עבור לתוכן

מחשב נדלק ונכבה באופן חוזר | נפתר

Featured Replies

פורסם

היי,

לאחרונה היו לי בעיות במחשב. החלטתי שנשרף הלוח אם וקניתי לוח אם חדש ומעבד. את הזיכרון החדש לקחתי ממחשב אחר שבו הזיכרון היה פעם, ככה שכל הרכיבים האלו תקינים.

כאשר אני מדליק את המחשב הא נדלק לכמה שניות ואז נכבה. אחרי כמה שניות הוא נדלק שוב, וחוזר חלילה.

ניסיתי להדליק את המחשב מספק כוח אחר, וניסיתי כאשר הSSD לא מחובר, ושום דבר לא עזר, זה ממשיך אותו דבר.

אני חושד שמדובר בספק, אבל זה גם מוזר כי הוא חדש יחסית ולא ג'נרי (seasonic 560).

בפעם האחרונה שהמערכת עבדה הייתי עם לוח אם שונה ומעבד שונה (ישנים), וחיברתי כרטיס מסך ללוח בזמן שהמחשב היה דלוק
:bash:
. האם זה יכל לפגוע לי גם בספק?

אני אשמח אם מישהו יעזור
smile.gif

נערך על-ידי HingedEmu2

פורסם

קודם כל נתחיל בזה שתתן את המפרט המלא שלך כרגע ואיזה לוח אמ היה לך

תשאיר רק חיבורי חשמל ללוח אמ \ קירור למעבד \ הרדיסק של מערכת ההפעלה \ סטיק אחד של זיכרון \ ותשתמש בכרטיס גראפי המובנה

נסה לבדוק עם ספק אחר

עם כל זה לא עובד תנתק את הלוח ותבדוק מחוץ למארז

פורסם
  • מחבר

טוב עשיתי כמה בדיקות קודם, ועכשיו התשובה:

-הספק הפעיל באופן נורמלי מחשב אחר שיש לי בבית.

- הssd לא הצליח להקרא ע״י המחשב ההוא, אז עכשיו אני עם hdd אחר שבדקתי והוא תקין. בכל מקרה זו לא הבעיה כי אני אפילו לא מגיע ל bios.

- המפרט שלי:

Gigabyte ga b85 hd3

I5 4460

Kingston 4gb 1333mhz

Seagate 560w

ממש מקווה שתצליחו לעזור לי, אני כבר אובד עצות וממש לא רוצה לקחת את המחשב לטכנאי :( . האפשרות האחרונה שהצלחתי לחשוב עליה היא שאולי הראם לא מתאים ללוח... יכול להיות דבר כזה?

פורסם

1. נסה לבצע איפוס ביוס ללוח ע"י שימוש בג'מפר שעל הלוח.

2. המעבד Core i5-4460 שייך לסדרת ה Haswell Refresh ששוחררה לפני כ 3-4 חודשים, ויש סיכוי שהלוח שלך (GA-B85-HD3, קישור) צריך עדכון ביוס בכדי שהוא יתמוך במעבד הזה מכיוון שערכת השבבים B85 שוחררה לפני יותר משנה. זה יכול בהחלט להסביר למה הלוח לא לא פועל. אתה תצטרך להשיג מעבד שכן נתמך ע"י גירסת הביוס הנוכחית של הלוח או פשוט לקחת אותו לחנות בכדי שהם יעדכנו את הביוס לגירסה האחרונה.

3. יש סיכוי שהתקנת לא נכון את הלוח ויש קצר במקום כלשהו. כמו ש guylederer0 כתב - נסה להישאר רק עם חומרה מינימלית (לוח, מעבד, מודול זיכרון אחד, ספק כח - את כל השאר יש לנתק, כולל חיבורים ללוח מלבד אולי החיבור לכפתור ההדלקה) ותראה האם המחשב בכלל נדלק. אם זה לא עוזר - אתה תצטרך לנסות את הלוח מחוץ למארז.

4. יש סיכוי שמדובר בבעיה בכפתור ההדלקה. נסה לחבר כפתור אחר במקומו (למשל - כפתור האתחול) או קצר ידנית את שני הפינים המתאימים על הלוח ותראה האם המחשב נדלק.

5. וודא שיש לך רמקול מחובר ללוח והקשב האם יש ציפצופים. נסה גם להפעיל את המחשב ללא זיכרון כלל - במצב כזה אתה אמור לקבל ציפצוף אחד ארוך מחזורי (למעשה החיווי הקולי תלוי בלוח, אבל צפצוף ארוך מחזורי הוא דיי נפוץ במידה ואין זיכרון כלל).

6. וודא כי חיברת ללוח גם את חיבור ה 4/8 פינים הנוסף המגיע מספק הכח ולא רק את חיבור ה 24 פינים.

7. אם יש באפשרותך - נסה זיכרון אחר במחשב הזה או את הזיכרון שלך במחשב אחר בכדי לדעת האם הוא הגורם לבעיה.

אם כלום לא עוזר - יש סיכוי שהבעיה היא בלוח או/ו במעבד.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובה :)

1. הוצאתי את הבטרייה כמה פעמים, לא עזר.

2. יש לדעתי סיכוי לא רע שאתה צודק... זה גם יסביר את המהירות שבה נעשה הכיבוי, ואת זה ששום דבר לא עולה...

אין שום דרך אחרת לעדכן את זה חוץ מלשים מעבד? לא נראה לי שאני מכיר מישהו עם מעבד 1150, וממש מבאס לשלם 300 שקל למעבדה בשביל שטות כזו.

3. ניתקתי והרכבתי בחוץ, ניתקתי והרכבתי חזרה בפנים ושום דבר לא עזר... בניתי כבר די הרבה מחשבים בחיים שלי ככה שאני חושב שזה לא המקרה. אני עם חומרה מינימלית משהתחלתי לבדוק את המחשב.

בדקתי את כפתור ההדלקה על מחשב אחר, את הראם על מחשב אחר ואת הספק על מחשב אחר, כולם עובדים כמו שצריך.

4.עניתי^

5.אין לי רמקולים ללוח אם :/

6. מחוברים כמו שצריך

7. עניתי ב3^

ממש תפסת אותי עם הקטע של האי התאמה של המעבד ללוח אם, כי שניהם חדשים ואת כל שאר המערכת כבר הרצתי עם לוח ומעבד אחרים- אז האופציות הן או שהמעבד/ לוח אם החדשים תקולים, או שהאופציה הטובה יותר היא באמת מה שאמרת.

כמובן שיש אופציה שלישית שאני מפספס משהו :)

בכל מקרה שוב תודה על התגובה ומקווה שתענה לי על השאלת המשך.

וחוץ מזה- האם המחשב עם מעבד ולוח חדשים אמור להדלק כמו שצריך עם הארד דיסק שכבר יש לו מערכת? או שחייב לפרמט ולהתקין אותו מחדש?

פורסם

אמור להידלק כמו שצריך עם הרדיסק לא מפורמט ... מה שכן אני לפחות ממליץ לפרמט כשיש לוח אמ חדש (לפחות)

smalul אמר יפה שרוב הסיכויים הביוס לא מעודכן בלוח ולא מתאים למעבד ... אם תרצה ואתה גר באיזור אשקלון-אשדוד אני אשמח להלוות לך את המעבד שלי רק כדי לעשות עידכון ביוס

עם לא אתה תמיד יכול לחזור לחנות ולהגיד להם שהלוח והמעבד לא עובדים ושיעשו לך עידכון (אתה לא צריך לשלם שקל על מעבדה או בולשיט אחר - קנית מוצרים שלא עובדים והחנות צריכה לפתור את העניין)

שיהיה חג שמח :]

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה-

קודם כל תודה רבה לגיא ולsamlul, שעזרו לי לאתר את הבעיה ולפתור אותה :)

הבעיה אכן הייתה שלוח האם היה מעודכן לbios ישן שלא הכיר את המעבד שלי... לדעתי לא בסדר מצד tms למכור לוח שלא up to date כי אנשים אחרים יכלו להגיע למצב של להוציא בגלל זה כסף.

פורסם

בכיף שמח שהכל עובד ותקין :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים