עבור לתוכן

בעיה ביצירת RAID בלוח אם של Gigabyte

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח אם Gigabyte GA-Z97X-Gaming G1

קניתי 2 כונני samsung SSD 840 evo 250 Gb.

אני רוצה לעשות UEFI RAID 0

פעלתי עפ"י ההוראות של הלוח אם:

image.jpg

image.jpg

לאחר השלב הזה אני שומר ויוצא אבל המחשב נתקע, הBIOS לא מצליח לעלות

בלוח אם הצג נתקע על ההתראה AD שלפי החוברת זה AD = Issue Ready To Boot event for OS Boot.

.

והדרך היחידה היא ללחוץ על הכפתור איפוס של הBIOS והוא חוזר להגדרות המקוריות.

אשמח לדעת מה יכולה להיות הבעיה, תודה.

(קישור לUser's Manual)

פורסם
  • מחבר

זה אפשרי למרות שזה לא באמת פותר לי את הבעיה שנתקעתי בה.

בנוסף אני רוצה שהמחיצות בSSD יהיו GPT והבנתי שע"מ שאוכל לבצע booting מהם זה צריך להיות UEFI.

פורסם
  • מחבר

יש לו כמה יתרונות על MBR, ואם המחשב תומך אז למה לא?

פורסם

איזה יתרון רלוונטי למקרה שלך?

פורסם
  • מחבר

On an MBR disk, the partitioning and boot data is stored in one place. If this data is overwritten or corrupted, you’re in trouble. In contrast, GPT stores multiple copies of this data across the disk, so it’s much more robust and can recover if the data is correupted. GPT also stores cyclic redundancy check (CRC) values to check that its data is intact — if the data is corrupted, GPT can notice the problem and attempt to recover the damaged data from another location on the disk. MBR had no way of knowing if its data was corrupted — you’d only see there was a problem when the boot process failed or your drive’s partitions vanished.

פורסם

הסתדרנו 30 שנה בלי זה נסתדר גם עכשיו. GPT כרגע קריטי רק לכוננים בנפחים גדולים מאוד או למשתמשים שצריכים יותר מארבע מחיצות פיזיות על הדיסק.

פורסם

גרמת למחשב לפנות לצ'יפ של הRAID אבל לא קינפגת את הצ'יפ עצמו.

במהלך הPOST תלחץ crtl+i או ctrl+l (אני אף פעם לא זוכר את השילוב המדוייק) וזה ייקח אותך ל"ביוס" של הצ'יפ RAID.

נראה משהו כזה: http://goo.gl/AAcwQB

סדר לעצמך RAID כרצונך, אל תשכח דרייבר על דיסק און קי לטובת ההתקנה של הווינדוס, אחרת ההתקנה תיכשל. אפשר להוריד אותו מהאתר של היצרן.

פורסם

windows 7 ו8 זיהו לי RAID של אינטל בלי בעיה.

פורסם

בהתקנה?

אצלי הוא נתקע קבוע על 89% בפריסה של הקבצים אם אני לא נותן לו דרייבר.

חשבתי ללכת על בטוח :-)

פורסם

עבד לי פעמיים בחודש האחרון עם WINDOWS 8.

פורסם

אין לי מושג למה זה נתקע אצלי אבל בכל מקרה, לא מזיק שיהיה את הדרייבר הנ"ל יחד עם עוד כמה חשובים כמו הכרטיס רשת באיזה תיקייה בדרופבוקס.

פורסם
  • מחבר
גרמת למחשב לפנות לצ'יפ של הRAID אבל לא קינפגת את הצ'יפ עצמו.

במהלך הPOST תלחץ crtl+i או ctrl+l (אני אף פעם לא זוכר את השילוב המדוייק) וזה ייקח אותך ל"ביוס" של הצ'יפ RAID.

נראה משהו כזה: http://goo.gl/AAcwQB

סדר לעצמך RAID כרצונך, אל תשכח דרייבר על דיסק און קי לטובת ההתקנה של הווינדוס, אחרת ההתקנה תיכשל. אפשר להוריד אותו מהאתר של היצרן.

זאת לא הבעיה, אתה יכול לראות במדריך שככה עושים LEGACY RAID BIOS ולא UEFI, וזה אכן עובד אצלי.

אבל אני שואל על ההגדרה של UEFI RAID

פורסם

טוב. UEFI RAID זה משהו שחדש לי, אני אמתין לראות תגובה של מישהו שיודע מה זה.

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים