עבור לתוכן

Boot manager פגום, כל הקבצים האישיים נעלמו

Featured Replies

פורסם

אני חוששת שאיבדתי חומר בהארדיסק, אשמח מאוד להתייעץ לפני שאני פונה לשחזור מקצועי (מיצי/טיק טק וכו').

זה סיפור קצת ארוך אז אתחיל בשאלה ואז אסביר את התקלה: יכול להיות מצב שקבצים שקיימים על ההארדיסק לא יופיעו ב- dir לתיקייה ב- Command Prompt במצב recovery בגלל מ"ה לא תקינה/fie system פגום, אבל לא תהיה בעיה לגשת אליהם כשהדיסק הזה לא מוגדר כדיסק סיסטם? (מקווה שהסברתי את עצמי נכון, על בסיס לחבר את הדיסק הבעייתי כ- Slave)

הסיפור בגודל הוא Windows 8.1 64bit שנכנס ללופ של Automatic repair tool. כל ניסיונות לטיפול בתקלה רק הובילו לבעיות נוספות, בסופו של דבר אני תקועה כרגע עם Boot manager פגום.

באותה מחיצה עם מ"ה היו לא מעט קבצים אישיים. צלחתי להגיע למצב שאני יכולה לגשת ל- Command Prompt כשאני עושה בוט מ-DOK התקנה של Windows, והדיסק נראה כמעט מפורמט. תיקיות אישיות שישבו ישירות תחת C נעלמו, תיקיות יוזר ריקות, Program Files ריק כמו אחרי התקנה חדשה. יש רק שתי תיקיות קטנות שהן לא תיקיות מערכת שנראות תקינות ומכילות את הקבצים שהן אמורות להכיל.

אני לא בטוחה אם הקבצים נעלמו לפני או אחרי שהתחלתי לטפל בבעיה, שיחקתי עם diskpart בניסיון לשנות drive letter חזרה לשם הנכון (שינה את עצמו עצמאית מ- C ל- E) לשנות מחיצה פעילה, הרצתי chkdsk וכמה ניסיונות לתקן את ה- boot manager.

אין לי הארדיסק אחר זמין להתקין עליו Widnows ולבדוק דרכו, ההתלבטות שלי היא בעיקר אם יש טעם לנסות לקנות הארדיסק חדש, להתקין עליו Windows ולחבר את גם ההארדיסק הבעייתי ולנסות לגשת ככה לקבצים כשההארדיסק הבעייתי הוא לא דיסק סיסטם, או שזה בזבוז זמן וכסף ואין מנוס מלשלוח לשחזור.

אשמח מאוד לעזרה!

פורסם

תתקיני ותריצי TREESIZE על הכונן.

נסי למצוא חלק מהקבצים החשובים ש"נעלמו".

אולי הם מתחבאים במקום אחר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המהירה!

נשמע לך שיש סיכוי שהקבצים תקינים? (אני מהססת בעיקר כי זה דורש לקנות עוד הארדיסק, ואם זה לא הולך זה מתווסף לעלויות גבוהות של שחזור)

פורסם

כן לדעתי כדאי לקנות עוד הרדיסק.

השיחזור שאת מחפשת הוא לא מהסוג שאי אפשר לעשות לבד בבית ברמת בעיקרון.

מדובר בשיחזור מידע ע"י תוכנה.

את יכולה לנסות בעצמך להריץ תוכנה לאיתור קבצים שנמחקו.

בכל מקרה אחרי כל הסיפור הזה כדאי להתחיל להריץ גיבויים באופן קבוע.

עוד כונן יאפשר לך בדיוק את זה.

פורסם

מה הקשר ל Treesize (שגם לא דורשת שום התקנה)? היית מעלה את המחשב מ live CD עם הפצת לינוקס כלשהי ומבצע את הבדיקה והגיבוי משם.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההכוונה! לא ברור לי למה לא חשבתי להריץ אובונטו בעצמי, אני מאשימה את הדאגה לקבצים. (גיבויים בד"כ יש אבל הגיבוי האחרון מלפני כמה חודשים והייתי בתחילת תהליך גיבוי לענן. מרפי)

המצב לא נראה טוב, הקבצים לא מופיעים באובונטו והכונן נראה ריק (30 ג'יגה בשימוש במקום 700).

מה הלאה?

אני יודעת שעקרונית זה שחזור שאני יכולה לנסות לעשות בעצמי אבל הקבצים מאוד חשובים לי ואני לא רוצה להחמיר את הנזק ולהמשיך לכתוב על הדיסק.

יש דרך בטוחה לסרוק את הדיסק לקבצים החסרים בלי להחמיר את הנזק?

לחילופין, מי מומלץ, אמין וזול? מיצי? טיק טק? מישהו אחר?

פורסם
מה הקשר ל Treesize (שגם לא דורשת שום התקנה)? היית מעלה את המחשב מ live CD עם הפצת לינוקס כלשהי ומבצע את הבדיקה והגיבוי משם.

חשבתי אולי התיקיות הועברו לאן שהוא.

לא מזיק להעיף מבט לפני הכל.

אם באמת הקבצים "נעלמו" אז כמובן שצריך להעלות הילוך.

בכל מקרה היא לא יכולה להעלות מערכת הפעלה או לעשות עוד שינויים בכונן מבלי לעשות עוד נזק(במקרה שאכן הקבצים נמחקו או יש נזק למערכת הקבצים).

גם אם היא תשיג ממקום אחר דיסק לינוקס עם כלי שיחזור, בהנחה שהיא תוכל לשחזר חלק מהקבצים, ללא כונן נוסף לאן היא תחלץ את הקבצים מהכונן הישן?

יש אפשרות כמובן שאי אפשר לשחזר אף אחד מהקבצים החשובים לה.

במקרה הזה כונן נוסף אכן מיותר לתהליך השיחזור.

ואין מה לעשות חוץ מלקבל את האובדן המוחלט, ולפרמט את הכונן.

אך כמו שאמרתי בכל מקרה אחרי כל הסיפור הזה היא וודאי תרצה כונן גיבוי כדי שמקרים נוספים לא יחזרו על עצמם.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
  • מחבר

שוב תודה לשניכם.

הרצתי testdisk מאובונטו, חיפוש מהיר מראה את אותו המצב. אני נותנת לו עכשיו להריץ deep search ומקווה לנס..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים