עבור לתוכן

מחשב לא עולה

Featured Replies

פורסם

היי חברה, מה שלומכם?

בזמן האחרון המחשב שלי התחיל לעשות בעיות בעלייה.

אני די בטוח שזאת בעייה חומרתית מאחר וכשאני מדליק אותו אני רואה מסך שחור, כלומר עוד לפני שמגיעים לווינדוס. הוא מצפצף שני צפצופים, ובזה זה נגמר.

בנוסף, כשהמחשב במצב שינה, אני מנסה "להעיר" אותו, והמצב דומה - מסך שחור. לרוב אני עושה ריסט ואז יש צפצוף אחד והכל בסדר.

בעיה נוספת ששמתי לב אליה במקביל היא כשאני מנסה להפעיל סרטון ביוטיוב בHD הסרטון מקרטע, כאילו הביצועים של המחשב נפגעו.

יש לי לוח אם מסוג gigabyte p35 dsl3, כרטיס מסך g8800gt, מעבד q6600.

אנא עזרו לי בבקשה למצוא את מקור הבעיה.

פורסם

לפי החוברת של הלוח, שני ציפצופים קצרים פירושם CMOS setting error. זה לא אמור למנוע מהמחשב להציג משהו על המסך - אתה אמור לקבל הודעת שגיאה שהגדרות ה CMOS לא תקינות ואז להיכנס לביוס, להגדיר את מה שצריך (אם צריך), לשמור וזהו. הייתי מציע לבדוק את המתח של הסוללה - אולי הגיע הזמן להחליף אותה. אם הבעיה ממשיכה לאחר החלפת הסוללה, הדבר מעיד על בעיה בלוח האם.

בקשר להתעוררות ממצב שינה - אני לא בטוח מה גורם לזה - זה יכול להיות גם בעיה במערכת ההפעלה, אבל גם בעיה חומרתית (לוח, ספק כח וכד').

בקשר לקירטועים בסרטים:

א. תבדוק מה העומס על המעבד. את זה תוכל לבדוק במנהל המשימות (Task Manager) בתגית ביצועים (Performance).

ב. תבדוק כמה זיכרון פנוי יש לך. תציין גם כמה זיכרון בכלל יש לך. גם את זה תוכל לבדוק במנהל המשימות באותו המקום.

ג. אני מציע שתשמש ב CPU-Z בכדי לראות בדיוק באיזה תדר המעבד עובד ובאיזה תדר הזיכרון שלך עובד, וכן כמה זיכרון בכלל מזוהה. יכול להיות שהגדרות הביוס שלך השתבשו והמעבד עובד על תדר FSB לא נכון או מכפלה לא נכונה (לי זה קרה - המחשב הרגיש לי איטי עד שקלטתי שה FSB ירד מ 333MHz ל 266MHz ולא רצה לעלות חזרה גם בהגדרה ידנית עד שאיפסתי את הביוס ע"י הוצאת הסוללה).

יכול להיות שכל הבעיות קשורות והן נובעות מבעיה בהגדרות הביוס, ובמקרה כזה תיכנס לביוס ותוודא שכל ההגדרות שם תקינות, ויכול כמובן להיות שיש בעיית חומרה, ואז אני מציע שתריץ בדיקת תקינות לזיכרון ואולי גם בדיקת מאמץ למחשב בכדי לראות אם יש שגיאות או קריסות במצב מסויים.

פורסם
  • מחבר

1. איך בודקים את מתח הסוללה?

2. יש לי קייס antec p182, אם אתה מכיר. כשמדליקים אותו המאווררים מרעישים מאוד לשנייה ואז משתתקים כאילו נכנסו למסלול שלהם, המחשב מצפצף ועולה. במצב שהמחשב נדלק אבל לא רואים כלום במסך, וכן יש את הצפצוף הארוך ואז קצר, המאווררים לא משתתקים, כאילו לא נכנסו למסלול שלהם. המצב דומה כשאני מעיר את המחשב ממצב שינה. לכן אני די בטוח שאותה בעיית חומרה גורמת גורמת לאי התצוגה במסך גם בהדלקה רגילה וגם מהתעוררות ממצב שינה.

3. יש לי 4gb זיכרון ddr2 במהירות 800mhz אם אני זוכר נכון, למרות שבcpu-z הם כתובים במהירות 400mhz.

4. אני לא כל כך מבין בתדרים של מעבר, אבל לפי הcpu-z:

bus speed: 266mhz

rated fsb: 1066mhz.

איך אני מריץ בדיקה לתקינות זיכרון ובדיקת מאמץ?

המון תודה!

פורסם

1. בשביל לבדוק את המתח של הסוללה, צריך לפרק אותה מהלוח ואז להשתמש במד מתח (או רב-מודד) בשביל לראות איזה מתח היא נותנת. מתח תקין הוא בסביבות ה 3V. שים לב שהוצאת הסוללה יכולה לגרום לאיפוס הביוס (למעשה ה CMOS).

2. לא ברור לי למה אתה מתכוון שהמאווררים לא "נכנסו למסלול שלהם". אני מניח שאולי הכוונה היא שעם הדלקת המחשב הם מסתובבים במהירות המקסימלית שלהם ואז הבקרה של הלוח (בהנחה שהם מחוברים ללוח ולא ישירות לספק הכח) מקטינה את מהירות הסיבוב שלהם. אם זה לא קורה, זה אומר שיש בעיה עוד בשלב האתחול.

3. עכשו כתבת שיש צפצוף ארוך ואחריו צפצוף קצר. לפי החוברת של הלוח פירוש הדבר בעיה בזיכרון או בלוח האם.

4. את הזיכרון מומלץ לבדוק עם +memtest86 - תוריד, תתקין על כונן USB או תצרוב על CD ותאתחל ממנו את המחשב. אני מציע להוריד את Hiren's BootCD שמכיל אוסף תוכנות גדול, כולל את +memtest86. ברגע שהתוכנה מופעלת אין לך מה לעשות - תן לה לרוץ במשך 3 סבבי בדיקות ותראה אם מתגלות שגיאות. אם כן - יש לך בעיה בזיכרון או בלוח האם.

5. תדר הזיכרון שמופיע ב CPU-Z הוא תדר הזיכרון האמיתי. מכיוון שמדובר בזיכרון DDR, תדר הזיכרון המעשי הוא כפול. לכן אם אתה רואה תדר של 400MHz, זה אומר שהזיכרון שלך עובד ב 800MHz.

6. מעבד Q6600 עובד עם תדר FSB של 266MHz (למעבד תדר זה מוכפל פי 4, כך שהתדר למעבד הוא 1066MHz). התדרים שלך בסדר.

7. בדיקת מאמץ למחשב אפשר להריץ עם OCCT - תוריד, תתקין ותפעיל. התוכנה מאמצת את המעבד, הזיכרון ואם תבחר - גם את כרטיס המסך (וכתוצאה מכך גם את ספק הכח). רצוי לשים לב לטמפרטורות ולמתחים בזמן המאמץ. אתה יכול להריץ בדיקה כזו למשך חצי שעה או שעה רק בשביל לראות אם המערכת יציבה (אין קריסות או שגיאות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים