עבור לתוכן

בעיה ברמקולים (סאב וסנטר) אחרי פירמוט והתקנת חלונות 8.1

Featured Replies

פורסם

שלטם ותודה מראש על הקריאה והעזרה.

עברתי היום מחלונות 7 ל-8.1 (עוד לא בטוח אם זה היה חכם, אבל ימים יגידו). לא התקנתי על אותו כונן, כי קניתי ssd חדש במיוחד בשביל מערכת ההפעלה, כך שזו בעצם התקנה חדשה לגמרי ולא שדרוג.

מחוברת לי מערכת רמקולים 5.1 של logitech. עד חלונות 7, אחרי ההתקנה היה צריך להתקין את הדרייבר של realtek כדי שיהיה סאונד, אבל הפעם היה כבר סאונד בלי זה. למרות זאת, בבדיקת הרמקולים של windows, כשכל רמקול צריך לנגן צליל זיהוי, הסנטר מנגן גם את הצליל של עצמו וגם את הצליל של הסאבוופר, והסאב עצמו שותק לגמרי.

התקנתי בכל זאת את הדרייבר של realtek (הכי מעודכן מהאתר שלהם) והבעיה נשארה בעינה. גם בבדיקת הרמקולים של realtek קורה אותו הדבר. לא הצלחתי למצוא לזה שום פיתרון, כולל נסיונות משחק עם כל ההגדרות שמצאתי שם, וחיבור וניתוק מחדש של הכבלים.

כשהפעלתי משחק, ברגע שהוא עבר לסאונד שאמור להיות בסראונד, לא שומעים כלום באף רמקול. בתפריטים בפתיחה יש מוזיקה, אבל לא בסראונד של המשחק עצמו.

אציין גם שעד אתמול, עם חלונות 7, זה עבד כמו שצריך.

מישהו מכיר את זה? יודע מה לעשות?

שוב תודה!

נ.ב. לוח האם שלי הוא של gigabyte עם כרטיס קול מובנה, שכאמור עבד מצוין לפני ההחלפה של מערכת ההפעלה.

פורסם

איך הרמקולים מחוברים למחשב?

פורסם
  • מחבר

כל הרמקולים מחוברים אל הסאב וממנו יוצאים 3 כבלים (שחור, ירוק, כתום) שמתחברים אל כרטיס הקול שעל לוח האם.

פורסם

תנסה:

1. להפעל bass management

2. לבטל full range speakers על הקדמיים

3. חיברת לצבעים הנכונים? יכול להיות שברמקולים הצבעים לא נכונים. ובכל מקרה אפשר לראות מה כל כניסה במחשב עושה דרך הממשק של הכרטיס קול. תוודא שזה בסדר

4. אם חיברת לצבעים הנכונים, תנסה לחבר ללא נכונים ולעשות מיפוי מחדש שלהם דרך הממשק של הכרטיס קול.

פורסם
  • מחבר
תנסה:

1. להפעל bass management - ניסיתי עכשיו, לא עזר.

2. לבטל full range speakers על הקדמיים - גם כן לא עזר.

3. חיברת לצבעים הנכונים? יכול להיות שברמקולים הצבעים לא נכונים. ובכל מקרה אפשר לראות מה כל כניסה במחשב עושה דרך הממשק של הכרטיס קול. תוודא שזה בסדר - מחובר לצבעים הנכונים. אתמול בבוקר, תחת חלונות 7, עבד כמו שצריך.

4. אם חיברת לצבעים הנכונים, תנסה לחבר ללא נכונים ולעשות מיפוי מחדש שלהם דרך הממשק של הכרטיס קול - ניסיתי לעשות את זה אתמול, לשחק עם היציאות עצמן, וגם עם איך שהן מוגדרות (שיניתי דרך הממשק מה כל חיבור מייצג. לא עזר)..

-

תודה על הנסיונות!

פורסם

התקנת את הדרייבר של REALTEK?

פורסם
  • מחבר

כן, כתבתי את זה בהודעה :) ניסיתי גם בלי הדרייבר וגם איתו.

פורסם

רק שיהיה ברור, לא נגעת פיזית באף רכיב במחשב או ברמקולים כשעדכנת את המערכת הפעלה?

כלומר, 100% אין שום סיכוי בעולם שזה קשור לחומרה?

מה הדגם של הרמקולים?

פורסם

אני אזרוק ניחוש פרוע..

היה לי פעם X530 שהיו מחוברים לכרטיס המובנה בלוח האם (דרייבר של רילטק) כשהתקנתי ווינדוס 8.1, לא היה באתר של לוח האם שלי דרייבר למערכת ההפעלה הזו.. התקנתי את הדרייבר עם תאימות לווינדוס 7 אבל הסראונד כמו שאתה מתאר לא עבד אלא רק סנטר וקדמיים.

יש מצב שזה המצב אצלך?

פורסם

איזה דרייבר התקנת?

אפשר לראות קישור בבקשה?

פורסם
  • מחבר
איזה דרייבר התקנת?

אפשר לראות קישור בבקשה?

בוודאות לא נגעתי בכלום לפני ובזמן ההתקנה. התחלתי לשחק עם הכבלים רק אחרי שזה לא עבד.

אלו באמת x530 כמו שavik כתב. יכול להיות שהדרייבר לא תומך בהם בחלונות 8.1? ממש מעצבן אם זה ככה.

הדרייברים שניסיתי הם אלה:

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsCheck.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false מהאתר של realtek

וגם ניסיתי להוריד גרסא ישנה יותר מהאתר של gigabyte על פי הדגם של לוח האם שלי (x58a-ud3r) מהלינק הזה http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3449#dl . אין בו חלונות 8, אבל הורדתי מה שיש.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אני אזרוק ניחוש פרוע..

היה לי פעם X530 שהיו מחוברים לכרטיס המובנה בלוח האם (דרייבר של רילטק) כשהתקנתי ווינדוס 8.1, לא היה באתר של לוח האם שלי דרייבר למערכת ההפעלה הזו.. התקנתי את הדרייבר עם תאימות לווינדוס 7 אבל הסראונד כמו שאתה מתאר לא עבד אלא רק סנטר וקדמיים.

יש מצב שזה המצב אצלך?

זה בדיוק מה שקורה אצלי. באתר שלהם הדרייבר לא תומך, אבל הדרייבר באתר של realtek עצמם כן אמור לתמוך. זה עדיין לא עזר.

מצאת לזה פיתרון או שאתה לא משתמש בהם יותר?

פורסם

אתה בטוח שחיברת את הכבלים נכון?

הצבעים יכולים לפעמים לבלבל.

אין סטנדרט אחיד בין כרטיסי קול לרמקולים והכבלים שמגיעים איתם.

פורסם
  • מחבר
אתה בטוח שחיברת את הכבלים נכון?

הצבעים יכולים לפעמים לבלבל.

אין סטנדרט אחיד בין כרטיסי קול לרמקולים והכבלים שמגיעים איתם.

בטוח שמחובר נכון, כי כמו שכתבתי, זה בד טוב תחת חלונות 7 עוד באותו היום, ולא נגעתי בכבלים לפני או במהלך ההתקנה (אחרי זה כן שיחקתי איתם, אבל חובר טוב מחדש, ובמקרה הזה גם הצבעים של הכבלים תואמים לצבעים של החיבורים).

בכל מקרה, הסאב מוציא את הצליל שלו ושל הסנטר על אותו כבל מבין השלושה, אז אין שום דרך להתבלבל בין שניהם.

פורסם

בזמנו לא מצאתי פיתרון לבעיה ופשוט חזרתי ל-7 (כי היה לי חוסר תאימות דרייברים של עוד רכיבים ולא רק כ.קול). אבל אולי למישהו יהיה רעיון איך לסדר את זה...

פורסם

יש אפשרות לחבר את הרמקולים לכרטיס דיגיטלית?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים