עבור לתוכן

אני מעוניין לקנות מצלמה דיגיטלית עד 1200 שקל ככה.. ויש לי כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

המצלמה שנראית לי הכי טובה במחיר הכי טוב היא

Fuji Finepix A210 במחיר של 900 שקל , 3.3 מגה פיקסל ובלה בלה בלה

כל הנתונים אתם יכולים לראות כאן http://www.camera4less.co.il/product.asp?pID=87&cID=33

עכשיו דבר אחד ככה קצת גורם לי לחשוד

זה הכרטיס זכרון

ה x-d picture card

אני ממש לא מבין בכרטיסי זיכרון , אבל על פי השם אני מניח שזה כרטיס שאפשר להכניס בתוכו רק תמונות , זאת אומרת שאני לא יוכל להשתמש בכרטיס זכרון שבמצלמה ככונן נייד קטן.

אז רציתי לדעת אם זה באמת ככה

ומה ההבדלים בין כרטיסי זכרון שונים.

ובכלל , המצלמה שאני מעוניין לקנות תספק אותי ? תודה מראש. :o

פורסם

עדיף לך את הCanon A60 וכרטיס זיכרון 128 CF.

נכון שהמצלמה "רק" 2 מגהפיקסל והפוג'י 3, אבל היא יותר איכותית.

פורסם

maybe this camera is cheap but the

xD card cost much much more...

פורסם

אכן כרטיס זכרון מסוג זה הוא יחסית יקר.

לגבי המצלמה, לכאורה מצלמה טובה במחיר מעולה.

הסתכלתי קצת במפרט שלה והחסרון היחיד שמצאתי הוא שאין בורר מצבי צילום (לילה/פורטרט/נוף וכו').

בסכום של 900 ש"ח (3MP!) הקנייה יכולה להיות כדאית למשתמש חובב.

ההתלבטות היא מול CANON A60 2MP.

פרטים נוספים באתר של סטיב:

http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/fuji_a210.html

פורסם

לחבר שלי יש את הA205 של פוג'י שהיא בערך המקבילה של המצלמה שהבאת רק 2MP. כשהוא רואה אותי משתמש בA70 (שהיא המקבילה של הA60 רק 3MP) הוא מתחיל להיות מאוכזב מהמצלמה שלו. יש לה מבנה, צורה ומשקל של צעצוע, אין אפשרות לשינויים ידנים והממשק לא ממש נוח

פורסם
  • מחבר

תודה אנשים

אבל לא עניתם לי על שאלה

חוץ מהמחיר של הכרטיס זכרון

יש לו עוד חסרונות?

ולמה הוא נקרא x-d picture?

זה כרטיס רק לתמונות? אי אפשר להכניס בו חומר ולהשתמש בו ככונן קטן נייד?

ואני ישמח אם תתנו לי הצעות אחרות , ולא את הcanon a60 , אני צלם חובבן , אבל ראיתי את ההבדל בין 2 מגה פיקסל לשלוש , וההבדל יחסית גדול. אז אני לא מתפשר על איכות , לפחות 3 מגה פיקסל.

אז אם אתם יכולים להציע משהו שונה אז תודיעו לי , חשבתי על הcanon a70 , אבל היא 1500 שקל , סכום שאין לי , ידוע לכם על הורדת מחירים בקרוב? יש לי זמן...

יש פה הצעה ב1300 שקל

http://www.p1000.co.il/p1000/default.asp?came=10&UrlAdd=hot%5Fsale%5Fproduct%2Easp%3Fg%5Fid%3D1844551

שנראית לי ממש טובה, תביעו את דעתכם.

עכשיו , שאלה אחרונה שיש לי , למה לא לקנות מצלמה של חברות פחות מוכרות ? אז נכון אין להם שם , אבל מי אמר שהם לא איכותיות? קחו דוגמא מהמצלמות האלה...

Neao DC235B :

400 שקל

http://goop.zap.co.il/fs.asp?PID=38861277&sog=E-Camera

Aiptek DV3300:

600 שקל

Aosta DS3661:

6 מגה פיקסל!!!!

http://goop.zap.co.il/fs.asp?PID=38871021&sog=E-Camera

Microtek Take It D3 :

5 מגה פיקסל!

http://goop.zap.co.il/fs.asp?PID=36578655&sog=E-Camera

אני שואל סתם בתיאוריה... למה לא לקנות מצלמות כאלו?

אני רוצה מצלמה שאני יוכל להסתובב איתה בכל מקום , ממש לשים אותה בכיס , והעיצוב של הcanon נראית קצת מסורבלת עם הפלסטיק הזה שמאונך למצלמה בצד ימין, יש פתרון לזה ? חוץ מזה.. המצלמה גדולה או קטנה יותר מהfuji שהצאתי קודם?

חחח אחים שלי הגזמתי עם השאלות מצטער פשוט קצת מעניין אותי, תודה מראש יאלה ביי

פורסם

בקשר לASOT DS 3661

כתוב"

חיישן פנימי איכותי 3.2 MP.

זום דיגיטאלי 4X ,חיישן 3.2 מגה פיקסל.

רזולוציה מקסימאלית 6.6 מגה פיקסל

למה לא לקנות: זאת מצלמה של 3.2 ולא 6.6 + עדשה של חברה לא מוכרת לא קונים + איכות בניה ונוחות שימוש גרועה אני מבטיח לך.

אותו דבר בדיוק גם בקשר ל-Microtek Take It D3 (גם בקשר ל3.2 MP).

בקשר לOlyp TC 32 Ultra Compact ... אתה צוחק מצלמה ב 199 שקל? זאת מצלמת אינטרנט לא מצלמה אמיתית.

פורסם
חוץ מהמחיר של הכרטיס זכרון

יש לו עוד חסרונות?

ולמה הוא נקרא x-d picture?

זה כרטיס רק לתמונות? אי אפשר להכניס בו חומר ולהשתמש בו ככונן קטן נייד?

למה אתה מציג את הכרטיס באור שלילי? זה כרטיס מצויין!

זה כרטיס חדש יחסית שהוכרז ע"י החברות פוג'י ואולימפוס לפני שנה וחצי בערך.

הוא אפילו די מהיר (אם לא המהיר ביותר בשוק), וגם קטן בצורה משמעותית יחסית לכרטיסים אחרים בשוק.

לדעתי לא צריכה להיות בעיה להשתמש בו ככונן נייד קטן, אבל זו רק דעתי, כי אין לי ממש מושג.

בקשר למצלמות מחברות עלומות שם:

בד"כ אלה הן מצלמות לא טובות בלשון המעטה, כאשר יש מס' סיבות לכך:

א. איטרפולציית חומרה (ניפוח מס' הפיקסלים בתמונה ע"י הוספה מלאכותית של פיקסלים = נפח התמונה גדל אך התוצאה זהה).

ב. חיישן CMOS או CCD (החיישנים שלמעשה "מייצרים" את התמונה הסופית) - גרועים. יש להשוות תמונות זהות ממצלמות שונות ע"מ להבחין בהבדל.

כתוצאה מכך נקבל תמונה "מגורענת" ולא חלקה.

ג. חוסר במצבי צילום שונים (לילה/נוף/פורטרט וכו'...)

ד. אין אפשרויות לשליטה ידנית.

אלה הן הסיבות המרכזיות למחירים הנמוכים של המצלמות הנ"ל.

לצורך העניין אתה יכול לקנות מצלמת 6MP מחברת קבר כזו, ולערוך השוואה מול חבר עם CANON A60 2MP.

אני בטוח שההבדלים ייראו למרחוק. לטובת ה-A60 כמובן.

נסה ודווח.

בהצלחה.

פורסם

ואני ישמח אם תתנו לי הצעות אחרות , ולא את הcanon a60 , אני צלם חובבן , אבל ראיתי את ההבדל בין 2 מגה פיקסל לשלוש , וההבדל יחסית גדול. אז אני לא מתפשר על איכות , לפחות 3 מגה פיקסל.

כאן בדיוק אתה טועה. אם אתה תקח את אחת מהמצלמות האלו אתה מאוד מאוד תתפשר על איכות. ההבדל בין2MP ל3MP הוא לא האיכות אלא גודל התמונה. כמו שe.t אמר, אתה יכול לצלם תמונה ב6MP ולהדפיס מזה תמונה גדולה שנראית נורא או לצלם תמונה בגודל של 2MP (שזה 1600X1200, ממש לא מעט) איכותית

אני רוצה מצלמה שאני יוכל להסתובב איתה בכל מקום , ממש לשים אותה בכיס , והעיצוב של הcanon נראית קצת מסורבלת עם הפלסטיק הזה שמאונך למצלמה בצד ימין, יש פתרון לזה ? חוץ מזה.. המצלמה גדולה או קטנה יותר מהfuji שהצאתי קודם?

הCANON יותר ארוכה מהפוג'י אבל דקה יותר במעט, אפשר להגיד שהפלסטיק בצד ימין הוא בעובי של כל הגוף של הפוג'י.

העיצוב עם הפלסטיק בצד מאוד נוח לאחיזה ובכלל לא בעייתי לנשיאה. הA70 שלי נכנסת גם לכיסים של ג'ינסים

פורסם

בחורציק, תקשיב למה שאנשים פה אומרים לך, הם לא מדברים סתם, הם מבינים.

למצלמות מהחברות הלא מוכרות יש רק נתון של רזולוציה שידע להרשים אותך, וזה לא הכל במצלמות דיגיטליות. יש אופטיקה, יש מצבים ידנים, יש איכות בניה, יש הנדסת אנוש.. יש את כל הפילטרים והמנגון שמיצר תמונה איכותית, שלא עושה אותה מרוחה ומגעילה למרות שזה "6" מגפיקסל.. אל תקנה מכאלה חברות. זה אחד.

דבר שני, ההבדלים בין 2M לבין 3 לא כאלה גדולים. אם אתה תצלם ב1200-1600 במצלמת 2 מגה ובשלוש תראה שכמעט אין הבדל, אם צילמת באותו רזולציה, והמצלמה היא אותה מצלמה (ע"ש קנון A60 A70)

אני קניתי אחרי התיעצות ממושכת קאנון A60. עכשיו שאתה קונה מצלמה, אתה רוצה לראות מה היעוד שלך ממנה. לצלם חברים ורק לכוון ולצלם אותם, בלי להתעסק יותר מידי במסביב, או להשתש בפוקציות ידניות, לכוון ערכים כמו צמצם, פיצוי חשיפה, תריס, וכל מיני מצבים אחרים.. שיתנו לך תמונות יותר יפות.

בקאנון יש את כל האפשרויות הידניות פתוחות לפניך, והיא מצלמה משוכללת למרות שהיא "רק" 2MP.

יש מצלמות רפלקס של ניקון, שהם 2.5 מגפיקסל ומשתמשים בהם לצרכים מקצועים לגמרי ומהם גם אפשר להגדיל תמונות לכל מיני צרכים. רזולוציה משנה רק אם אתה מדפיס ומגדיל ליותר מגדלים סטנדרטיים.

תגדיר תקציב שיש לך, ואנחנו נוכל להמליץ על מצלמה..

אני יעלה עוד מעט כמה תמונות שאני צילמתי עם המצלמה שלי, ואני צלם לא מנוסה, ולא יודע להשתמש כמו שתצריך במצלמה.. כדי להוכיח לך שהתאוריה שלך לא נכונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים