עבור לתוכן

מחפשים מחשב גיימינג? אל תלכו לאיבוד | מדריך לרכישת מחשב למשחקים

Featured Replies

פורסם

מתכננים רכישה של מחשב גיימינג? הגעתם למקום הנכון. במדריך זה נעשה לכם סדר ונראה איך ניתן לקבל את התמורה הגבוהה ביותר עבור הכסף שלכם

לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%9e%d7%97%d7%a4%d7%a9%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91-%d7%92%d7%99%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%a0%d7%92-%d7%90%d7%9c-%d7%aa%d7%9c%d7%9b%d7%95-%d7%9c%d7%90%d7%99%d7%91%d7%95%d7%93-%d7%9e%d7%93/

פורסם

מדריך טוב מאוד, כרגיל. קצר, קולע ומובן. :)

שתי נקודות שחשוב לי לציין:

* לא הייתי כל-כך נחרץ לגבי עניין שדרוג המעבד. זה נכון שבשנים האחרונות יש טרנד להחליף סוקט כל דור-שניים (מה שלא היה כל-כך תכוף בעבר), ולכן שדרוג לדור חדש יותר כנראה לא יתאפשר בלי החלפת הפלטפורמה כולה. עם זאת, ניתן לשדרג בתוך הפלטפורמה: מי שמסיבות תקציביות נאלץ להתפשר ולקנות מעבד low-end יוכל בעתיד לשדרג לhigh-end בתוך אותו דור. ומשום שיש הבדלי לא מבוטלים בביצועים - הhigh-end יכול להישאר רלוונטי במשך שנים רבות. קחו לדוגמה את הCore 2 Quad האחרונים, שכבר מלאו להם 6 שנים ועדיין רלוונטיים לרוב הדברים, על אף הארכיטקטורה המיושנת. שלא לדבר על הדור הראשון של Core i7 למשל.

* ה"סגידה" לכרטיסי מסך high-end זה משהו רגיל בקהילות כמו זו, אבל דווקא במדריך צורם לי שאין אזכור כמעט בכלל של עניין כרטיסי הmid-range (או mid-high, תלוי איך מסווגים). מזכירים ברפרוף את הlow-mid (בטווח מחירים של 500-600) וקופצים מייד לכרטיסים של 1500 וצפונה (בדמות הGTX970). כאילו אין שום דבר באמצע.

בפועל כמעט בכל דור יש כרטיסי mid מצוינים (אצל nVidia בד"כ מדובר בכרטיס עם המספר 6 - GTX260/460/660/760 ולפני זה 9600GT, וכו', אצל ATI/AMD אלה לרוב כרטיסי ה"7" - 5770/7770 ודומיהם), שעולים בסביבות ה1000 שקלים, פלוס מינוס, והם כרטיסים מצוינים.

הם צורכים מעט חשמל יחסית (לרובם אין לא יותר מחיבור 6פין בודד), הרבה פעמים הם קומפקטיים, שקטים, לא מתחממים (מה שתורם לאריכות ימים), ובכל רגע נתון הם טובים להריץ כל משחק בשוק. לא תמיד בהגדרות הכי גבוהות, לא תמיד ברזולוציות מטורפות, אבל כן בצורה שתספק משחקיות מהנה ביותר למי שמחפש להנות מהמשחק ולא רק להשוויץ שאצלו "הכל רץ על ultra".

ברוב המקרים, הכרטיסים האלה לא יהיו בטופ של הדירוג כשמודדים בצורה יבשה ולינארית "FPS/3DMARK לשקל", ואולי מסיבה זו הם לרוב לא מקבלים חשיפה כמו כרטיסים שהם קצת יותר high-end - משהו שלטעמי לא מוצדק.

פורסם
  • מחבר

אתה לא יכול להשוות בין סדרת מעבדי i לסדרות e שהיו, כי זו לא אותה החלוקה. בסדרות e, הפרש המחירים בין מעבד כמו e8400 ל-q9550 היה באיזור ה-500 ש"ח, אך היה הבדל של 2 ליבות ואוברקלוק היה זמין לכולם. הדור הראשון של i7 התחלק ל-2 סוקטים שונים - אחד יקר ואחד סטנדרטי. אני לא חושב שאם מישהו העדיף לשלם כמה מאות שקלים ולקחת i7-860 ולא i5-760 מרגיש הבדל גדול כיום.

אין שום "סגידה" לכרטיסי high-end, הבעיה היא שכרטיסים אחרים פשוט לא משתלמים ברגע זה. GTX770 לא רלוונטי כי כולל רק 2 ג'יגה-בייט זיכרון שכפי שרואים במשחקים כמו BF4 ו- Middle Earth מתחילים להגביל, R9-280X אומנם כולל יותר זכרון אך צורך משמעותית יותר חשמל ממקסוול. כרטיסים זולים כמו GTX750/R7-260 יספיקו לרוב הגיימרים שרק רוצים לשחק ומהגדרות גראפיות הן בעדיפות שניה, אך לא על כך המדריך הספציפי הזה. המדריך הזה נועד לתת דגשים חשובים לבניית מפרט מחשב חזק עבור גיימינג (וגם רשום זאת), בשונה למדריך שהיה עם המחשב מול הקונסולות ששם הוצעו מפרטים מוזלים.

כרטיס GTX970 הוא אכן כרטיס high-end אבל הוא כן שווה את תוספת המחיר (למי שמתכנן מחשב חזק ויש לו את התקציב לכך). יש לו שפע זכרון, ליבה חזקה, חסכוני מאוד ולא דורש ספק חזק וקריר גם בגרסאות המפוח הסטנדרטיות - זה לא משהו שקורה בכל דור של כרטיסים. הכרטיס היחידי שיכול להיות משתלם יותר ממנו זה GTX960 שכולנו מחכים לו.

פורסם

לגבי המעבדים - כיוון המחשבה שלי היה יותר לגבי מי שקנה בזמנו Pentium / Core i3 ובעתיד יוכל לשדרג לi5/i7 של אותה פלטפורמה. כמובן אם מראש קונים לפחות i5, לרוב לא תהיה סיבה לשדרג.

לגבי כרטיסי המסך - נקודתית היום ייתכן שGTX970 הוא הכרטיס המשתלם ביותר, ואפילו בהפרש ניכר מהאחרים. אך המדריך, אם אני מבין נכון, אמור להסביר באופן כללי את העקרונות יותר מאשר להמליץ על מפרט משתלם כרגע. וככזה לא נראה לי נכון להתעלם מקטגוריה שלמה של כרטיסי mid-high רק כי GTX960 עוד לא שוחרר ולכן ספציפית בנקודת זמן הזו אין אחד כזה משתלם.

ובכל מקרה - כשייצא GTX960, אני לא צופה שיהיה יותר משתלם מהGTX970, בטח לא ברגע ההשקה, מבחינת "FPS לשקל". ומסיבה זו ימשיכו להמליץ על הGTX970.

החלוקה של השחקנים לשתי קטגוריות בלבד - כאלה שרק רוצים לשחק וכאלה שמוכרחים לשחק כל משחק על ultra ultra - נראית לי פשטנית מידי. מה עם כאלה שרוצים לשחק ברזולוציה גבוהה אבל AA/AF לא ממש מעניין אותם, או כאלה שמוכנים לשחק גם על 40FPS ולא עם 60FPS, או כאלה שמתוקף העדפותיהם נמשכים לרוב למשחקים שהם לא סופר-דורשניים מבחינת העיבוד הגרפי, אבל מצד שני רוצים כרטיס מסך שאת המשחקים שהם אוהבים יוכל לסחוב כמה וכמה שנים. אין סיבה לדחוף אותם ישר לmid-low, אבל מצד שני כרטיס כמו GTX960, כשיצא, או המקבילים שלו שהיו קיימים בכל דור ודור - יאפשרו להם לחסוך בין 500 ל1000 שקלים, וגם יטילו פחות מגבלות על הספק (בגלל צריכת חשמל מופחתת) ועל המארז (בגלל הגודל).

פורסם

מבחינת המעבדים. בסופו של דבר המעבד יהיה הדבר שיגביל את מערכת המחשב, ושהחלפתו תדרוש החלפת השילוש הקדוש.

אני לא אומר שצריך לקנות את המעבד הכי יקר, אבל צריך להכיר בעובדה שכשהמעבד יתחיל להגביל, שדרוג לi7 בשוק היד-2 יהיה דבר הכרחי להמשך הישרדות המחשב, כל עוד זה בכלל משתלם

פורסם

מבחינת מעבדים, עדיף לקנות מה שמספיק טוב עכשיו ברגע זה ולא לקנות בשביל העתיד.

תכלס, אפילו I5 מתושבת 1156 שעולה עכשיו בלוח יד2 300 שקל, עדיין יספק את העבודה גם במשחקים.

מי שקנה I3 לפני 4 שנים נגיד ועכשיו רוצה לשדרג אפילו ל I7 (שביד2 עולה 600-700, תלוי ביום) עדיין ייצא עם פחות כסף מאשר שהיה קונה I7 ישר. וכבונוס אולי אפשר גם למכור I3.

למעבד ייקח הרבה זמן עד שהוא יתחיל להגביל אז אין שום הגיון בלהשקיע עכשיו יותר כי אולי בעתיד המעבד יתחיל להגביל.

כנ"ל כרטיסי מסך. מי שלא מחפש אולטרה על פלזמה 80", לא חייב לקנות כרטיס פרמיום. באותו סכום אפשר פעם בשנה לשדרג כרטיס בינוני ועדיין ישאר עודף והביצועים יהיו יותר ממספקים.

פורסם

מדריך טוב,תודה רבה

גם אני הולך לקנות מחשב בסכומים האלו בזמן הקרוב, והמדריך בהחלט נותן כיוון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים