עבור לתוכן

לשמור על המחשב נקי - ניקוי אבק

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מקווה שאני בפורום הנכון.

אשמח לקבל טיפים כיצד לשמור על פנים המארז נקי מאבק,

כיצד מומלץ לנקות וכו'

תודה רבה

אלעד

פורסם

קודם כל יש מארזים עם מקומות למסנני אבק.

אם אין לך אז תחפש בגוגל איך אפשר לעשות מסנני אבק DIY

זה יוריד את כמות האבק בתוך המארז שלך באופן משמעותי.

דבר שני אין פה יותר מידי מדע.

הכל תלוי ברמת ההבנה וברמה הטכנית שלך.

אתה יכול פשוט לפתוח את המארז ועם שואב אבק רגיל לעבור עליו מבפנים. זה ישאב את חלקיקי האבק הגדולים (אלא בצורת צמר גפן כזה...) שברוב המקרים לא דבוקים לשום דבר.

אתה יכול לפרק חלק חלק ולנקות מבפנים את כל האבק שדבוק עליו.

אני הייתי מנקה עם צימרוני אוזניים כדי להגיע למקומות הקטנים (רק שים לב לא להשתמש בזולים שהצמר גפן נפרם, שלא יתקע לך בתוך רכיב כלשהו)

אתה גם לנקות אותו עם אקדח אויר שמחובר לקומפרסור.

יש כאלה אקדחים שמוכרים בחנויות הרכב שמתחברים לצינור מילוי האויר בתחנות הדלק. אבל הבנתי שזה לא הכי מומלץ כי יש שם שאריות של שמן שיכול להגיע למחשב שלך.

באייבורי בראשון לציון (באיזור התעשיה החדש) יש להם קומפרסור מחוץ לחנות שהם נותנים לאנשים להשתמש בו.

זה מעיף את כל האבק שדבוק לרכיבים ע"י זרם אויר בלחץ.

(רק שים לב שאין לך שום דבר רופף או שיכול להינזק מלחץ האוויר)

פורסם

לשמור עליו נקי מבפנים קצת קשה, בייחוד אם יש אבק איפה שאתה גר או חיות מחמד וכו'

אתה יכול לרכוש מארז עם רשת/מעין מסנן על המאווררים אבל גם זה רק מאיט את כניסת הלכלוך, לא מונע אותה לגמרי.

כל כמה חודשים (נגיד, חצי שנה) מומלץ לפתוח את המארז ולתת סיבוב טוב עם ספריי לחץ אויר.

זה אמור לעשות את הטריק.

עוד טיפ טוב שקראתי פעם, תדאג שיש לך יותר אוויר שנכנס למארז מאשר שיוצא ממנו (נגיד, שני מאווררי 12 ס"מ בכניסה ואחד 14 ביציאה), זה גורם ללחץ אויר חיובי בתוך המארז ואז לא נוצר ואקום ששואב את הלכלוך מכל חור פנוי. מקווה שזה עושה היגיון.

פורסם

כל כמה חודשים (נגיד, חצי שנה) מומלץ לפתוח את המארז ולתת סיבוב טוב עם ספריי לחץ אויר.

זה אמור לעשות את הטריק.

יצא לך לעבוד פעם עם הספריי הזה?

זה חרטא. זה אומנם מעיף את האבק שגם ככה לא דבוק לשום דבר אבל מה שבאמת דבוק לא יזוז.

אין לדבר הזה מספיק כח

פורסם

יצא לי לעבוד עם זה לא פעם. זה לא חרטא ולא בטיח.

אם יש מחשב שלא ניקו שנתיים עלולה להיות לך בעיה, אם אתה שומר עליו ועושה את זה כל חצי שנה לא תהיה לך שום בעיה (אלא אם אתה גר ליד אתר בניה)

חוצמזה שאנחנו מדברים על ניקיון שוטף ולא על להבריק את המאווררים עד שאין עליהם טיפת אבק.

פורסם

גם לי יצא לעבוד עם זה לא פעם והגעתי למסקנה שזה לא ממש יעיל לניקוי מחשב.

אולי לניקוי מקלדת זה יכול לעזור...

וזה לא קשור רק לכמות האבק. בגלל הלחות הגבוהה שיש באיזור תל אביב האבק נדבק לרכיבים.

וכן, גם אחרי חצי שנה זה קורה.

פורסם

טוב, אתה תמיד יכול לקחת אותו למוכר אופניים ולהשתמש בקומפרסור שלו.

רק שים לב שמאוורר שמסתובב מהר מדי עקב לחץ אויר חזק עשוי להיהרס מזה.

פורסם

poma-2026-1.jpg לי יש אחד כזה, עם אקדח אוויר, פעם בחודש בערך אני מוציא את המחשב לגינה ומרענן אותו :)

דרך אגב יש לי עוד אחד ללא אקדח אם מישהו מעוניין לקנות או להחליף על משהו מעניין.

פורסם

באיפה קנית אותו וכמה עלה?

כמה עלה לך האקדח עצמו?

פורסם

ריספקט. הייתי מת לאחד כזה אבל החצי השני שלי תגמור לי על החיים ;-)

פורסם

האמת שלקחתי אותם מחבר שסגר עסק, לא היה לו שימוש בהם ומאז אחד אצלי בשימוש ואחד במחסן, הם שתיהם חדשים לגמרי ואני נהנה מכל רגע שאני מנקה את המחשב, בדיוק 2 דקות של עבודה והוא חדש!

מה שאני אוהב בהם שאין לחות באקדח, יש קומפרסורים שמוציאים קצת אוויר לח, לניקוי מחשבים זה אסון.

קנייה של קומפרסור חדש + צינור + אקדח תצא משהו כמו 600 ש"ח בערך.

פורסם

המחיר הזה הוא הערכה שלך או שיש לך חנות לדוגמא שאפשר לגשת אליה?

אני ראיתי סט של אקדחי האויר האלה (רובם לשימושים אחרים ככה שתכלס זה מיותר לקנות רק בשביל האקדח הספציפי הזה) עולה בסביבות ה250-300 שקל

אבל הם מיועדים לצבעים בעקרון, רק אקדח אחד מתאים לכניסת צינור.

קומפרסור ראיתי באוטודיפו בראשון במחיר של 650 שקל...

אם יש לך חנות אני אשמח לשמוע

פורסם

http://www.polack.co.il/item-4781/%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8-%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%97%D7%93-%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%A1%D7%95%D7%A8-2-%D7%9B%D7%A1-%D7%9E%D7%93%D7%97%D7%A1-25-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8-%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%9C-%D7%A1%D7%98-%D7%9B%D7%9C%D7%99-%D7%90%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A8

סט שכולל כמה חלקים, מאוד שימושי.

אבל אולי תצטרך גם את זה, http://www.polack.co.il/item-print.asp?Item_ID=2181.

יתקן אותי מישהו אם הוא משתמש גם בקומפרסור.

אני אישית גם משתמש באקדח אוויר עם פיה ארוכה, ככה אני יכול להיכנס לצלעות הקירור ומאחורי הלוח ובין הכוננים וכו'

פורסם

בשביל מה מיועד המסנן הזה?

פורסם

המסנן הזה מייבש את האוויר, כדי שהלחות לא תגיע לחלקי המחשב ותיצור קורוזיה או אם תפעיל מיד את המחשב תיצור קצר וכו'

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים