עבור לתוכן

חשבתם ש"אבקת חשמל" זה שוס - חכו תשמעו על זה!

Featured Replies

פורסם

חיל הרפואה חנך מינהלת מחקר חדשה, במסגרתה עובדים על פיתוח של טכניקה ליצור אבקה מדמו של כל חייל קרבי, כדי שבמקרה פציעה ניתן יהיה לערבב אותה עם מים ולהפוך אותה לדם אמיתי.

במסגרת הפיתוחים החדשים:

כליות למיקרוגל, מעיים לתנור ולבלב לטיגון עמוק!

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2889372,00.html

פורסם

תאי הדם לא מתים או מתקרשים ביובש?(סליחה על הבורות שיעורי ביולוגיה לא היו הצד החזק שלי :-X)

פורסם

התגובה שפירסמתי לכתבה בעקבות שאלה האם באמת מדובר במים מזוקקים או שמה תמיסה פיזיולוגית, ובנוסף, תגובתי לבחור שחושב שאין צורך לתת עירויים כלל לנפגעי טראומה:

אכן היום סבורים שיש לנקוט בגישה של פרמיסיב הייפר טנשן כדי לא לגרום לקרישי דם להסחף - לחץ דם הנשמר על 80 מ"מ כספית בערך - וזו הסיבה שלא נותנים יותר עירויים בלחץ. אבל איבוד נוזלים הוא הוא הגורם למוות בטראומה ולכן יש צורך להשיב את נפח הדם על מנת למנוע הידרדרות של מצב השוק בעקבות הטונוס הסימפטטי העולה.

אין צורך להשיב את פונקציונליות הדם במצבים אלו בדחיפות ולכן נראה לי שההשקעה במחקר הזה היא טיפשית בלשון המעטה, ומחקרים אחרים כלל מראים שברמת השטח יותר חשוב להתמקד בחסימת הדימום מאשר במתן עירוי - כמו בביטאון חיל הרפואה האחרון.

נכון שסיליין לא יעיל במיוחד ורובו נספג במדור הבין תאי ולא בפלזמה, ונכון שתמיסות קולואידים מסוכנות לבינתיים (הוכח קשר ישיר בינן לבין מחלות אוטו אימוניות) ולדם ומוצריו יש בעיות ידועות (כגון חיי מדף - אך גם מחלות למיניהן, זמינות וכו'), אבל אני חושב שהשימוש בתמיסות היפר אוסמוטיות יהיה עדיף והשקעה במחקר על השפעותיהן ולימוד חובשים על שימוש נכון בהן יהיה הרבה יותר יעיל.

ולדן שטען שהגיוני יותר שמדובר בתמיסה פיזיולוגית - אני נוטה להסכים איתך...

בנוסף לכך הייתי רוצה להסביר שמה שנקרש זה לא תאי הדם האדומים אלא טסיות הדם וחלבונים בפלזמה - והבעיה בייבוש לדעתי טמונה ביציבות הממברנות. באופן כללי חומר ביולוגי נשמר לזמן ארוך יותר ככל שיש בו פחות מים, תשאל כל נבג ממוצע.

פורסם

"אבקת חשמל" זה באמת שוס! תמיד צריך עוד "במכונת העננים" ;D

פורסם

"דם אינסטאנט", מעניין. מעלה בראשי בדיחה דוחה... ;D

תתעלמו...

פורסם

את מתכוונת לערפד בבר? בהחלט מתאים

פורסם

את מתכוונת לערפד בבר? בהחלט מתאים

ההההההה....חחחחחחח.... ;D

פורסם

ואו! זה כמו מנה חמה לערפדים ...

פורסם

ומנות דם זה כמו שוקו בשקית :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים