עבור לתוכן

הזמנת כמה פריטים באותו זמן

Featured Replies

פורסם

שלום ,

לפי מה שהבנתי , פריטים שמזמינים דרך האנטרנט שמחירם כולל המשלוח קטן מ 75$ לא משלמים עליהם מע"ם , מכס או מס קנייה ...

אם אני קונה כמה פריטים שונים שכל אחד מהם כולל המשלוח מחירם קטן מ 75$ , אבל הסכום הכולל גדול מ 75$ , האם אני משלם מסים אם אני מזמין כל פריט לבד ולא כחבילה אחת ?

אם במקרה הפריטים מגיעים באותו זמן לארץ , האם אז יקשרו את זה שהכתובת אחת ושבעצם כל "החבילות" מיועדות לאותו בנאדם ?

פורסם

אם אתה קונה את כל הפריטים דרך אותה חנות אז אני חושב שחישוב המס ייעשה ע"פ המחיר הכולל, אבל אם אתה מזמין כמה פריטים שונים מחנויות שונות החישוב יתבצע לפי המחיר של כל פריט.

פורסם

מה שקובע הוא הערך של כל חבילה, לא הערך של כל מוצר בחבילה ולא הערך של כמה חבילות שמגיעות מאותו הזמן, אפילו אם נשלחו מאותו מקום. אם זה נארז ונשלח בנפרד - זה יחושב בנפרד.

פורסם

בדיוק ^

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם על העזרה :)

פורסם

כבר היו מקרים שאנשים שניסו לפצל הזמנות מאותה חנות ובהפרש של מספר ימים וחטפו.

פורסם

לא שמעתי על מקרים כאלה. "חטפו" לפי איזה חוק בדיוק?

פורסם

תגיד, קראת בכלל את הפרטים של המקרה בקישור שלך? במקרה הזה מדובר בהזמנה יחידה, עם טופס הזמנה יחיד, שפוצלה לשתי חבילות - ושממילא היו חייבות במע"מ עקב השווי של כל אחת גם ללא הבלבול בגלל טופס ההזמנה היחיד שהודבק על שתיהן. שום קשר למצב אותו מתאר פותח הדיון.

פורסם

זה כבר מעניין יותר... אבל גם פה, לא נראה שהפקידים פעלו על פי החוק. נראה שמה שהיה על הבחור לעשות הוא להראות להם את שתי החשבוניות שצורפו לחבילות, ועליהן מספרי הזמנה שונים. מספרי הזמנה שונים = עסקאות שונות, והפקידים יכולים לקפוץ עד מחר.

מצד שני, הפקידונים בארצינו יודעים יפה מאוד לצפצף על החוק כשבא להם לעשות דווקא או להרגיש עצמם מעל לציבור.

פורסם

לא טענתי שהם פועלים על פי חוק, לא יודע. נתון לפרשנות. אבל העובדה היא שזה קורה לפעמים, יש עוד דוגמאות. עדיף להימנע אם ניתן.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני מקפיץ את הנושא. במקרה נתקלתי בזה באתר המכס.

שתי חבילות או יותר שיישלחו מאותו ספק לאותו לקוח בהפרש של עד 72 שעות, ייחשבו כמשלוח אחד שפוצל, ומסי הייבוא יחושבו לפי ערכם הכולל של כל הטובין יחד.

http://taxes.gov.il/CUSTOMS/PERSONALIMPORT/Pages/TaxesIshiParcels.aspx

פורסם

^

יש בזה הגיון מסויים, אבל מה שרשום מיד אחר כן מעודד יותר:

• שיעור המס נקבע על פי סוג הטובין ועל פי סך ערך הטובין הכלולים במשלוח, לא כולל הובלה וביטוח.

• במקרים בהם חל תשלום מס, הוא יחול הן על ערך החבילה והן על דמי המשלוח והביטוח אם ישנם (כלומר, שיעור המס ייקבע לפי ערך המוצר בלבד, אך יחול על ערך המוצר כולל המשלוח והביטוח).

כלומר, גם אם קנית מוצר שערכו 74$ והמשלוח הוא 100$ לא תשלם מיסים כלל.

אבל, אם תקנה ב-76$ ומשלוח 100$ תשלם מיסים מתוך סך של 176%...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים