עבור לתוכן

משהו מונע ממחשב להתחבר לwifi

Featured Replies

פורסם

היי

הרשת אצלנו בבית קצת מבוזרת, וכנראה שנגרמה עכשיו התקלה הראשונה בגלל זה. אשמח אם מישהו יוכל לעזור.

רקע:

משהו בבטון אצלנו מפריע (יותר מ"בטון רגיל") לאותות wifi / סלולאר. בכל החדרים יש כבל רשת, אבל בשביל לפטופ/סמארטפונים שמנו ראוטר במרכז הבית.

הרשת בנויה בצורה הבאה:

• נתב HOTBOX שאחראי על קשר מול הוט וספקית (נטויז'ן), ועל חלוקת IP או DHCP.
  • סוויצ' של 8 פורטים, מחבר את ההוטבוקס עם שאר הכבלים שהולכים לחדרים.
  • נתב TPLINK שמבוטל אצלו הDHCP, משמש לגישה אלחוטית (מן הסתם מחובר בכבל דרך הסוויצ' אל ההוטבוקס)

עד לפני כמה ימים הכל היה בסדר, אבל בחלק מהחדרים לא היתה קליטה בכלל. החלטנו להחליף לראוטר עם שלוש אנטנות ולא שתיים, בתקווה שזה יעזור (עזר חלקית, לא מספיק.)

הראוטר החדש קונפג כרגיל (בלי DHCP) ועבד בסדר. היום התחיל לעשות קצת בעיות, הוא לא נותן למחשב מסוים (לפטופ של טושיבה) להתחבר אליו. וינדוס מקפיץ הודעה שלא ניתן להתחבר.

יש למישהו רעיון לגבי מי אחראי על התקלה (אם זה ההוטבוקס או הנתב האלחוטי), או איך אני מתקן?

תודה!

דור

פורסם

במחשבים ניידים יש בדרך כלל מפסק או שילוב מקשים שמאפשר לכבות את ה wifi, בדוק אם הוא נלחץ בטעות. האם המחשב מזהה רשתות אחרות ? האם הוא מזהה את שלך כשאתה ממש לייד הראוטר ?

כמו כן אתה יכול לחבר את 2 הראוטרים בשביל לכסות חלק גדול יותר מהבית (אם כי אלה יהיו עדיין 2 רשתות שונות בלי מעבר ישיר ביניהם כשאתה מטייל בין החדרים אם המחשב), יש כאלה שתומכים בהרחבת רשת על אותו מזהה רשת. או שתכין שקע רשת פנוי בחדרים ותחבר אם כבל - פשוט וטוב יותר מבחינת אמינות התקשורת ומבחינת מניעת קרינה

פורסם
  • מחבר

לא נלחץ. ניסיתי גם לכבות ולהדליק את הוויפי במחשב, לא עזר.

המחשב מזהה רשתות אחרות. מזהה גם את שלי, לא מצליח להתחבר.

חשבתי על להגדיל את הטווח בצורה של שתי רשתות נפרדות, אבל בינתיים אני מעדיף שאחת תעבוד לפני שאני מעלה את השניה. בכ"מ הראוטר החדש עם 3 האנטנות אמור להשאר במרכז הבית ושם השימוש העיקרי בלפטופ.

מבחינת מניעת קרינה אין ברירה, לסמארטפונים (בעיקר תוצרת אפל) זה לא יעזור :\

פורסם

והאם אתה יכול להתחבר לרשתות אחרות ולגלוש ?

נסה לעשות factory reset לראוטר החדש

לא מצליח לחשוב על משהוא אחר, אני משאיר את הדיון לתשובות על ידי מי שמתמצא יותר ממני בתקלות של רשתות אלחוטיות

פורסם

תמחק את כל הרשתות האלחוטיות השמורות בטושיבה , תכנס לCMD תעשה netsh int ip reset 1 ו netsh winsock reset (מרסט הגדרות רשת במחשב) אחרי הפעלה מחדש תנסה להתחבר שוב תראה אם תקין או לא

אם מותקן בטושיבה איזה CLIENT של צ'קפוינט או פורטיגייט זה לפעמים עושה בעיות , תעשה תעדכן ונמשיך את הבדיקה לאחר מכן .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים