עבור לתוכן

שאלה בנוגע למתחים.

Featured Replies

פורסם

אוקיי, אני רוצה לעשות אוברקלוק, ידוע לי שישנו גם את נושא המתחים, אז תהיתי אם תוכלו לענות לי על מספר שאלות:

מה שאני יודע על להעלות מתח זה: מעלים fsb כל פעם קצת, בודקים יציבות, ואם הטמפ' בסדר, מעלים טיפה טיפה מתח ומעלים עוד קצת fsb.

כשמעלים מתח צריך לבדוק דרך תוכנה את הvoltages של כל השטויות

(3

5

12)

ולראות שהם לא חריגים במידה גבוהה (יותר מחצי(משהו כזה)).

(אם טעיתי במשהו בבקשה תתקנו אותי...)

השאלה היא:

1) האם יכול לקרות משהו לספק כוח שלי אחרי שאני מעלה את המתח (בממש קצת!) בזמן שאני הולך לבדוק אם המתחים השתגעו או לא?

2) מה אומר שמעלים FSB ויוצאים מהביוס ונשאר מסך שחור!(אם אני יעלה voltage אז יש סיכוי שזה יעלה? הווינדוס)

תודה לעוזרים.

פורסם

1) ממש לא...

2) זה אומר שתחזיר את ה FSB למה שהוא היה...

פורסם
  • מחבר

מישהו מחנות אחת אמר לי בקשר לשאלה 1 שזה כן יכול לקרות (והפחיד אותי)

ובקשר לשאלה 2 זה אומר סופית שאני לא יכול להעלות יותר? גם אם בפעם הזאת שהוא קרס העלתי 10 במכה?)FSB(

פורסם

אז הוא לא בדיוק מקצוען.... הזרמים למעבד נמוכים (מאוד מאוד... )

תנסה להעלות בקצת פחות... למרות שלא תראה הבדל משמעותי בביצועים...

פורסם

בדיוק בשביל הסיבה הזאת מעלים מתחים.. בגרגע שהמחשב לא עולה תעלה דרגה אחת של מתח ותנסה לייצב אותו..

פורסם

אז הוא לא בדיוק מקצוען.... הזרמים למעבד נמוכים (מאוד מאוד... )

תנסה להעלות בקצת פחות... למרות שלא תראה הבדל משמעותי בביצועים...

בוא נהיה לארג (ממש לארג) ונגיד שהמעבד עובד ב-2V

ההספק שמעבד חדש צורך הוא בערך 50W בממוצע, זה אומר שצריך זרם של 50/2~25A.

זרם של 25A הוא זרם מאד גבוהה.

המתח שמקבל המעבד תלוי במייצבי מתח על הלוח אם, וההשפעה על המתחים האחרים שנותן הספק כמעט אפסית.

פורסם
  • מחבר

המתח שמקבל המעבד תלוי במייצבי מתח על הלוח אם, וההשפעה על המתחים האחרים שנותן הספק כמעט אפסית.

אז לא הבנתי... אם אני מעלה קצת(ממש קצת (כאילו כמה שצריך(שזה לא הרבה(נכון?)))) אז יכול להיות הרס מטורף לספק כוח?

פורסם

לא מצטטים הודעה מעליך

אם יש לך ספק נורמלי שנותן מספיק זרם על ה-12V לא צריכה להיות לך שום בעיה להעלות את המתח.

תחשוב על זה שאם העלאת מתח תשרוף את הספק באותה מידה הוספה של עוד צורב תשרוף לך את הספק, ככה שאתה במצב ממש ממש גרוע.

פורסם

ממש לא ! גם אם תעלה הרבה...

כמו שהולי אמר לך מעבד חדש ממוצע צורך 50W תחשוב שזה אפילו לא שביעית ממש שהספק שלך נותן...

יש עוד כמה גורמים פשוט אני פחות מודע להם...

פורסם

א) מאיפה הבאת שהמעבד צורך 50w....? לא הגיוני שהוא צורך הספק קבוע , כי ככל שתגדיל את המתח יקטן הזרם.. וזה ממש אבל ממש לא הגיוני

ב) 25A זה זרם עצום!!! אין מצב שאתה מקבל זרם כזה..

עריכה- מחישוב קצר יוצא שהתנגדות המעבד שווה 0.08 אוהם... זה כמעט קצר.... משו פה לא הגיוני...

פורסם

א) אני אמרתי שהמעבד צורך בממוצע 50W (בעומס כמובן), שים לב למילה ממוצע, כשאתה מגדיל את המתח ההספק גדל (פולט יותר חום).

ב) פיזיקה תמיד היה מקצוע לא הגיוני, אבל עם עובדות קשה להתווכח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים