עבור לתוכן

מחשב למטרות לימודים - דחוף (נוסע בקרוב)

Featured Replies

פורסם

* תקציב? כ-3,000 ש"ח.

* מטרות המחשב? ללימודים (מעבדי תמלילים ואינטרנט), צפייה בסרטים ומשחקי מחשב קלים ו/או ישנים. הכי חשוב שיהיה נוח לעבוד איתו שעות ארוכות.

* גודל המסך? מתלבט בין 13.3 אינץ' ובין 15.6 אינץ'.

* האם חשוב מסך מבריק או מאט? גמיש עם עדיפות למט.

* רזולוציית המסך? גמיש. בגדלים האלה רצוי לא רזולוציה גבוהה מידי.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? נוח להקלדה, רצוי numpad אך לא חובה ועדיפות ל-touchpad שאפשר לגלול בעמודים למעלה ולמטה עם שתי אצבעות.

* משקל רצוי? רצוי שלא יהיה כבד מידי, מתחת לשני קילו.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי כמה שיותר.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא קריטי.

* Bluetooth? לא קריטי.

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?

* כונן אופטי? לא ממש.

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? הקנייה תעשה או בארץ או באוסטריה.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, מתלבט בין וינדוס 7 ל-8 (יש לי בבית 8 במחשב נייח ואני מעדיף מבחינת הנוחות 7).

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין, למעט אפל אבל לא חושב שהתקציב שלי מספיק לכך.

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם : עיצוב דק וקומפקטי, קל וחזק.

נערך על-ידי Wunderbar

פורסם

משקל נמוך מ-2 קילו = מסך 13.3 או 14. תקציבך מעט נמוך בשביל מחשב 14" ראוי ולכן תצטרך לבחור ב13.3 לפי דעתי. עם זאת בגודל הזה לא תקבל נאמפד.

הקניה בארץ תעלה כמו או פחות מבאוסטריה, שם יש גם layout מעט שונה של המקלדת (לדוגמה - qwertz).

ווינדוס 7 - רק אם תרכוש ותתקין בעצמך. רק מחשבים יקרים המגיעים עם גרסאות pro של מערכת ההפעלה נמכרים עם ווינדוס 7. למרות זאת, אני לא חושב שווינדוס 8 מערכת רעה - מניסיוני היא עדיפה, יציבה יותר, קלילה יותר ואחרי שמתרגלים גם נוחה לא פחות.

מחשב אפל - תוסיף 0 בסוף התקציב, אולי אז תתקב לכמה שצריך :P

מערכת הפעלה - בתקציבך יהיה מעט קשה להכניס מחשב ראוי עם מערכת הפעלה. האם אתה סטודנט כבר? אם כן, יש בסטיקי דרך לקבל מערכת הפעלה חוקית וכשרה בחינם מה שיאפשר להכניס לתקציב מחשב חזק יותר.

פורסם
  • מחבר

מבחינת מערכת ההפעלה לא ידעתי על האפשרות הזאת עד עכשיו, אבל כן אני סטודנט פה בארץ ובקרוב שם - אז כך או כך אוכל להשיג מערכת הפעלה שמיועדת לסטודנטים. אז אפשר להוריד את זה מהתקציב.

אשמח בכל זאת לשמוע המלצות על מחשבים טובים ללימודים - הדברים הכי חשובים לי שלא יהיה כבד מידי לנשיאה, שהסוללה תחזיק מעמד זמן רב ככל האפשר.

פורסם

זה יהיה המחשב המתאים ביותר, לדעתי:

http://ksp.co.il/?select=&list=1&sort=2&glist=1&uin=23120&txt_search=3340&buy=&minprice=0&maxprice=0

בגרסה עם הסוללה היותר חזקה (6 תאים) הוא יכול להחזיק גם 12 שעות בעבודה, עם זה תקבל, להערכתי, "רק" 8-10.

עם זאת, כדאי שתקרא את הביקורות עליו, למשל:

http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Latitude-3340-Notebook.116268.0.html

יש לו מספר חסרונות והעיקרי שבהם הוא מסך לא משהו. אם אתה מוכן להתפשר על נושא הסוללה (לכזו שתספיק ל-3-4 שעות), יש לי המלצה נוספת... לשיקולך.

נערך על-ידי Yoav

פורסם
  • מחבר

תודה רבה יואב. אילו עוד מחשבים היית מציע?

פורסם

hp probook 430 g1, עם מפרט דומה. שוקל פחות (קילו וחצי לעומת 1.8) ועולה קצת פחות. זה המחשב שאני אישית בחרתי, ולשימושי הוא מתאים כמו כפפה ליד.

פורסם
  • מחבר

תודה יואב. שמעתי המלצות על עוד שני דגמים - Lenovo ThinkPad X240 ו-Lenovo L440. המחיר של הראשון באוסטריה הוא יקר למדי כ-1,010 יורו (לינק למפרט) והמחיר של השני הוא הוא 614 יורו (לינק למפרט). מה דעתך?

נערך על-ידי Wunderbar

פורסם

ה-L440 הוא מעין מחשב entry level לסדרה העסקית של לנובו. המפרט המוצע בגרסה הבסיסית ביותר שלו די חלש, ואני לא חושב שתצליח למצוא אותו בפועל ב-614 יורו. אני גם חושב שזה לא המחשב הטוב ביותר שאפשר לרכוש במחיר הזה, אבל אני לא מכיר את ההיצע באוסטריה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים