עבור לתוכן

vivo

Featured Replies

פורסם

אהלן!

רציתי לשדרג קצת תמחשב, והכרטיס מסך שרציתי לקנות הוא רדיאון 9200 ויוו.

נאמר לי שויוו זה כאילו וידיאו אין (כמו כרטיס טלויזיה)

אבל הסתכלתי בתמונות על הכרטיס וראיתי רק יציאות סטנדרטיות (טי וי אאוט, יציאה למסך ודיויאיי)

אז מה זה בעצם vivo?

פורסם

VIVO זה למעשה ראשי תיבות של וידאו נכנס ווידאו יוצא (Video In Video Out). כלומר לכרטיס יש אפשרות לשלוח תמונה למקור חיצוני וגם לקבל נתוני וידאו ממקור חיצוני. יש לי כרטיס כזה וזה מאוד מוצלח. אני יכול להקליט מהממיר של הלוין ומהוידאו וממצלמת הוידאו שלי.

את החיבור קשה לזהות בתמונות מוצר באתרים השונים כי זה למעשה נראה כמו יציאה רגילה אבל עם הכרטיס אתה אמור לקבל כבל שמתפצל ומאפשר לחבר אליו וידאו. משהו כמו התמונה המצורפת:

cable2.jpg

פורסם
  • מחבר

וואי תודה גבר חשבתי כבר עובדים עליי.. זה נראה בדיוק כמו טיוי אאוט...

אז בעצם הוידיאו אין והוידיאו אאוט הם באותו חיבור נכון? יעני זה גם כניסה וגם יציאה..

והכבל שבא עם הכרטיס בעצם מפריד את זה לקומפוסייט אין וקומפוסיט אאוט

ולאס-וידיאו אין ולאס-וידיאו אאוט...

זה מה שרציתי לדעת..

פורסם

אחי רק תיקח בחשבון שvivo מוריד מהביצועים של הכרטיס כאשר הוא ללא vivo אז רק שתדע..

פורסם

ככל הידוע לי VIVO לא משפיע על ביצועי הכרטיס (כמובן שלא מקליטים תוכנית טלויזיה ומשחקים באותה העת - אם זה אפשרי בכלל). לכרטיס יש פשוט אופציה נוספת ובגלל זה הוא גם יקר מעט יותר.

SHALBIK, לא קראתי מאמר ולא מצאתי מידע ברשת על ירידת ביצועים בכרטיסים עם VIVO אבל אני אשמח אם תוכל לגבות את ההצהרה שלך באיזשהו מאמר או התייחסות מקצועית אחרת.

פורסם

גם אני אשמח ::)

alon83438, אתה יכול ללמוד עוד קצת על VIVO בעמ' 2 של הFAQ. שים לב שהכרטיס מתפקד כטלוויזיה רק אם תחבר לו מקור עם טיונר כמו ממיר, ווידאו או מצלמה אבל חיבור ישיר של כבלים לא ניתן לבצע

פורסם

לדעתי :

פונקצית הוידאו אין היא חלק שאינו איטגרלי מן הכרטיס (כלומר תוכנן מן ההתחלה שיהיה שם) והוא עושה את ה PCB עוד קצת יותר מורכב ושונה מכרטיס שיעודו רק למחשב ולכן אני קצת מסכים על כך ש VIVO קצת (!!) מוריד

פורסם

רכשתי כרטיס מסך כזה לאחרונה, והוא מעולה.

הכרטיס של חברת GIGABYTE

אני לא ממש משחק במחשב, אבל ממה שראיתי אז אם אני מפעיל את ה-VIDEO IN אין לי שום ירידה מורגשת בביצועים

ושאלה חשובה ל-blue core היקר:

אשמח מאוד אם תוכל להפנות אותי למידע על לכידת וידאו וקידודו ל-DIVX או XVID

עשיתי מספר נסיונות עם VirtualDubMod

קיבלתי תוצאות סבירות

אבל עדיין חסר לי טיפים וטריקים כדי לקבל תוצאות מצויינות

למשל: האם לקודד ישירות, או לקלוט לא מקודד ולקודד אחר כך.

האם לקודד במעבר (PASS) אחד או יותר

מהם הערכים של רזולוציה ו-ביט רייט שייתנו תוצאה אופטימלית, בהתחשב בגודל הקובץ

ועוד כל מיני פרמטרים שבטח מתחבאים בתוכנה

אשמח לעזרתך היקרה, תודה

פורסם

יש לי שאלה שגם קשורה בנושא:

האם ה GE2 שלי כולל בתוכו את ה VIVO ?

מה שבטוח יש בו TV OUT.

פורסם

מה הדגם המלא?

פורסם

ge 2 mx 400

פורסם
  • מחבר

הכוונה שאני לא יכול לחבר תכבל הלבן מהקיר.. אבל תהיה לי טלויזיה אם אני יחבר לממיר של הוט?

פורסם

כן, וודאי. אם לממיר יש יציאת S-VIDEO אז זה עדיף.

לדעתי יש רק COMPOSITE

את הסאונד, אגב, אתה מחבר לכניסת LINE IN של כרטיס הקול

פורסם

מכיוון שזה לא המקום להסברים על קידוד, אומר רק את העקרונות:

א. בהנחה שאין לך כרטיס לכידת וידאו מתקדם באלפי שקלים, עדיף ללכוד ברזולוציה מקסימלית וללא דחיסה. אפשר להשתמש ב Huffyuv או במקרה שאין מקום בדיסק אז MJEPG אבל בגלל שהוא דוחס האיכות פחות טובה.

ב. לאחר הלכידה הראשונית ללא דחיסה וברזולוציה המקסימלית (במגבלות כרטיס ומקום בדיסק ומהירות דיסק) ניתן לקודד בשני מעברים (Two Pass) או לעצלנים שביננו (כמוני) אפשר מעבר אחד תלוי איכות. כלומר דחיסה בהתאם למורכבות הסצנה. בשיטה הזו לא ניתן לצפות את גודל הקובץ אבל האיכות מצוינת וחוסכים מעבר אחד.

ג. אני גם משתמש בפילטרים שונים ע"מ לנסות ולשפר את איכות הוידאו הסופי. כיווני חדות בהירות וצבע. בעריכה אני מוצא ש VirtualDub עושה עבודה פשוטה וטובה.

ואני חייב לחזור ולשאול את האנשים שמצהירים על הירידה בביצועים. היות וזה פורום באתר מקצועי, האם ניתן לספק גיבוי כלשהו להרהורי הלב של הגורסים שישנה ירידה בביצועי הכרטיסים עם אפשרות כניסת הוידאו.

כרטיס מורכב לא מחייב פגיעה בביצועים.

פורסם

אין שום השפעה לפונקצית ה VIVO על הביצועים, זה בסה"כ צ'יפ שיושב ליד ה GPU.

בכל כרטיס מבית NVIDIA (כמעט) יש שם צ'יפ של TV OUT או VIVO, זה בסה"כ ממיר אנלוגי<->דיגיטלי בסופו של דבר ואין לו שום קשר עם הפעולה של ה GPU.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים