עבור לתוכן

לקנות לוח חדש?

Featured Replies

פורסם

בגדול המחשב שלי עובד בסדר גמור ותקין, אך הבעיות האלו צצו לאחרונה:

http://hwzone.co.il/community/thread...5#.VEYyHfl_vuM

(כרגע הבעיה נפתרה)

http://hwzone.co.il/community/thread...3#.VEYyUvl_vuM

(כרגע הבעיה נפתרה גם כן)

יש לי את המחשב כמעט 3 שנים, ועד מלפני שנה וחצי בערך הייתה את הבעיה שהמסך פתאום נכבה כשלא נגעו במחשב כמה דק' והיה צריך ריסט (קרה לעיתים רחוקות).. אבל מאז גם החלפתי כרטיס מסך וגם פה זה קורה לעיתים מאוד רחוקות, לא שזה כזה מפריע לי אבל אני מתחיל לחשוד שהלוח אם מהווה פה בעיה.

גם לגבי הכונן דיסקים, היה לי את התופעה לפני שנה בערך והפסיק, ועכשיו התופעה של הכונן שוב הייתה ונפסקה.. לא יודע, למחשב יש מצבי רוח משלו..

מה דעתכם? עכשיו, אם אקנה לוח זה אומר שלא אוכל גם לשדרג מעבד אם ארצה...

יש לי לוח לא ממש מוכר ורציתי אולי חברה מוכרת, חושב שהוא עושה בעיות..

מה גם שכשקניתי את המחשב הוא הגיע עם ספק ג'נרי שהיה במחשב שנה וחצי בערך, אולי הוא הספיק לתרתר קצת את הלוח אבל מלפני תקופה החלפתי לספק איכותי. אולי זה קשור?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הקפצה

פורסם

לפני שאתה רץ להחליף לוח תנסה לעדכן ביוס ללוח הקיים

פורסם

נתחיל בזה שתגיד את המפרט המלא שלך ...

האם התקנת\הסרת דרייברים כמו שצריך?

פורסם
  • מחבר

אין לי איך לעדכן את הביוס כי הלוח שלי לא מוכר ואי אפשר למצוא לו עדכונים...

i5 3470

8GB RAM

HD7850

Pegatron IPMSB-H61

וכן..

פורסם

יש לך במקרה מחשב מותג של HP ?

פורסם

חיפוש מהיר באינטרנט לפי דגם הלוח שצויין מעלה את זה:

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=us&lc=en&docname=c03069802#N81

הלוח נראה דיי בסיסי, והוא כנראה לוח OEM המגיע עם מחשבים של HP. בנוסף כתוב שהלוח הזה תומך ב-2 מעבדים בלבד: Core i3-2100 ו Pentium G620, בעוד שלך יש Core i5-3470, אז זה נראה קצת מוזר. מפריעה לי גם העובדה שכתוב שהלוח עושה שימוש בליבה הגרפית Intel GMA x4500 ולא בליבה הגרפית המובנית במעבד. בכל מקרה, עדכון ביוס לא הצלחתי למצוא עבורו.

בקשר להחלפת הלוח - אתה לא יודע בוודאות שהלוח הוא הגורם לבעיות, אז לא בטוח שהחלפתו תעזור. העובדה שכונן הדיסקים שלך נפתח ונסגר גם כאשר כבל ה SATA מנותק מעידה על בעיה בכונן ולא על בעיה בלוח. אם אתה מרוצה מביצועי המחשב (עזוב את עניין הבעיות), אז אין לך צורך בהחלפת הלוח או כל השילוש - מעבד Core i5 ו 8GB מספיקים לרוב השימושים כיום.

עכשיו, אם אקנה לוח זה אומר שלא אוכל גם לשדרג מעבד אם ארצה...

לא הבנתי למה זה מתייחס - האם זה עניין תקציבי (יש לך כסף או להחלפת לוח האם או להחלפת המעבד אך לא להחלפת שניהם)? לדעתי מעבד אתה לא צריך להחליף כרגע בכל מקרה. אם אתה מתכוון לשידרוג למעבד מהדור הנוכחי, אתה לא יכול לעשות את זה בכל מקרה מכיוון שלוח אם המתאים למעבד הנוכחי שלך הוא בעל תושבת 1155 בעוד שהמעבדים מהדור הנוכחי הם בעלי תושבת 1150.

אם אתה רוצה להחליף לוח בכל זאת, תציין מה התקציב שלך, מה הדרישות שלך מהלוח (כמעט כל לוח שתקנה יהיה יותר טוב מהלוח הנוכחי מבחינת התכונות שהוא מציע) והאם אתה מתכוון לקנות מחנות מסויימת. בכל מקרה, טווח המחירים ללוחות בסיסיים בעלי סוקט 1155 הוא בסביבות ה 200-300 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

אין לי מחשב מותג של HP.

אני מתלבט, כי אולי אם כבר קונים לוח אז נקנה לוח של 1150, אבל הבעיה שאיתו נצטרך לקנות מעבד חדש...

אם אקנה עכשיו לוח של 1155, מה אם בעוד כמה חודשים ארצה לשדרג מעבד? אני אצטרך שוב לקנות לוח, בגלל זה ההתלבטות.

מוזר לי שהמסך נכבה לעיתים רחוקות כשלא נוגעים במחשב ורק ריסטרט עוזר, והכונן דיסקים יש מצבי רוח משלו... למשל היום הוא לא הטריד אותי בעניין הזה אבל אתמול כן

פורסם

המסך נכנס למצב שינה ... ממליץ לבטל אותו ... יש בעיה ידועה כבר הרבה זמן עם כרטיסים של AMD\ATI ומצב שינה שתוקע את המערכת

פורסם
  • מחבר

איך אני עושה את זה? ואני די בטוח שזה גם קרה לי כשהיה לי NVIDIA

פורסם
  • מחבר

הכוונה לבטל את מצב שינה לגמרי ושהמסך לא יתכבה אף פעם?

פורסם

כן זאת הכוונה ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים