עבור לתוכן

Win7 לא עולה עקב Bios Backup בMB של GIGABYTE

Featured Replies

פורסם

הלוח ברשותי הוא מסדרת Ultra Durable ומספרו GA-B75M-D3H(בעל טכנולוגיית Dual UEFI Bios)

אתמול בעת הפעלת המחשב הקפיץ של מקש ההדלקה של המחשב נתקע, הדרך היחידה לשחררו הייתה ע"י לחיצה עליו, רצה הגורל והשטות הקטנה הזו גרמה לBios Backup לא מכוון אצלי כפי שניתן לראות בסרטון:

כעת המחשב נדלק עם מסך Gigabyte אדום של DUAL UEFI BIOS במקום עם המסך האחר והשונה של GIGABYTE שהיה נדלק בשנתיים האחרונות.

בנוסף הBios הקודם היה ה"מיושן והטוב"(מסך כחול, BIOS "ישן") וכעת יש לי Bios שונה עם ממשק גרפי "יפה יותר" שנראה חדש יותר(כנראה כעת יש לי גרסה שונה מהמקורית שנמחקה עקב התהליך)

בכל אופן עם הBIOS הנוכחי, כשWIN7 מנסה לעלות מתבצע RESET מיידי והוא לא עולה.

אני מגיע לבסוף למסך שמאפשר לבחור בין כניסה לWIN7(כאמור מוביל ישר לRESET) לבין Startup repair של WIN7 שמותקן על כונן C.

כשאני לוחץ על הREPAIR אני מקבל הודעה שwindows cannot repair this computer automatically, בדיאגנוזה רשום שיש "number of root causes=1" אבל WIN לא מזהה מה בדיוק.

ניסיתי גם את הadvanced options: ניסיתי system restore מ2 נקודות וחזרה לי הודעת שגיאה, memory diagnostic לא החזיר שגיאה, אין לי לצערי Image recovery.

יש לי גישה לBIOS אז ניסיתי ללחוץ על האופציה "Load optimized defaults" מה שלא עזר.

ניסיתי גם לבצע איפוס דרך הCMOS עם מברג+הוצאת הסוללה, הBIOS אופס בהצלחה ושום דבר לא קרה.

כשייאשתי מהכל כבר החלטתי להתקין מחדש את WIN, יש אפשרות בBIOS לBOOT מיידי של הדיסק, ניסיתי להעלות את הדיסק שלי של WIN 7 מיידית ללא הצלחה, גם כשניסיתי לשנות את הboot sequence אני מועבר ישירות לHD ולאותו מסך שאומר לי לבחור בין REPAIR לבין הפעלה WIN7(די בטוח שניתן לעשות BOOT מהדיסק הזה)

הגעתי לשלב שאני עובד עצות וכל עזרה תתקבל בברכה,

אביב

פורסם

תבדוק שההגדרה של הבקר דיסקים הוא על ההגדרה הנכונה (AHCI/RAID/IDE)

נערך על-ידי needacomp

פורסם
  • מחבר

לעזאזל עשיתי מה שאמרת(פשוט החלפתי בין IDE לAHCI) וזהו, trouble free

חבל שלא שאלתי פה לפני 5 שעות :/

פורסם

כן, טמטום עצבני של יצרני BIOS.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים