עבור לתוכן

מחשב לא עובד

Featured Replies

פורסם

העברתי את המחשב שלי לדירה אחרת. הוא אומנם קיבל מכה פיזית קלה, אבל זה מקדימה בצד ולא באיזור לא רכיב, אבל עדיין המחשב לא עובד.

שמדליקים אותו, המנורה עובדת, יש רעש של מחשב עובד, אבל המאוורר מאחורה לא עובד, שמחברים את המסך -אין תמונה, חיבורי USB לא עובדים. קיצר המחשב נדלק אבל לא יותר מזה.

למישהו יש רעיונות מה לבדוק או מה "הלך"?

פורסם

תפתח את המארז . תבדוק שהזכרונות מעבד והקירור שלו יושבים טוב . תוודא שהכבלים מחוברים טוב לכל הרכיבים .

תאפס ביוס על ידי ניתוק מהחשמל והוצאת הסוללה לדקה .

פורסם
  • מחבר

בדקתי כבר שהכל יושב טוב.

ניסיתי גם את הרעיון עם הבטרייה של הביוס- לא עזר.

פורסם

ככל הנראה משהו זז,

אתה אומר שיש לך תאורה מהנורה אבל הרבה דברים לא עובדים...

אתה אומר שאחד המאווררים לא עובד, הוא מחובר ללוח אם?

אם כן אני אנחש שאחד משני החיבורים שיוצאים מספק הכוח אל הלוח זזו מהמקום תווקא שספק הכוח מחובר ללוח האם כמו שצריך.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אז ככה.

לקחתי את המחשב למעבדה. כנראה שמשהו נדפק בחיבור של הלוח אם והכרטיס מסך שפשוט לא יושב טוב. לטענת הטכנאי, שמחברים את הכרטיס מסך למחשב אחר הוא עבד, וכאשר מחברים כרטיס מסך אחר, קצר יותר, למחשב שלי, אז המחשב עובד.

כדי שהמחשב יעבוד אני פשוט מחזיק את הכרטיס מסך עם משהו. שאני מחזיק את הכרטיס מסך, המחשב עובד. אבל עדיין, הוא קורס כל הזמן. בין אם יש מסך כחול, או לפעמים המסך מרצד, כאילו יש בעיה בחיבור ואז המחשב נתקע. שאני עושה ריסט אחרי כזה מקרה, המחשב עובד בסדר, כלומר החיבור של הכרטיס מסך לא זז. אני עדיין לא יודע אם הבעיה היא בכרטיס המסך או בלוח אם.

העלתי ninidup אונליין אבל זה לא ממש עזר.

יש רעיונות מה לעשות או מה הבעיה?

פורסם

חבר כרטיס מסך אחר ותראה אם עובד. חבר את הכרטיס מסך שלך למחשב אחר ותראה אם עובד.

פורסם
  • מחבר

זה מה שהטכנאי עשה, וזה עבד (שני המקרים)

פורסם

וואלה... מוזר. עמדת לידו כשהוא עשה את זה או שהגעת אחר כך?

פורסם
  • מחבר

הגעתי אח"כ

פורסם

אני אוהב לבדוק תקלות בעצמי, אם אתה סומך על הטכנאי תלך בשיטת "עשה לך רב" ובקש ממני הדרכה מה לעשות.

אם אתה לא סומך עליו בצע את הבדיקה בעצמך, תבקש ממנו לבצע את הבדיקה שנית כשאתה לידו או פנה לטכנאי אחר.

פורסם
  • מחבר

חיברתי את הכרטיס מסך לסלוט אחר והבעיה עדיין נמשכת. כנראה שזה הכרטיס מסך. הסתכלתי עליו, לא ראיתי משהו שבור.

אני חייב לציין כי המחשב קורס רק כאשר אני עובד איתו (גלישה, מוזיקה וכד'). כאשר המחשב סתם פתוח- הוא לא קורס.

פורסם

ועל מחשב אחר בדקת את הכרטיס? ניסית לעבוד במצב בטוח? ניסית לבדוק אולי הדרייבר תקול? בדקת אולי הכרטיס לא מקבל חשמל בצורה תקינה ?

פורסם
  • מחבר

לא בדקתי על מחשב אחר וגם לא במצב בטוח.

לפי מנהל ההתקנים, הדרייבר של הכרטיס מסך תקין, אבל מופיע גם Microsoft basic display adapter שאני לא יודע מה זה ורשום שזה באמת לא עובד בצורה תקינה- This device is not working properly because Windows cannot load the drivers required for this device. (Code 31)

איך אני יכול לבדוק לגבי החשמל?

פורסם

קודם כל מי היצרן של הכרטיס מסך?

כנס לאתר שלו (amd/nvidia) ותתקין מנהל התקן עדכני.

שנית אתה מחבר את הכבל ליציאה של הכרטיס מסך ישירות ולו לכרטיס המובנה בלוח?

פורסם
  • מחבר

עדכנתי את הדרייבר.

הכבל מחובר לכרטיס מסך.

לפני שאני אקח את המחשב לטכנאי אחר, בלוח אם שלי (GA-B85M-D3) צריך להיות כרטיס מסך מובנה.אני יכול להריץ את המחשב מבלי לחבר את הכרטיס הגרפי החיצוני?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים