עבור לתוכן

שאלה: מה אורך החיים של מפרט? ועוד כמה לפני שלב התכנון.

Featured Replies

פורסם

ערב טוב,

ראשית אפתח ואומר שאני מודה שאני לא בטוח אם זה המקום הנכון לפתוח את דיון הזה. לי נראה שזה המקום שהכי קולע לשאול את השאלה הזאת, כמו כן לא ראיתי משהו בחוקי הפורום שאוסר את זה.

בכל מקרה במידה וזה לא המקום המתאים, אנא סילחו לי מראש.

אני השתמשתי ב-7 שנים האחרונות בקונסולות בשביל לשחק משחקי מחשב. לאחר בירורים, התייעצות והרבה חשיבה הגעתי לתובנה שיכול להיות שבמקום לשדרג קונסולה ולהסתפק בשינויים טכנולוגים מצומצמים יחסית אולי כדאי לקנות מחשב גיימינג.

השאלות שעלו לי בעקבות החשיבה הזאת ואני אשמח אם תוכלו לעזור לי בהן:

1. האם זה אפשרי כיום לקנות מחשב שמספק הגדרות גבוהות במחיר סביר? (עד 4-5k)

2. מה אורך החיים של מחשב כזה? כלומר כמה זמן אני אוכל לשחק במשחקים באותן הגדרות גבוהות ובאופן חלק עד שהטכנולוגיה תתישן ולמשחקים חדשים המפרט הזה כבר לא יספיק שביל להריץ בהגדרות גבוהות באופן חלק?

3. בסוף אותו אורך חיים אפשר פשוט לשדרג חלקים מסוימים ואתה מסודר שוב ל x זמן? או שצריך לקנות מחשב חדש? כמה גלגולים כאלה אפשר לעשות, ומה עלות משוערת מנסיונכם לכל שיפור חומרה כזה?

השאלות נובעות מכך שבקונסולות אתה קונה מוצר זול יחסית, לתקופה שעולה על 6 שנים בקלות. הפחד הוא שעם מחשבים אני אצטרך כל שנה להוציא 5k בשביל לשמור על הגדרות גבוהות ומשחק חלק.

אני מקווה שהייתי מספיק מובן, במידה ולא תכתבו מה שלא ברור ואני אנסה לנסח את השאלה אחרת.

המון תודה.

פורסם

האנלוגיה לא בדיוק נכונה.

בקונסולת משחק אתה משלם על חומרה שיש לה יכולת תצוגה גרפית מקסימלית נתונה. משמע, יש גבול לכמה טוב יכול להיראות משחק, או יותר נכון כמה טוב גרפיקה יכולה לעבוד. הדוגמה הקלאסית היא ה-XBOX 360. כשהושק, החומרה שלו נחשבה לסבירה בקרב מה שהיה קיים בשוק המחשבים דאז, אבל מאוד מהר הפך ליחסית מיושן, כך, ב-2007 התחיל המחשב האישי עם פער גדול מאוד של איכות תצוגה בין השקעה בקונסולה לבין השקעה דומה במחשב האישי. הדוגמה לכך תהיה GTA V, שהיום רץ הקונסולה הזאת כשהוא מרונדר ב-1024X600, עם מעט מאוד צבעים, כמעט בלי צללים, עם טקסטורות מאוד מכוערות ובקצב תמונות לשניה שנופל לעיתים קרובות מ-25. אותם המחשבים שנרכשו כשהושק ה-XBOX360 במחיר דומה לו, הם המחשבים שיריצו את אותם המשחקים באיכויות דומות.

זאת אומרת - התקרה לביצועים קיימת בכל מקום שבו חומרה קבועה קיימת. הכשל הלוגי מגיע כשמנסים להבין למה מחשב לא מסוגל לבצע פעולה שדורשת 500 כוחות עיבוד, בזמן שקונסולה מבצעת בקלות פעולה שדורשת 100 כוחות עיבוד (לדוגמה).

מי שרוצה חוויית משחק כמו שקונסולה יכולה לתת לו, יכול להשקיע 2000-2500 שקלים במחשב טוב, לחבר אותו בסלון עם שלט אלחוטי, לשחק ב-720P והכל יעבוד נהדר.

מי שרוצה יותר, יותר רזולוציה, יותר פרטים, חווייה יותר עשירה - יש לו את היכולת להשקיע יותר במחשב. במחשב עם ליבות גרפיות שמסוגלות ללעוס 1080P ב-60 תמונות לשניה עם הגדרות ויזואליות גבוהות, עם כונן SSD שיטיס לו את מערכת ההפעלה והמשחקים המועדפים בתוך שניות בודדות של טעינה, וכו'.

כמובן שהשקעה במחשב גיימינג מתקדם שכזה תהיה יקרה יותר, אבל הכל זה עניין של סטנדרט. ברור שהשקעה של 4000 שקלים במחשב במקום 2500 תביא ליכולות גבוהות יותר וגם לעמידות בהגדרות גבוהות לאורך יותר זמן. זה לא אומר שהיכולת של המחשב להציג איכות תמונה מסויימת יורדת, זה פשוט שהסטנדרט הוא כל כך גבוה, שהיא בשיפור מתמיד.

ההמלצה הגורפת לפי התקדמות השוק תהיה בדרך כל להשקעה של 3000-3500 שקלים בכל 3-4 שנים. מאות השקלים שתחסוך על משחקים ברכישת מחשב יהפוך שדרוגים לקלים יותר על הכיס בטווח הארוך.

פורסם
  • מחבר

המון תודה על התשובה המפורטת!

סגרת לי פינה מאוד חשובה בשוני בין התפיסה בגימינג בקונסולה לאומת גיימיג בהתנהלות מול שוק המחשבים. אין ספק שהראש מאוד שונה.

השאלה הנשאלת היא איך להתחיל לבנות מפרט שיספק לטווח הארוך ויעמוד בסטנדרט גבוה יחסית, וזאת עם שמירה על התקציב כמה שיותר נמוך. בטוח שאני לא היחיד שנתקל בשאלה הזאת חחח. נראה איך ממשיכים מפה.

בכל מקרה שוב המון תודה!

פורסם

אז ככה - מארז, ספק וכונן אחסון, אלה רכיבים שאתה יכול לשמור משדרוג לשדרוג ובכך לחסוך בכסף.

חשוב לזכור שעלות השדרוג והתכיפות נגזרת מהדרישות שלך. אם תמיד תרצה לשחק על 1080P ועל ההגדרות הכי גבוהות, אתה תשדרג לעיתים קרובות יותר ותהיה פחות מרוצה מהמחשב לעומת קונסולה.

אם תהיה מוכן לרדת בהגדרות ולהנות מהמשחקיות, תוכל לדחות את השדרוג.

אם אתה רוצה לבנות מחשב, תוכל לענות כאן על השאלון שבחוקי הפורום (בטח נתקלת בו) ואז נוכל לעזור לך לבנות מפרט. אם תרצה מקסימום גיימינג במינימום מחיר, ציין זאת.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך גיל,

באמת כפי שזה נראה כדאי בקניה הראשונה להשקיע במארז, ספק, כונן קשיח וקירור סכום מכובד בשביל לחסוך עליהם אחרי זה. גם על ה RAM אפשר לחסוך היום, הוא זול ואפשר להחליף אותו במינימום כסף. המעבד הלוח אם והכרטיס מסך הם הבעייתיים יותר מבחינת מחיר, והם דורשים טיפה יותר בירורים לגבי עלות /תועלת.

בכל מקרה תודה!

פורסם

בשדרוג/שניים הראשונים אתה כנראה רק תחליף כרטיס מסך...

פורסם

בתור אחד שמאמין במפרטים טובים ולא בינוניים אני יכול להגיד לך שקניתי לפני 3 שנים מחשב ועד היום הוא הוא מריץ הכל על מקסימום

לקחתי בזמנו 2 כרטיסי 6950 והיום אני עובד עם אחד והוא חיה.

לדעתי, עדיף לך לנסות להגיע לתקציב של 6000 לא כולל מסך, 6000 שקל עם בחירת מוצרים נכונה תיתן לך בקלות 3-4 שנים. בהצלחה

פורסם

תשקיע על דברים שלא מתיישנים ואי אפשר לשדרג:

* מארז איכותי עם קירור טוב ורמת שקט טובה.

* ספק איכותי

* מסך, מסך ועוד פעם מסך.

* ציוד היקפי - מקלדת, עכבר וכדומה

מכאן זו שאלה של דרישות/צרכים.

* האם תעשה באמת OC. יש לזה יתרונות אבל מייקר ומחייב תחזוקה.

* באילו הגדרות/רזולוציה באמת חשוב לך לשחק. חומרה לחולי גרפיקה מאוד מייקרת.

* באיזו תכיפות תרצה להתעסק עם שדרוגים

* תקציב

בשביל זה יש שאלון בחוקי הפורום.

פורסם
תשקיע על דברים שלא מתיישנים ואי אפשר לשדרג:

* מארז איכותי עם קירור טוב ורמת שקט טובה.

* ספק איכותי

* מסך, מסך ועוד פעם מסך.

* ציוד היקפי - מקלדת, עכבר וכדומה

מכאן זו שאלה של דרישות/צרכים.

* האם תעשה באמת OC. יש לזה יתרונות אבל מייקר ומחייב תחזוקה.

* באילו הגדרות/רזולוציה באמת חשוב לך לשחק. חומרה לחולי גרפיקה מאוד מייקרת.

* באיזו תכיפות תרצה להתעסק עם שדרוגים

* תקציב

בשביל זה יש שאלון בחוקי הפורום.

אגב , המסך שקניתי בזמנו עדיין אצלי כמובן, DELL U23 משהו כזה עם פאנל IPS, עלה לי 1000 שקל.

לא ראיתי עד היום מסך עם כיול צבעים יותר יפה מזה... זה כאילו מה שאתה רואה שונה ממחשבים אחרים לחלוטין. מדהים!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים