחק סוליטר :P

הדבר הטוב היחידי שאולי ייצא לי מזה זה שאם השדרוג הוא גם בלשכת הגיוס בחיפה בחיפה אני לא אצטרך לחוות את המסכים המרצדים בפסיכוטכני ששמעתי עליהם כה רבות

פורסם

עלות ותועלת עלאק..

בהתחשב בעובדה שצה"ל משתמש במחשבים בעיקר לצרכי OFFICE כגון מסמכים ודואר, אני לא רואה שום סיבה למה מעבדי AXP1800 לא היו מספקים את הכיתות.

אני דווקא בזמני ניסיתי לפנות לאיזה אחראית רכש במפקדת זרועות היבשה או בקשר (לא זוכר בדיוק), וניסיתי להציע מפרט מבוסס AMD.. אבל אף פעם לא חזרו אלי.. :P

ובאמת ההפרש בין DVD ל-CD הוא גם ככה כמעט כלום במחיר.. בעוד יש מצב שבעתיד יהיו מדיות שישוחררו רק על DVD או לומדות של צה"ל.. לכן זו דווקא השקעה נבונה.

לזכותו של צה"ל יאמר שמחשבים שורדים כמעט עשור משידרוג לשידרוג, אפשר גם למצוא גם מחשבי Pentium2 ללא כל בעיה.. ולכן שווה להשקיע במערכת חזקה שתשאר כך למשך זמן..

מסכים דקיקים בד"כ נותנים רק למפקדי בסיסים, שבדיוק כמו מנהלים בחברות זקוקים לשטח עבודה נרחב על השולחן שלהם..

אבל מפה עד ל-MX700 למאות קצינים הדרך ארוכה עד מאוד..

פורסם

אולי עכשיו בסימולטור בבחינות לחיל האויר לא יירו במשולשים...

פורסם

הלוואי שמחשבים בצה"ל היו מחזיקים עשור...

כשהייתי אפסנאי (אי שם ב2001) המערכת שלנו נוהלה על (תחזיקו חזק) 386 40MHZ קצת אחרי שהגעתי לשם החליפו לנו מחשב ל 486DX2 66MHZ

רק צריך להזכיר שבאותו זמן המחשב שלי בבית היה פנטיום 3 800 וגם זה היה מחשב ישן יחסית שלא שדרגתי בגלל שהייתי בצבא

פורסם

מסך שטוח זה לא LCD, אחרת היו מציינים את זה במפורש.

והצבא לא קונה מחשבים מבוססי AMD בגלל הסכמי רכש במיליוני דולרים עם החברות שמספקות את המחשבים כמו IBM ו-Intel. לא סביר שמישהו הלך והרכיב מחשב מחשב בעצמו וחשב איזה עכבר לשים ואיזה מסך, רוב הסיכויים שזו חבילה שהצבא קיבל מאחת החברות שמספקות את המחשבים, ובמחיר נמוך הרבה יותר ממה שזה היה עולה לצרכן הביתי.

פורסם

זה ברור שזו חבילת רכש שכזו.. אבל בסופו של דבר אני בטוח שניתן לארגן גם כאלו שיהיו מבוססות על AMD.

כבר הייתי בחלק ממכסני הצבא ואתה רואה שם ערימות של מאות מחשבי IBM חדשים (ושחורים..) מורכבים מראש מוכנים על משטחים בתוך קופסאות.

ולמפקדי בסיסים עדיין יש מסכי LCD.. גם אם לא לזה התכוונו בכתבה.

פורסם

איזה באסה אפילו לצבא יש mx700 ולי יש mx500 :-[

אבל הכרטיס מסך בטח ob אז שלי עדיף :D

פורסם

אתה עושה תחרות עם צה"ל למי יש מחשב יותר טוב?

מחשבים, זה כסף קטן בשביל צה"ל

בכמה יחידות בצה"ל יש מחשבים שאנשים פה היו פשוט חולמים עליהם...

(מעבדים בדואל, QUADRO FX, שני מסכים 21" (חלקם LCD) ועוד...)

פורסם

לפי דעתי, הצבא לא כ"כ בוחר מפרט בעצמו ומרכיב אותו...

הוא מציע מכרזים גדולים, וחברות שונות מציעות מפרטים שונים במחירים שונים. אינטל בד"כ מציעה הצעות שמבחינת כמות וכנראה גם מבחינת מחיר הם משתלמות. אם משתמש ביתי צריך לקנות מעבד מסוים ב-X ש"ח, אז אינטל תציע במכרז מחיר נמוך הרבה יותר, שבהחלט יכול להיות שהופך למשתלם. אל תשכחו, שמדובר בהרבה מאוד מחשבים, אז יש לה אינטרס להוריד מחירים.

כנ"ל גם לגבי חברות שמציעות מערכות מחשב שלמות.

בקשר לעכבר? כמו שזה מוצג בידיעה זה באמת אדיוטי, אבל בהחלט יכול להיות שאיזה 2 מפקדים קיבלו את העכבר הזה כבונוס או משהו, והכתב החליט שזה בכל המפרטים. מתוך נסיון עם כתבים של ynet, אני לא הייתי מתפלא אם זה המצב.

פורסם

כמו שאמרו פה צה"ל מוציא מכרזים....ואינטל\IBM מסוגלות הרבה יותר לספוג הפסד ברווחים(כלומר להוזיל מחירים וללכת לקראת צה"ל) מאשר קונצרן קטן(בארץ!) כמו AMD.

המחירים שנמכרים מחשבים לצה"ל הם גרושים לעומת המחירים לצרכן הביתי.

פורסם

כמו שאמרו פה צה"ל מוציא מכרזים....ואינטל\IBM מסוגלות הרבה יותר לספוג הפסד ברווחים(כלומר להוזיל מחירים וללכת לקראת צה"ל) מאשר קונצרן קטן(בארץ!) כמו AMD.

המחירים שנמכרים מחשבים לצה"ל הם גרושים לעומת המחירים לצרכן הביתי.

פה יש לך טעות מרה, תחפש קבלות של ציוד שנרכש ותראה באיזה סכומים מדובר, אולי קניות בסיטונאות שמתבצעות מוזליות באופן כלשהו ממחיר הקניה, אבל יצא לי לא מעט לראות לפטופים שרכשו בסכומים של כ 11-12 אלף ליח', וכיוון שתכלס חיי מדף של מוצר כזה הוא כ 5 שנים, לדעתי מדובר בבזבוז (הסוללה תוך שנתיים-שלש, שלא להזכיר את השימוש ה"גס" שאנשים מבצעים בציוד צבאי), ותיקונים יקרים מאוד לאחר שנות האחריות (בד"כ כ-3-4 שנים, תלוי בחברה המספקת את המוצר)

אני מניח שיש איזשהי תועלת בדבר של קניית מחשבים בחוזים כאלה, אך כמו שכבר נאמר, אף אחד לא צריך יותר מפנטיום 1.8 גיגההרץ לשימוש שוטף, שלא לדבר על דיסקים קטנים (20-30 גיגה ?) בד"כ רוב המחשבים הצבאיים סה"כ משמשים לאכסון מסמכים ומצגות, וגם עם יותר מזה, אין צורך בכמות עצומה של נפח, ובכל זאת במחשבים החדשים אפשר למצוא כונני 40-80 גיגה.

בקניה בודדת של דיסק, ההפרש במחיר בין הנפחים זעום יחסית, אך בקניה של ציוד חדש אני חושב שאפשר לחסוך, כנ"ל לגבי רכש מעבדים.

פורסם

בתור אחת שעוסקת בהזמנת ציוד ורכש בצבא דרך האינטרנט, אני יוכלה להעיד שלא כל רכישה שצה"ל מבצע היא בעלת תועלת. לרוב זה סתם כמו איזה צעצוע. עכשיו רכשנו מין רכב מצ'וקמק כזה שמנקה מדרכות אז הרס"ר החליט שהוא חוזר אחורה בזמן, בערך לגיל 4 ועושה עם הדבר הזה סיבובים בבסיס מהבוקר עם חיוך מאוזן לאוזן.

מסכים דקיקים רק לקצינים בכירים? תעשה לי טובה. יש לנו מחסן אוטומטי ממוחשב מחורבן שמספיק לו מחשב XT עם מסך ירוק בשביל המעברים ותוכנה מפגרת שכל מה שהיא עושה זה להגיד לקופות שם כמה ברגים להוציא, לאשר שהם הוצאו ושהשובר על המדבקה יצא ואם להדפיס חדש. עבדתי שם איזה חודשיים, כל מה שעשיתי זה לספור ברגים ושבבים וכל מיני זבל, ללחוץ 1, אנטר, 1, אנטר, אנטר ומדי פעם את המספר האישי. ושם, ולא בשום מקום אחר הם החליטו לשים מחשבים מדגם פנטיום 4, שחורים אלגנטיים כאלו, עם מסך שטוח ודק, למה? לאסוף אבק??? איזו שטות... במשרדים לאומת זאת, לא תמיד ולא בכל מקום יש מחשב נורמלי. יש כונן לדיסקטים ואין הגדרה - סתם, זה ליופי שם, עציץ! אני יושבת פה עם מסך 14 אינץ' עקום שלא נכנס בשולחן ואני יושבת עם חברתי לעבודה אחת בתחת של השניה. ועוד יש לי פה איזה מארז שמתפרק כאילו היה עשוי מעץ וטרמיטים עשו בו חפלה. עכבר מעפן שאין בו גלגלת אלא מעין כפתור כזה שכל הזמן נתקע ואיתו כל מערכת.

וזה רק בתחום המחשוב... כשאני מביאה רשימות DRMS מצבא ארה"ב (מעין רשימה של ציוד שהם רוצים להפתר ממנו ומוכרים לנו בדולר סיוע במאית מהמחיר המקורי או פחות), המנפ"רים (מנהלי פריט) לעיטים מזמינים כל מיני שטויות כמו שולחנות קפה מחורבנים אבל כשצרייך נעלי פשיטה חדשות לקומנדו למשל ואנחנו מוצאים דגם מושלם עם כל החידושים (עם סילון כזה למילוט כמו בסרטים מצויירים, לא יודעת...) הם אומרים שאין תקציב! הם קונים רק שטויות וצעצועים כדי להתלהב אבל שום דבר שבאמת מועיל... :-\

פורסם

אכן מדינה במשבר וקיצוצים בכל המקומות, קשה, קשה... אבל זה לא יפריע לכמה מפקדים להשתמש בעכברים אופטיים אלחוטיים שעולים 500 שקל, וכמובן שכל אחד מהם זקוק למחשב על עם DVD ומסך LCD בשביל להכנס לאתרי פורנו ולשחק סוליטר :P

וכן, תפסנו את הסגן מב"ס מחטט באתרי BDSM. עכשיו כולנו יודעים על מה הוא חושב כאשר בנות נשפטות בפניו. :P

פורסם

בכמה יחידות בצה"ל יש מחשבים שאנשים פה היו פשוט חולמים עליהם...

מעבדים בדואל, QUADRO FX, שני מסכים 21"

אלו בד"כ אנשים שזקוקים לזה כמו עורכים גרפיים, והרכש נעשה מחו"ל..

אני מכיר איזה חייל שהזמין משהו בסגנון לפני הרבה זמן (עוד בימי ה-Quadro4), והוא אומר שעד שהם מקבלים את האישור התקציבי, החלקים כבר התיישנו וצריך לשנות את ההזמנה.. ואז צריך לאשר אותה שוב.. :P

אני זוכר גם פעם שהייתי בפלונטר ואמרו לי שהיתה איזה יחידה שהזמינה שאטל עם מעבד 3GHZ (בזמן שהם עוד עלו 4500+ ש"ח), וכרטיס Ti4600 כי הם היו צרכים מחשב חזק שיהיה נייד וניתן לקחת לשטח..

פורסם

אני לא אגיד פה איזו יחידה זאת.

אבל זה לא עורכים גרפיקאים :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים