עבור לתוכן

החלפת מארז למחשב

Featured Replies

פורסם

שלום,

החלטתי להחליף מארז למחשב שלי, מכיוון שהנוכחי קטן מדי בשביל כרטיס המסך החדש שאני מעוניין לרכוש.

אני לא ממש מבין בנושא, ויש לי כמה שאלות על מנת שזה יבוצע בצורה חלקה:

1) איך אני יכול לדעת שהמארז החדש יתאים לכרטיס?

2) אילו יצרניות נחשבות איכותיות?

3) עד כמה פעולת ההחלפה מורכבת? מן הסתם צריך לפרק את כל החלקים ולהרכיב מחדש, אבל האם זו פעולה פשוטה לביצוע? יש צורך בכלים מיוחדים?

4) האם ישנם שיקולים נוספים שיש לשים אליהם לב בעת בחירת המארז(למשל התאמה ללוח האם)?

תודה

פורסם

1. לבדוק במפרט הטכני של המארז והכ.מסך. באיזה כרטיס מסך מדובר? איזה מארז יש לך כרגע?

2. יש הרבה. יהיה קל יותר אם תפתח דיון בפורום מארזים יחד עם פירוט של המפרט המלא, דרישות שלך מהמארז והתקציב שעומד לרשותך לטובת העניין, על מנת שיוכלו לעזור לך לבחור מארז מתאים.

3. אין צורך בכלים מיוחדים, כן יש צורך בידע מסויים. אם יש לך חוש טכני מפותח וקצת זמן פנוי לטובת סרטוני יוטוב, אין סיבה שלא תצליח לעשות זאת לבד. כמובן שיש סיכון כמו בכל דבר שעושים בפעם הראשונה, ויש לקחת זאת בחשבון.

4. יכולת אוורור, סינון אבק, דרישה לשקט והתמיכה בחומרה - אלה הדברים העיקריים. כמובן שישנם אספקטים נוספים כגון עיצוב, כמות המאווררים, נוחות עבודה וכו'. יש מבחר גדול, והכל תלוי תקציב.

פורסם

1) איך אני יכול לדעת שהמארז החדש יתאים לכרטיס?

והשאלה היותר מתבקשת, איך אתה יודע שהכרטיס יתאים לכל שאר המערכת שלך? (מעבד, זיכרונות, ספק)..

מה המפרט שיש לך כרגע, ובאיזה כרטיס מסך מדובר?

פורסם
  • מחבר
והשאלה היותר מתבקשת, איך אתה יודע שהכרטיס יתאים לכל שאר המערכת שלך? (מעבד, זיכרונות, ספק)..

מה המפרט שיש לך כרגע, ובאיזה כרטיס מסך מדובר?

המפרט:

מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3450

לוח אם : Gigabyte GA-B75-D3V

מארז נוכחי: SilverStone Redline 1 USB 3.0 + Seasonic 430W

זיכרון: 8Gb KINGSTON KIT ( 4G X2) Hyper-X BLUE

כרטיס מסך נוכחי: Sapphire 7850 2GB GDDR5 DP Retail

מאורר: Raidmax 120mm Retail Quiet Fan

מאוורר ZALMAN CNPS5X SI EDITION

וכונן DVD

הכרטיס שאני קונה הוא Geforce GTX 970 של Gigabyte

פורסם

3) עד כמה פעולת ההחלפה מורכבת? מן הסתם צריך לפרק את כל החלקים ולהרכיב מחדש, אבל האם זו פעולה פשוטה לביצוע? יש צורך בכלים מיוחדים?

4) האם ישנם שיקולים נוספים שיש לשים אליהם לב בעת בחירת המארז(למשל התאמה ללוח האם)?

תודה

השאלה אם אתה מבין בחומרת המחשב. זאת לא בעיה לפרק מחשב ולהעבירו למארז חדש - בעזרת כמה מדריכים שיש בפורום זאת לא אמורה להיות בעיה רצינית. צריך בסה"כ סבלנות.

ולגבי שיקולים נוספים - אתה חייב לקחת בחשבון את החדר שלך.

אם יש לך חדר ממש קטן והמחשב ממוקדם על שולחן חלש - לא מומלץ בכלל Full Tower (מארזים ממש גדולים), וחדר ללא איוורר בכלל כשאתה דוחס את המחשב מתחת לשולחן.

מיקום הוא דבר חשוב ולפי דעתי לוקח חלק מאוד חשוב בבחירת מארז.

דבר נוסף אתה צריך לקחת בשכלול את התקציב שלך, בעוד שמארזים בינוניים הולכים על טווח מחירים סביר מארזים גדולים יותר ילכו לאזורים שבסביבות ה-800 (יש זולים יותר, אבל לא בהכרח טובים יותר.)

ולגבי אי התאמה ללוח אם, אתה מחפש מארז גדול יותר, כל עוד לא מדובר בלוחות אם קטנים מיוחד שנועדו למארזי HTPC (מחשבים שולחניים קטנים) אני לא חושבת שתהיה בעיה.

איזה יצרניות מומלצות? אני יכולה להגיד לך משימוש אישי ש- Antec ממש מעולים, יש לי את ה- Antec DF-85 ואני מרוצה.

יצרנית נוספת שאני ממש אוהבת זה Thermaltake.

בהצלחה בבחירת המארז.

(ד"א, רק עכשיו שמתי לב. למה זה בתמיכה טכנית ולא במארזים? וכדאי שתתן את כל הפרטים על המפרט בהודעה הראשונה.)

פורסם

בהרבה המפרטים של המארזים הלא-גנרים מפורט מה המרחק בין החלק האחורי לכלוב הכוננים.

באחרים רשום לך אפילו "מאפשר התקנה של כרטיסי מסך בעלי אורך של עד ל XX סנטימטרים"

אנטק אכן חברה טובה. גם לי היה את ה DF-85 ואת ה1200 וגם את ה900

כולם מארזים מעולים. קצת יקרים יחסית לתחרות שלהם אבל זה דבר שמשתנה מתקופה לתקופה.

לפי דעתי לך ליוטיוב וצפה בביקורות על מארזים שונים. תראה מה הפיצ'רים שבדרך כלל כלולים במארזים, גדלים, מחירים, וכו'....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים