פורסם 2014 באוקטובר 111 שנים יש לי חנות למוצרי חשמל וקראתי לבן שלי סוניכשיהיה גדול הוא יפתח חנות משלו שקוראים לה סוני מוצרי חשמל
פורסם 2014 באוקטובר 111 שנים לגיטימי לדעתי, כל עוד הוא לא מתחזה לחברה SONY ה"מקורית" באמצעות הסימנים הרשומים שלהם כמו הלוגו/הסלוגן וכו'.אני לא רואה איך זה שונה למשל ממישהו שפותח דוכן בורקס בשם "בורקס סמי" כי סמי זה השם שלו וככה בא לו... אתה חושב שסמי בורקס יכול לתבוע ממנו לא להשתמש בשם הזה? אני מאמין שיהיו אנשים שיסכימו איתך. אני - לא.לדעתי מי שבוחר להשתמש בשם הפרטי שלו (או בשם המלא, אם כי בזה בהחלט יש פחות סיכון לכפילות) עבור שם העסק - צריך לקחת בחשבון שיש בעולם עוד אנשים עם השם הזה ויתכן שגם הם יחליטו לפתוח עסקים עם שם דומה. באיזו זכות הוא חושב שמגיעה לו בלעדיות על השם הזה?נקודה למחשבה - תאר לך שרונית רפאל "העניה" היא למעשה בחורה מבוגרת יותר מרונית רפאל "העשירה". אז מי "העתיק" ממי את השם? לצורך הקוריוז - היא יכולה לטעון שהשם "רונית רפאל" היה שלה עוד לפניה!
פורסם 2014 באוקטובר 111 שנים אני מסכים לחלוטין אם הצעת ההחרגה של ויקשם לא חייב להיות יחודי. אני חושב שלכל בן אדם אמורה להיות זכות להשתמש בשם שלו בתור שם העסק שלואם קיים סימן מסחרי באותו שם, עליו לוודא שרואים בצורה סבירה שהוא לא קשור לסימן המסחרי - והוא יכול לבחור לעשות את זה על ידיי שימוש בגרפיקה משלו, צירוף שם המשפחה, שם העיר בה העסק נמצא, או דרכים אחרותבכללי, אני חושב שהחוקים צריכים לצאת מ 2 נקודות הנחה : - ההנחה ההתחלתית חייבת להיות שכל דבר נעשה בתום לב אם אין ראיות נגדיות - ההנחה ההתחלתית חייבת להיות שלבני אדם - גם לאזרחים וגם למערכת החוק - יש אינטליגנציה בסיסית. למשל, שאם חנות מוצרי החשמל של הילד בשם סוני משתמשת בעיצוב שונה לחלוטין מהמותג היפני, ניתן לצפות _מהקונים_ שיבינו שלא מדובר בחברת סוני. לעומת זאת, במקרה של סוללות SQMY בפונט זהה בדיוק ל SONY שניתן למצוא בחנויות ה made in china בארץ, ניתן לצפות _מנציגי החברות / החוק_ שיבינו שאין כאן חוסר תום לב בכלל
פורסם 2014 באוקטובר 111 שנים יש הבדל בין שימוש פרטי לשימוש מסחרי פרטי מותר לך להקרא רונית רפאל. אבל בשימוש מסחרי אתה לא יכול לפגוע במישהו שרשם עליו סימן מסחריתחשבו על חברת סוני שהשקיעה מיליארדים במותג ועכשיו יבוא אחד בשם סוני ויקטוף את הפירות.הם חייבים לקבל הגנה על ההשקעה.יש סיפור מפורסם של חברת קוקה קולה שנכנסה לארץ ופתאום גילתה שיש סימן מסחרי רשום על השם פאנטהאחד מטבריה שהיה לו מפעל משקאות רשם בשנות השישים את השם ולא היה מוכן למכור אותו לקוקה קולהלכן הם יצאו עם השם קינלי אחרי שהמפעל בטבריה נסגר קוקה קולה קנתה את הסימן המסחרי והחליפה את הקינלי בפאנטה.
פורסם 2014 באוקטובר 111 שנים גם אני לאבעניין השם הפרטי, לא, אני לא חושב שלמישהוא יכולה להיות בלעדיות על שם פרטי בתור סימן מסחרי ולמנוע מאחרים בעילי אותו שם (ושם משפחה) להשתמש בשם שלךהם בתור המותג שלהםלדעתי הדרישה צריכה להיות פשוט : תוודאו בדרך סבירה בשביל אנשים אינטליגנטים שאין אפשרות לטעות בין 2 השמות המסחריים. למשל תשתמשו בעקביות כל אחד בצבעים/פונטים/סמל משלו, או תוסיפו שם משפחה, או תוסיפו שם עיר, מה שבא לכם שמשיג את המטרה
פורסם 2014 באוקטובר 111 שנים לא הבנתי מה הקשר בין הסיפור על פאנטה ובין הדיון הזה.פאנטה זה סימן מסחרי רשום וגם יכול להיות שם של מישהויכול להיות שר הגנה אמריקאי בשם פאנטה אבל הוא לא יכול לייצר משקה בשם פאנטה.
פורסם 2014 באוקטובר 111 שנים מחבר לא, אבל אני לא רואה שום סיבה שיהיה אסור עליו לפתוח חברה בשם "פאנטה משקאות" (אנחנו מדברים פה על שם חברה, לא מותג כלשהו המשווק הרחק מהחברה ושם באמת שמות יכולים לבלבל).
פורסם 2014 באוקטובר 211 שנים אם המצב היה הפוך ורונית רפאל הקטנה והותיקה הייתה תובעת את רונית רפאל העשירה והחדשה יותר אז גם אז רונית רפאל הקטנה הייתה מפסידה.אולי רק אני שמתי לב לזה אבל בסיטואציה הזאת תמיד החזק ינצח ולכן לא ברור לי איפה הצדק בכל ההחלטה.
פורסם 2014 באוקטובר 211 שנים בית המשפט קיים כדי לאפשר לחזקים לעשוק את החלשים.כל פיטפוטי הצדק והחוק וההגנה על החלש הם מס שפתיים, דוגמית קטנה עם צל גדול שמסתיר את חוסר הצדק האמיתי.לעם מזמן אין אמון במערכת המשפט.
פורסם 2014 באוקטובר 211 שנים מחבר בטח, הרי צריך לתת לאזרחים הקטנים אשלייה שיש להם למי לפנות במקרה הצורך, אחרת הם עוד יתמרדו.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.