עבור לתוכן

מעבד חדש או גם לוח אם?

Featured Replies

פורסם

היי

לאחרונה נשבר לי המעבד.... :-\ :'(. ביום חמישי אני קונה מעבד חדש.

יש שתי אפשרויות- או לקנות מעבד פנטיום 4 2.8 בבאס 533 (שזה מה שיכול להחזיק הלוח שלי) או לקנות לוח אם חדש ומעבד חדש (HT).

הבעיה היא שיש לי בערך רק 1200~1500 ש"ח. מה אתם חושבים??? עדיף לי להסתפק רק במעבד?

פורסם

עדיף לך להסתפק במעבד כי אם תקנה מעבד מסדרת C פלוס לוח תצטרך גם להחליף זכרונות שזה עוד כסף שאין לך

פורסם
  • מחבר

תודה Decktor.

אשמח לקבל עוד תגובות

פורסם

אני הייתי מציע להתחדש לאט לאט (אני בטוח שהרבה לא יסכימו איתי)

קנה מעבד בסידרת C שתומך ביותר ממה שהלוח יכול להציע (כל עוד עובד עם הלוח הנוכחי)

ואט אט תתחדש גם בלוח אם + זכרונות, וכך תחסוך בקניית מעבד חדש בעתיד..

לפחות לפי דעתי ;)

פורסם

אם הוא יקנה למשל את ה 3.0C וישים אותו על הלוח הזה הוא יעבוד ב 2.0 עם FSB533 ובלי HT (אלא אם כן הלוח לא כזה ישן) מה זה יעזור לו?

פורסם

... ואז יום אחד שיהיה לו כסף, הוא יחליף את הלוח אם והזיכרונות... ולא יאלץ לקנות מעבד חדש בנוסף (שיתמוך בלוח אם ובזיכרונות ;))...

שוב כמו שאמרתי, רבים לא יסכימו איתי, אבל לפי דעתי כשמשהו נשבר זה הזמן להתחדש ולא לקנות מוצר שהיה הכי טוב לפני חצי שנה...

שוב, דעתי.. :-\

פורסם

כשיגיע היום ההוא (אני מנחש שזה יהיה עוד חצי שנה עד שנה) רוב הסיכויים שהוא יגלה שעבר כבר יותר מדיי זמן והוא תקוע עם טכנולוגיה ישנה בכל מקרה אז עדיף שבינתיים יהיה לו ביצועים טובים

ולמרות מה שאתה חושב ההבדל בביצועים לא יהיה כזה גדול בין 3.06B (ההכי טוב שהלוח שלו תואם) ל3.0C ששווה להיות במשך חצי שנה עם 2.0B (אין כזה דגם אבל זה בעצם מה שיהיה לו אם הוא יקנה 3.0C)

פורסם
  • מחבר

אתם בטוחים שיעבוד לי 3.0C? אני לא בטוח...

זה לוח האם שלי-

:-\Matsonic 9307c+ (usb)(Sis 645DX

*אשצח לקבל עוד תגובות...

פורסם

הוא יעבוד פשוט ב 2.0GHZ עם FSB של 533 ובלי ה HT עדיף לך לקנות את ה 2.8B שיעבוד כמו שהוא אמור או אם תמצא אותו עדיין את ה 3.06B שזה ההכי מהיר שהלוח שלך תומך

פורסם
  • מחבר

אבל הלוח שלי תומך עד 2.8.... מה ז'תומרת הלוח יזהה את ה3.06/800fsb/ht כ-2.8/533??

אז מה כדאי לי?? (וכמה ה3.0B עולה?)

פורסם

לפי דעתי כדאי לך לחסוך עוד קצת כסף משו כמו 500 שקל ולקנות שילוש חדש כבר (אולי תוכל למכור את הזיכרון שיש לך עכשיו אולי אולי את הלוח)

פורסם

פרטים על הציפסט עליו מבוסס הלוח פנטיום 4 שלך:

http://www.sis.com/products/chipsets/oa/pentium4/645dxfea.htm

תומך בפנטיום 4 אם 533/400 fsb לא תומך ב800fsb

לא תומך ב ddr400 גם לא ב dual channel ddr

בקיצר ממש לא מתאים לפנטיום4 מהדור החדש 800FSB קודם כול כי לא תומך במעבדים כאלה

וגם בגלל שאין לו dual channel ddr ובלי תמיכה ב ddr400

פורסם
  • מחבר

כן... ידעתי את זה.

אני חושב לקנות את ה2.8 (533) עכשיו ועוד שנה- שנה וחצי לקנות מחשב חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים